Nova vest
Fudbal

Subota, 16.06.2012.

22:48

Česima pobeda i prvo mesto!

Fudbalska reprezentacija Češke osvojila je prvo mesto u grupi A posle dramatičnog raspleta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Česi su u trećoj rundi pobedili Poljsku 1:0, golom Jiračeka u 72. minutu.

Drugi gol na turniru novog igrača Volfzburga potpuno je preokreuo raspored u grupi i šokirao domaćine turnira, koji ni u drugom nastupu nisu uspeli da zabeleže bar jednu pobedu. U drugom meču Grci su šokirali Ruse, pa su obezbedili drugo mesto.

Poljska je potpuno dominirala u prvih pola sata, ali je jaka kiša potpuno promenila tok meča, pa su Česi preuzeli kontrolu.

Rezultat iz prvih 45 minuta vodio je Čehe dalje sa druge pozicije, ali dok su ekipe išle ka svlačionicama saznali su da su Grci poeli protiv Rusa u Varšavi, što je iz korena menjalo situaciju, jer oba tima u vroclavskom duelu u tim okolnostima bi ispala.

Obe ekipe su pobedom mogle dalje, ali domaćin više nije imao snage, pa u drugom delu gotovo nije ni ugrožavao gol Čeha.

Odluka je pala u 72. minutu – Muravski je izgubio loptu na protivničkoj polovini, usledila je kontra, koju je Jiraček pretvorio u jedini gol na meču.

U finišu je ipak malo nedostajalo da Česi ispadnu – Kadlec je sa gol-linije izbio udarac Levandovskog i sprečio izjednačenje, kada je Čeh delovao sasvim nemoćno.

Čehe čeka drugoplasirani tim u grupi B, meč se igra 21. juna u Varšavi.

Češka: Čeh, Gebre Selasije, Kadlec, Sivok, Limberski, Jiraček (Rajtoral 83'), Hubšman, Plasil, Pilarž (Režik 87'), Kolarž, Baroš (Pekhart 90').

Poljska: Titon, Pišček, Vasilevski, Perkis, Beniš, Blaščikovski, Dudka, Polanski (Grosicki 62'), Obranijak, Muravski (Mježejevski 72'), Levandovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve