Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.06.2012.

22:04

Platini: Proširenje EP je dobro

Predsednik UEFA Mišel Platini rekao je da naredno Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine neće izgubiti na kvalitetu nakon proširenja na 24 ekipe.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

„Mislim da je to prilika da se na EURO kvalifikuje još osam dobrih ekipa. To ne može da šteti kvalitetu takmičenja“, rekao je Platini novinarima u Varšavi.

Platini je dodao i da tačan format takmičenja u Francuskoj 2016. tek treba da bude utvrđen i da tek treba da čuje predloge i preporuke komisije za takmičenje.

Već sam učestvovao na prvenstvu sveta u kome su se takmičila 24 tima. Bilo je šest grupa sa po četiri ekipe“, kaže Platini.

On smatra i da će veća konkurencija pozitivno uticati na kvalitet evropskih šampionata, ali i pomoći razvoj zemalja koje organizuju takmičenja.

Platini je ukazao na primere ukrajinskih gradova Ljvova i Harkova, koji su uložili milione u stadione da bi ugostili samo tri utakmice grupne faze EP, a nakon toga za njih je prvenstvo završeno.

"Kako možemo tražiti od tih gradova da naprave aerodrom, veliki stadion, a nakon tri utakmice EURO je za njih završen. Gradovi kao Ljvov će profitirati od proširenja takmičenja jer će ugostiti više susreta i bit će im isplativije da grade infrastrukturu'', objasnio je Platini.

Plastini koji je 1984. sa Francuskom osvojio titulu evropskog prvaka ujednio je i prvi na listi najboljih strelaca EP sa devet golova.

Ukoliko niko ne uspe da obori moj rekord na EP u Poljskoj i Ukrajini, evo dajem im šansu već na sledećem u Francuskoj kada će učestvovati 24 tima“, našalio se Platini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve