Frank Riberi - dragulj francuskog fudbala

Prva zvezda “trikolora“, i čovek od koga će mnogo toga da zavisi u igri je svakako Frank Riberi.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Ponedeljak, 28.05.2012.

04:04

Default images

Prethodne dve godine se borio sa povredama i formom, ali je ove sezone pokazao zašto sa od njega, još dok je počinjao karijeru u Marseju, očekivalo da bude naslednik Mišela Platinija i Zinedina Zidana.

Međutim, u njegovim godinama Platini je bio evropski, a Zidan svetski šampion. Riberi nema ništa od toga, a nedavno mu je izmakla titula Lige šampiona.

Riberi je poznat kao brz, prevrtljiv, sjajan dribler, koji ima sjajnu kontrolu nad loptom sa oba svoj stopala.

Krilni igrač koji pokriva levu stranu bi trebalo da bude ključan u postavci Lorana Blana, a sa druge strane, ako on zakaže mogao bi i ceo tim “trikolora“.

“Dragulj francuskog fudbala“, kako ga je svojevremeno nazvao veliki Zidan, nalazi se u godinama kada svaki fudbaler dostiže vrhunac u svojoj karijeri (29), pa ovo Evropsko prvenstvo dolazi u pravo vreme za njega.

Nakon dve slabe sezone u Minhenu obeležene povredama, Riberi je u protekloj na 46 utakmica postigao 16 golova i imao čak 26 asistencija, što je dobar znak za Blana.

Ako Riberi izbegne probleme sa povredama do EP, Francuska će imati jako oružje u superteškoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: