Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.07.2012.

13:01

Tores: Timskim radom do titule

Osvajač Zlatne lopte na tek završenom Evropskom prvenstvu Fernando Tores rekao je da je timski rad doneo novi trofej reprezentaciji Španiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crvena furija’ je u nedelju pobedila Italiju sa 4:0 u finalu šampionata čiji domaćini su bile Ukrajina i Poljska, a Tores je bio strelac trećeg gola.

Fudbaleru Čelsija to je bio treći gol na turniru, a tako je ujedno postao prvi igrač koji je bio strelac u dva finala Evropskih prvenstava.

Nismo mogli da tražimo više, ali ovo je plod timskog rada i zahvaljujući njemu smo stigli do titule. Uvek želite da pobeđujete, ali u ovom trenutku treba samo da uživamo u ovome. Pobedili smo sjajan tim Italije i presrećni smo. Ovo nam je bio cilj od početka šampionata, znali smo da smo mi tim koji će ostali želeti da pobee, zato smo imali teži posao, ali smo imali i sreće i ispisali smo nove stranice istorije španskog fudbala”, rekao je Tores.

Tores je na turniru na terenu proveo samo 179 minuta, ali mu je to bilo dovoljno da ponese titulu najboljeg strelca.

Fudbal je takav, ovo je moje treće Evropsko prvenstvo. Na prethodnima sam igrao sve utakmice i postigao po dva gola. Ovoga puta sam igrao manje, ali sam osvojio Zlatnu loptu. Fudbal je ponekad pravedan, nekad nepravedan, zavisi kako na to gledate, ali ga zato svi toliko volimo”, naglasio je španski napadač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

13 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d