Živadinović: Baloteli je veliki as

Bivši selektor reprezentacije Jugoslavije Milan Živadinović je u tekstu u "Večernjim novostima" rekao šta očekuje od utakmice Španija - Italija.

Izvor: novosti.rs

Subota, 30.06.2012.

19:36

Default images

Nekadašnji selektor Iraka, Jemena, Gane i Mjanmara i trener Spasrtaka, Novog Sada, Rada, Sutjeske, Budućnosti, niškog Radničkog, OFK Beograda, Crvene zvezde i Obilića pohvalio je selektora Italije Prandelija zato što je promenio igru i uspeo da razume Balotelija.

"Selektor je igru „azura“ promenio za 180 stepeni. Sada je to snažna ekipa koja u svakom momentu zna šta hoće. Kako će igrati Španije to zna samo Del Boske.

Za mene su Italijani najprijatnije iznenađenje, zahvaljujući, pre svega, gospodinu Ćezareu Prandeliju, selektoru koji je igru „azura“ promenio za 180 stepeni. Sada je to snažna ekipa koja u svakom momentu zna šta hoće, ekipa koja igra ofanzivno i napada po bokovima.

Prandeli je uspeo da razmahne Balotelija i ja mu na tome skidam kapu. On ga je razumeo, što ostali treneri nisu, motivisao ga i mentalno pripremio. Jer, trener može sve da prepiše, ali ne i kako da vlada asovima. Prandeli to očigledno može i zato „njegova“ Italija igra fantastično, a Baloteli je pokazao da je veliki as. Španci su pokazali malo umora, ali je i dalje to sjajan sastav, koji igra kolektivno, ali ima i odlične individualce.

Igra kratkog pasa, kako bismo mi rekli, ševa, izdvaja ih od ostalih, međutim, mislim da su mnogo jači, konkretniji i bliži golu kada igra Fernando Tores. E sada, kako će igrati „crvena furija“, to zna samo Del Boske, koji je iskusan i promućuran selektor.

U svakom slučaju očekujem atraktivan meč, dve ekipe koje će se nadigravati, a verujem da će odluka pasti na sredini terena."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: