Pike šutirao prvi penal u karijeri

Štoper reprezentacije Španije Đerar Pike šutirao je u polufinalu Evropskog prvenstva prvi penal u karijeri.

Izvor: AK

Petak, 29.06.2012.

17:53

Default images

Međutim, defanzivac Barselone je bio siguran i sebe i perfektno šutirao u penal seriji protiv Portugala, koja je pripala Španiji.

"Da, šutirao sam prvi jedanaesterac u karijeri. Imao sam dovoljno samopouzdanja da pucam, a i vežbao sam na treningu. Osećaj je sjajan, upravo za to živimo i igramo fudbal", rekao je Pike.

Nakon što je rezultat utakmice nakon 120 minuta igre bio i dalje početnih 0:0, pristupilo se izvođenju udaraca sa "bele tačke" u kojem je bilo nekoliko promašaja.

Prvo su iskusni Ćabi Alonso (Španija) i Žoao Mutinjo (Portugal) promašili u prvoj seriji, da bi tek Andres Inijesta postigao prvi pogodak na utakmici za vođstvo Furije.

Usledio je odgovor Nanija na isti način, a onda je loptu za Španiju uzeo čovek za kojeg se očekivalo da će šutirati možda čak i posle golmana Ikera Kasiljasa.

Pike je odigrao 277 utakmica u svim takmičenjima i pritom postigao 22 pogotka. Većinu je dao nogom, poneki glavom, ali nikada i ni jedan s bele tačke.

Španija će u finalu Evropskog prvenstva titulu braniti protiv selekcije Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: