Ronaldo: Verujem da možemo dalje

Najveća zvezda evropskog fudbala danas svakako je Kristijano Ronaldo, ali as Real Madrida suočava se sa teškim Evropskim prvenstvom.

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2012.

18:57

Default images

Ronaldov Portugal igraće u daleko najtežoj grupi na šampionatu, u kojoj su još i Nemačka, Holandija i Danska.

U prvom meču rival Portugalaca u Ljvovu biće Nemci, koji su zaustavili njihov put na prethodnom šampionatu, u četvrtfinalnom meču. Kristijano smatra da njegova ekipa ima velik potencijal u Poljskoj i Ukrajini.

Mislim da se krećemo u pravom smeru. U ove četiri godine promenilo se mnogo igrača, nekoliko trenera. Sazreli smo, konstantno ulazimo u završnice velikih turnira i to nas čini samopouzdanima”.

Put kroz kvalifikacije Portugalcima nije bio lak, a poraz od Danske u Kopenhagenu naterao ih je da mesto na šampionatu traže kroz baraž.

U to vreme imali smo smenu generacija, nismo se dobro poznavali. Neki od fudbalera tek su se upoznavali sa sistemom igre za reprezentaciju, a u takvim je uslovima teško napraviti tim. Počeli smo slabije nego što je trebalo, ali kada je ekipu preuzeo Paulo Bento sve se sredilo. Počeli smo da igramo bolje, dobili smo sve mečeve osim tog i sitgli u plej of, gde smo bili ubdeljivi. zasluženo smo stigli na EP”.

Paulo Bento je mlad trener, ali je brzo ostavio dobar utisak na klupi Luzitanaca.

Mislim da najdublji trag ostavljaju oni treneri koji imaju snažnu ličnost, koji veruju u sebe i ono što rade, kao i svoje igrače. On u njih veruje i oni veruju u njega, i to međusobno poverenje donosi rezultate. Godine sa tim nemaju nikakve veze. mnogi od trenera sa 60 i 70 godina nemaju kapacitet kao neki od 40. Sve je to relativno, u našem slučaju sve se složilo, Portugal je na pravom putu”.

Na prošlom šampionatu Portugalci su zaustavljeni u četvrtfinalu protiv Nemačke u sjajnom meču okončanom rezultatom 3:2. Ronaldo kaže da osveta neće biti u mislima igrača u prvom meču ovog šampionata.

U fudbalu ne treba koristiti reč ‘osveta’. Ovio je fudbal, a ne rat. Želimo da pobedimo, naravno, da dobro počnemo takmičenje. Opet, znamo da su Nemci sjajan tim, koji je imao odlične rezultate na prethodnim takmičenjima. Mnogo ih poštujemo, ali znamo i kakve su naše mogućnosti. Imamo svoje prednosti i daćemo sve od sebe da ih iskoristimo i počnemo turnir pobedom”.

Mnogi u Portugalu su pesimistični zbog izuzetno teškog žreba, jer su sve četiri ekipe u grupi među devet najboljih na svetu po listi FIFA.

Svi znamo da je ovo najteža grupa na prvenstvu, ali nema za čim da se žali, jer se tu ništa ne može promeniti, a znali smo raspored još pre pola godine. Zato moramo da budemo spremni nema nam druge. Znamo da će mečevi sa Nemačkom, Danskom i Holandijom biti teški, ali verujem da ćemo posao odraditi kako treba i stići do druge faze”.

Ronaldo će na turniru nositi kapitensku traku, koja nosi dodatnu odgovornost.

Ništa posebno, bio sam kapiten već dovoljno puta. Ne menja mi traka način razmišljanja pa da osećam pritisak. Sa ovom ekipom j elako, svi smo potpuno jedinstveni, tako da je nositi traku na čelu tog tima pravo uživanje”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: