Andres Inijesta najbolji igrač EP

Vezni igrač španske reprezentacije Andres Inijesta proglašen je za najboljeg igrača Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Izvor:

Ponedeljak, 02.07.2012.

13:24

Default images

"Odabirom Inijeste stavljen je akcenat na kreativnost, domišljatost i skromnost", navodi se između ostalog u saopštenju UEFA.

UEFA je između ostalih pohvalila i Stivena Džerarda za koga se kaže da je "pokazao veliku borbenost, srčanost i da je bio pravi vođa na terenu"

Zanimljivo je da je pored kapitena "Albiona" izabran samo još Zlatan Ibrahimović iz ekipa koji nisu bile među četiri najbolje na turniru.

Najbolji tim Eura 2012:

Golmani: Đanluiđi Bufon ( Italija), Iker Kasiljas (Španija), Manuel Nojer (Nemačka);

Odbrana: Đerar Pike (Španija), Fabio Koentrao (Pportugal), Filip Lam (Nemačka), Pepe (Portugal), Serhio Ramos (Španija), Đordi Alba ( Španija);

Vezni red: Andres Inijesta (Španija), Ćavi Ernandes (Španija), Danijele De Rosi (Italija), Stiven Džerard (Engleska), Sami Kedira (Nemačka), Serhio Buskets (Španija), Mesut Ozil (Nemačka), Ćabi Alonso (Španija), Andrea Pirlo (Italija).

Napad: Mario Baloteli (Italija), Sesk Fabregas (Španija), Kristijano Ronaldo (Portugal), David Silva (Španija), Zlatan Ibrahimović (Švedska).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: