Ramos: Opasnost sa svih strana

U finalu Evropskog prvenstva u Kijevu igraće reprezentacije Španije i Italije, apsolutni favorit i tim iz senke takmičenja u Ukrajini i Poljskoj.

Izvor: AK

Petak, 29.06.2012.

16:25

Default images

Španci su očekivano stigli do meča u kojem će braniti titulu, dok je plasman Italije veliko iznenađenje.

Ono što bi trebalo da zabrine “crvenu furiju“ je odlična forma Andree Pirla i Marija Balotelija, ali španski reprezentativci ističu da opasnost preti sa svih strana.

Defanzivac Španije Serhio Ramos rekao je da njegov tim ne sme da se koncentriše samo na Andreu Pirla, vođu "azura" i kandidata za najboljeg igrača prvensntva.
Pirlova Panenka
"Očekujem hrabar nastup. Oni vole da mnogo imaju loptu, isto kao i mi. Ne mislim da će to menjati. U napadu imaju Antonija Kasana i Marija Balotelija. Tu je i Pirlo, koji igra slično Ćaviju. Ne smemo da se koncentrišemo samo na Pirla, pošto opasnost preti sa svih strana u ovom timu Italije", rekao je Ramos.

Španija i Italija igrale su u grupi na otvaranju šampionata, a taj meč se završio 1:1.

"Ne smeta ako se ponovo sastanete sa istim protivnikom. To vam daje neku predstavu šta možete da očekujete, mada oni uvek mogu da promene stil igre. Naravno da bismo voleli da znamo da li će igrati kao u prvom meču (sa pet defanzivaca), ali ne razbijamo glavu oko toga", rekao je Ramos.
Veliki posao Ramosa će očekivati u duelu sa Mariom Balotelijem. Kontroverzni napadač je sa tri gola utišao sve kritičare.

"Slagao bih vas ako bi rekao da nisam zabrinut zbog Balotelijeve odlične forme. Ipak, nismo opterećeni Italijanima. Na startu EP su nas baš namučili, krenuli su sa dva napadača i pretili iz kontri. Nećemo da brinemo zbog njih, moramo da ostanemo staloženi i držimo se svog stila igre", kazao je Ramos.

Javnost u Italiji se probojavala da bi nezgodan temperament Balotelija mogao da utiče na igre i rezultate tima. Međutim, on je postigao prve golove u istoriji Italije u polufinalima evropskih prvenstava, te otvorio Azurima vrata finala.

"Baloteli je sjajan igrač, što je pokazao i juče (četvrtak). Dva onakva gola protiv Nemačke su najbolji dokaz kvaliteta. Pokušaćemo da ga izolujemo, jer može da nam stvori dosta problema", naveo je Ramos.
Ramosova Panenka
Na početku šampionata Ramosu i Đeraru Pikeu je bilo potrebno vreme da se uigraju kao štoperski tandem. Kako su utakmice prolazile, uzdanice velikih rivala Real Madrida i Barselone su delovala sve bolje i sigurnije.

"To je dobra stvar, mogla bi mnogo da nam znači u finalnoj utakmici", dodao je Ramos.

Španija će u nedelju u finalu u Kijevu imati priliku da postane prva reprezentacija koja je osvojila zaredom tri trofeja na velikim takmičenjima.

"Šta go da se desi u nedelju, mi smo već ispisali istoriju. Naravno da želimo da osvojimo trofej. Mnogo smo radili da bismo stigli ovde, sada još jednom moramo da pružimo maksimum protiv velikog rivala. Ako osvojimo treći uzastopni trofej, ne verujem da će iko uspeti da ponovi takav rezultat", zaključio je Ramos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: