Nova vest
Fudbal

Petak, 29.06.2012.

21:43

Nani: Ronaldo hteo 5. penal i slavu

Reprezentativac Portugala Nani optužio je saigrača i kapitena Kristijana Ronalda da je lagao u vezi sa šutiranjem penala u polufinalu EP.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ronaldo je pod kritikama medija jer nije istupio i ranije šutirao penal protiv Španije, već je čekao petu seriju, pa su neuspešni bili Žoao Mutinjo i štoper Bruno Alveš.

Najskuplji igrač sveta je istakao da je selektor Paulo Bento odlučio da Ronaldo šutira peti, ali je njegov bivši saigrač iz Mančester junajteda rekao da je Ronaldo to želeo, kako bi prigrabio slavu za sebe.

“Kristijano Ronaldo je zahtevao da šutira poslednji penal. Ja sam rekao treneru da prihvatam svaku odluku. Meni to nije bio problem, jer su penali stvar sreće, a mi nismo zaslužili da tako izgubimo”, istakao je Nani, čime Ronaldova izjava da je selektor odlučio ispada laž.

Da se Portugalu ne piše baš najbolje pokazala je treća serija. Ka lopti je krenuo Bruno Alveš, ali je Nani bio taj koji je trebalo da šutira. On je sustigao saigrača i uspešno izveo udarac.

Alveš je očigledno bio nervozan, dekoncentrisan, što je potvrđeno u sledećoj seriji kada je pogodio prečku i omogućio Sesku Fabregasu da odvede Španiju u finale.

Malo je čudno što Bento nije reagovao kada je video pogubljenog Alveša kako ide ka lopti umesto predvođenog Nanija. I pored neuspeha Nani smatra da Portugal moće biti ponosan na rezultat u Ukrajini i Poljskoj.

“Možemo da budemo ponosni, pokazali smo koliko smo dobri protiv svetskog šampiona, mislim da smo zaslužili mesto u finalu. Izgleda dobro za budućnost”, zaključio je Nani.

U finalu Evropskog prvenstva igraće reprezentacije Španije i Italije. Meč se igra na Olimpijskom stadionu u Kijevu, u nedelju od 20.45h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve