Ukrajina

Jedan od dva domaćina na turniru, Ukrajina je upravo zahvaljujući domaćinstvu i dobila priliku da debituje na šampionatima Evrope.

Izvor: B92

Nedelja, 03.06.2012.

03:08

Default images

Za razliku od Poljske Ukrajina nije imala sreće na žrebu, apsolutni je autsajder u ovoj grupi, ali domaći teren uvek igra važnu ulogu.

Pobeda nad Izraelom od 3:2 u februaru ozarila je lica domaćih navijača, a koliko mogu da očekuju od svojih fudbalera na prvom Evropskom prvenstvu u istoriji Ukrajine moći će da nazru posle duela sa Estonijom, Austrijom, a posebno nakon generalne probe sa Turskom.

Debitant na evropskim prvenstvima Ukrajina će sigurno pokušati da pronađe više od maksimuma kako bi se na pravi način pokazala pred domaćom publikom.

Do sada su od velikih takmičenja učestvovali samo na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. gde su sve iznenadili plasmanom u četvrtfinale.

Kao domaćin EP 2012. Ukrajinci su se direktno plasirali, pa su poslednje dve godine igrali prijateljske utakmice.

Pobeđeni su Uzbekistan, Bugarska, Estonija, Austrija i Izrael, ali su doživljeni debakli u duelima sa Francuskom (4:1) i Češkom (3:0).

Minimalan poraz od Švedske u nadoknadi vremena i remi sa Nemačkom (3:3) daju razlog Ukrajincima da se nadaju čudu u grupi sa Engleskom, Francuskom i Švedskom.

Selekcija koju od 2011. godine predvodi Oleg Blohin uzda se u proverene internacionalce Anatolija Timoščuka i Andreja Voronjina, te kičmu tima koju čine igrači Šahtjora i Dinama, a koju predvodi najbolji strelac u istoriji reprezentacije, legendarni 35-godišnji Andrej Ševčenko.

Ukrajina je klasičan spoj mladosti i iskustva, iskusnih proverenih internacionalaca i mladih nada koji čekaju svojih pet minuta slave.

Nema sumnje da će uz pomenuta imena i igrača kao što su golman Andri Pjatov, defanzivci Vjačeslav Ševčuk i Jaroslav Rakitski, veznjaci Ruslan Rotan, Aleksandar Alijev, Anatolij Timoščenko, napadači Artem Milevski i Andrij Jermolenko, te uz vatrenu pomoć sa tribina Ukrajina biti važan faktor u grupi D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: