Del Boske: Iker, Ćavi, Injesta...

Selektor reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da su ključni igrači za špansku dominaciju Iker Kasiljas, Ćavi Ernandes i Andres Injesta.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

14:46

Default images

Bez njih "furija" ne bi postala evropski i svetski šampion, smatra selektor.

Španci su pre četiri dana u finalu Evropskog prvenstva deklasirali Italiju sa 4:0 i došli do trećeg uzastopnog trofeja na velikim takmičenjima.

"Oni su u ovom trenutku nezamenljivi u našem timu. Bez njih ne bi bilo ni ovih titula. Ipak, siguran sam da ćemo u budućnosti imati igrače koji će uskočiti na njihova mesta jer odlično radimo sa mlađim kategorijama", rekao je Del Boske nemačkom Kikeru.

Ćavi i Kasiljas imaju više od 30 godina, Injesta je u kasnim 20-tim, pa je španska javnost pomalo zabrinuta da li će imati ko da ih zameni.

"Pogledajte samo našu olimpijsku selekciju, tamo ima mnogo talentovanih igrača. A u seniorskom timu su igrači poput Seska Fabregasa i Santija Kazorle koji će u budućnosti dobiti još veću ulogu", objasnio je Del Boske.

"Naravno da sam tokom EP ima neke nedoumice i moram da priznam da su u pojedinim situacijama odlučivali detalji. U polufinalu je Portugalac Alveš pogodio prečku iz penala, a Fabregasov udarac sa 11 metara završio je u golu nakon što je udario u stativu. Imali smo sreće, ali nisam sumnjao u kvalitet ekipe", kazao je Del Boske.

On je još jednom demantovao da je uoči početka EP u nacionalnom timu došlo do sukoba između igrača Barselone i madridskog Reala, iako je u nekim utakmicama pre finala izgledalo da je komunikacija između njih na terenu nedovoljno dobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: