Petak, 29.06.2012.

21:43

Nani: Ronaldo hteo 5. penal i slavu

Reprezentativac Portugala Nani optužio je saigrača i kapitena Kristijana Ronalda da je lagao u vezi sa šutiranjem penala u polufinalu EP.

Izvor: AK

Nani: Ronaldo hteo 5. penal i slavu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Kuki

pre 11 godina

Ja ne volim bas mnogo Ronalda. Ali promasen penal je promasen penal. I da je Ronaldo dao gol u trecoj seriji, to ne bi imalo nikakve veze ako ova dvojca promase svoje penale u cetvrtoj i petoj.

Rikardo

pre 11 godina

Otvorim komentare i prvi koji vidim tiče se Mesija?! Neko govori kako je odličan fudbaler, jedan jedini - ma nemoj, ko bi rekao? Otkrio si mi toplu vodu, Ameriku, rupu na saksiji... Kada već moram, i Mesi ume da promaši penal (npr. protiv Ćelzija) i zbog toga sigurno nije manji igrač u mojim očima. Jednostavno, dešava se svakome.

Glede teme, Nani pssssssssst! Da nemate Ronalda ne biste ni bili u prilici da igarte polufinale EP. A ti se seti kakve si prilike uspeo da promašiš na EP - nešto što je zaista teže promašiti nego iz takvih 101 postotnih prilika dati go - seti se koliko se imao asistencija, koliko si dao golova, koliko puta si izgubio duel, koliko neprecizno si šutirao svaki put kada bi se odlučio za šut - pa će ti biti jasno zašto te Ferguson drži na klupi za rezervne igrače.

Rikardo

pre 11 godina

"Eksperti" za fudbal govore kako će CR prestati da igra ako dobije Zlatnu loptu FIFA?! Ja ni ne znam zašto sa vama, laicima, polemišem... A mislim da više neću!!!

Sada sam pročitao sve vaše premudre komentare i uvideo da vi ni ne znate da je Kristijano Ronaldo već dobio to priznanje. Zašto CR nije 2008. godine prestao da igra fudbal, jer je tada osvojio famoznu Zlatnu loptu koju dodelju FIFA?! Nahranio je svoj ego, a samo mu je do toga - i frizure, podrazumeva se - stalo i...šta bi?!? Eksperti, pojasnite!!!

Glasanje beše ovakvo: 1. Ronalno, 2. Mesi, 3. Tores, 4. Kasiljas, 5. Ćavi...

Rikardo

pre 11 godina

Voleo bih da se u fudbalu vodi i statistika broja suteva na gol,uspesnih i neuspesnih. E tu bi se videla prava vrednost i korist od svakog fudbalera. Ronaldo bi ubedljivo vodio na tabeli raspucavanja i nekorisnih suteva
(Realna statistika, 30. jun 2012 12:49)

Zanima me da li u neiskorištene šuteve računaš i kada Ronaldo sa 25 metara levom nogom pogodi stativu. Zanima me, REALNO!

Portugal

pre 11 godina

Kad bi mogao ja bi samo jedno pitao ovog Nanija.Kad je na prijateljskoj utakmici sa Spanijom pre nekoliko meseci Ronaldo bukvalno ponizio odbranu Spanije i lobovao Kasiljasa,zasto je Nani natrcao iz ofsajda i na gol liniji ubacio loptu glavom i tako ponistio majstoriju Ronalda?Mislim da ako je ovo stvarno izjavio sada,vise ga necemo videti u Reprezentaciji.

Pirlo tata i Casano cale

pre 11 godina

Uporedjivati Nanija i Ronalda je smesno. To je cista razlika u klasi. I to ogromna. Bez obzira na genijalnost Mesija (i jos nekih pojedinaca), Ronaldo je ove godine najbolji igrac na svetu. A Nani neka se pokrije, neka gleda sebe, kako je on odigrao celo prvenstvo i celu sezonu u Mancesteru. A ne ovako, da posle bitke, pametuje i pljuje po svojim saigracima, ko da ne kazem sta, sto on i jeste.
(miki, 30. jun 2012 11:41)

Ronaldo je u mecu sa Spanijom imao 4-5 sanse za gol koje je morao da iskoristi (ako je stvarno najbolji igrac danas) ali to nije uradio....zasto???? Zato sto je mali...a pojedini ljudi, bas kao i ovaj sto je iznad pisao komentar, ga vole samo zato sto u njemu vide ono sto bi oni najvise zeleli da budu - bogati, bahati, gala sminkeri sa naj ribama, vikendicama na havajima i 100 vrsta automobila...i uglavnom to rade nesvesno tj. nenamerno...Ronaldo je bio igrac i sjajan fudbaler prve dve godine u Mancesteru posle je postajao sve vise mehanicki root da bi danas dosao u situaciju da ne moze da predribla jednog igraca na utakmici...

Realna statistika

pre 11 godina

Voleo bih da se u fudbalu vodi i statistika broja suteva na gol,uspesnih i neuspesnih. E tu bi se videla prava vrednost i korist od svakog fudbalera. Ronaldo bi ubedljivo vodio na tabeli raspucavanja i nekorisnih suteva

miki

pre 11 godina

Uporedjivati Nanija i Ronalda je smesno. To je cista razlika u klasi. I to ogromna. Bez obzira na genijalnost Mesija (i jos nekih pojedinaca), Ronaldo je ove godine najbolji igrac na svetu. A Nani neka se pokrije, neka gleda sebe, kako je on odigrao celo prvenstvo i celu sezonu u Mancesteru. A ne ovako, da posle bitke, pametuje i pljuje po svojim saigracima, ko da ne kazem sta, sto on i jeste.

Arsenije Carnojevic

pre 11 godina

Pa da je pucao ma koji penal po redu, Mutinjo i Alves bi promasili i opet bi ispali. Jedino ako mislite promeniti sudbinu kao ono u filmovima pa se stvari koriguju i dobije se hepiend. Zivot je ovo brale, nema popravnog. A da je Ronaldo sminker i narcis to stoji, ali isto stoji da je i fudbalski velemajstor. Ih da je nama jednog ovakvog da se folira ali da zabija, gde bi nam bio kraj, jelde.

Nemanja1982

pre 11 godina

Jao, jao... Nani je odličan igrač al bukvalno nije ni do kolena Ronaldu i trebao bi da ćuti. Mora da se zna ko kosi a ko vodi nosi. Njima da nije Ronalda ne bi ni grupu prošli. Ja ne znam šta ljdui gledaju kad neko kaže da bi bilo bolje Portugalu bez Ronalda. Čovek sprinta na 100m bolje kao Bolt, a uz tu brzinu strašna tehnika (lopta stalno u nogama). Uvek opasan po gol, uvek protivničke odbrane njemu posvećuju puno pažnje pa tako njegovi ostali igrači imaju više prostora (samo još kad bi znali, mislim ovi iz Portugala). Ovaj Nani je par puta, koliko sam samo ja ispratio, u karijeri pokazao elementarinu tupavost i taj nešto priča. Mene i ne zanima toliko šta Portugalci rade ili bilo ko drugi osim naše reprezentacije, a ovo sam imao potrebu da iskomentarišem jer je veoma često isti slučaj kod nas, kako u reprezentaciji tako i u klubovima i to ne samo u fudbalu - pljuju se i prljavo, pokvareno, najbolji.

Mladen Mitrovic

pre 11 godina

Ronaldo je drzao Portugal na ovom prvenstvu. Stavi prst na celo i razmisli sta si ti pruzio. Ne podnosim ovakve ser... koji se kriju iza najboljih, jer nemaju muda da to i oni sami budu.

skblzzzz

pre 11 godina

Nije mi jasno bilo ni na utakmici, još manje sad. Ja sam mislio da lista mora da se preda pre početka penal serije i da redosled ne može da se menja!? Oni se zameniše bez problema, a po ovoj izjavi Nanija još ispada da su mogli Alveša i da izbace. :-\ Molim za razjašnjenje da ne tražim po Uefinom pravilniku. Prihvatam kritiku... :-)
(MS, 29. jun 2012 23:18)

negdje sam pročitao da uefa dozvoljava promjenu izvođača i nakon što počne izvođenje (doduše nisam ni ja čitao pravilnik, ali tako je pisalo na nekom portalu).
koliko znam fifa to ne dozvoljava, pa su se tako brnović i hadžibegić uzmuvali 1990. protiv argentine i na kraju obojica promašila.

ForzaItalia

pre 11 godina

pa kad je sminker, koji bre Ronaldo....
Del Piero, Pirlo- gospoda, a ovaj sminker i ostale nabedjene zvezde bi trebale malo vise da uce i gledaju prave fudbalere

jagy

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa Nanijem jer C. Ronaldo toliko je opsednut mislima da je bolji od Mesija da su poceli i igraci Portugala da ga ismejavaju.C.Ronaldo moze samo da kaze zbogom zlatnoj lopti jer ona ce i po 4 put pripasti Mesiju.PS.veliki respekt velikom igracu Pirlu(koji ako italija osvoji evr.prvenstvo ima sanse da i on bude najbolji).

vlada

pre 11 godina

U tome što je "Ronaldo hteo slavu", nema ničeg lošeg. Fudbalski genije kakav je Kristijano Ronaldo i zaslužuje fudbalsku slavu! Na kraju,velika je i odgovornost štuirati penal poslednji, jer priznaćete to rešava sve. A Ronaldo je mnogo puta sam sve rešio, i taj isti Portugal doveo tu gde jeste gotovo sam.
Što se Nanija tiče, on je mogao i da odigra nešto na ovom šampionatu a ne da priča prazne priče "post festum" i da se samo u tome ogleda njegov "doprinos".

marko_bgd

pre 11 godina

nije lepo sto nani kritikuje ronalda zbog tog penala.kada zna i sam da je ronaldo promasivao odlucujuce penale,i da mu to bas i nije vrlina....ali,da ne bi tog ronalda,portugal ne bi video ni p od polufinala,da se ne lazemo....ostavite momka na miru.podredio je svoju igru kolektivu i uspehu reprezentacije,ronaldo..nije lako ni u jednom sportu biti danas najbolji....

spasic

pre 11 godina

nani je u senci ronalda, otuda i ova tuzna izjava. nije nista uradio na prvenstvu, pa slavu trazi napadom na ronalda. koliko god je cristiano egoista, ovaj je jos gori.

Joy

pre 11 godina

@MS
Lista se predaje pre pocetka serije i nemoguce je promeniti u toku iste. Portugalci su pomesali redosled izvodjaca i to je sudija primetio, pa je onda Nani morao da sutira po rasporedu. Pozz

Bocinho

pre 11 godina

Veliki igraci su uvek igrali za tim i time se isticala njihova velicina. A neki timovi igraju za jednog igraca, a taj igrac koliko god bio domintan i tehnicki potkovan , nikad nece moci da bude najbolji na svetu. Mislim da i ako Ronaldo ikad uzme titulu najboljeg da ce se povuci iz fudbala. Pojeo ga je ego. Ja obozavam da ga gledam i smatram da je neverovatan fudbaler , ali nije najbolji na svetu. Kako je neko ranije napisao: '' samo dobar marketing" ...

Neko Iz mase

pre 11 godina

I kakve sad veze ima da li je trebao da sutira prvi, cetvrti ili poslednji? I to da li je trazio sam ili mu je rekao selektor? Ko moze da me ubedi da i on ne bi promasio? A i ovaj Nani, pojede se sto je cele karijere u senci Ronalda. I u Mancesteru i u reprezentaciji. Sta je samo promasio protiv Holandije kad mu je dao loptu Kristijano? Verovatno mu je i za to kriv Ronaldo, sto on ne zna da utera loptu u mrezu sa dva metra. Kad je on dao loptu Ronaldu, ovaj zalama, lomi kicmu coveku i daje gol. Odvratan mi je ovaj Nani. Sta mu sad znaci da prica ovako posle izgubljene utakmice? To rade samo likovi koji optuzuju druge za tudji neuspeh. Znaci kriv je Ronaldo zato sto nije sutirao a nisu krivi Mutinjo i Alves? Ma jeste! Da su ovi slepci dali bar jedan gol, sutirao bi i Ronaldo. Mozda bi i promasio i tad bi bio kriv. Ovako nije nista kriv. A to sto ovaj glupan daje neke smesne izjave, to je vec njegov problem...

Baba

pre 11 godina

Baš me zanima kako se to desilo da kod nas nestane Portugalija, a onda se pojavio Portugal!? Da li će uskoro "nestati" i Španija, a pojaviće se Španjolska? E, Srbi, Srbi!!!

caki

pre 11 godina

Ronaldo zlatna kopacka ove sezone defintino. Unistio je sve, sa raspalim portugalom dosao do polufinala, zamalo finale, on licno ih je dotle doveo. Osramotio je barselonu, oborio mnogo rekorda ,osvojio kup. Ne vidim nikoga drugoga ko bi mu uopste konkurisao. Samo Mesi koji je izgubio sve zivo. I pritom kao domacin u kupu amerike nije postigao ni jedan gol. Znaci jasno je sve. Uefa realizuj.

ilic1971

pre 11 godina

Meni nije jasan ovaj tekst,ko zna pravila fudbala zna o cemu pricam.pa nije to fudbal iza zgrade pa se izvodjaci penala menjaju kak kome padne na pamet,pre izvodjenj penala trener da sudiji spisak i taj spisak mora da se postuje

woah

pre 11 godina

ovde se ne radi o Ronaldu. Zar je bitno to što on nije šutirao? Pa ovi drugi su trebali da pogode svoje i ne bi bio problem. Čovek nije ni šutirao, a kriv je za poraz.

ivanbg

pre 11 godina

Znao sam ja i ranije da je on 'samoziv' ali to ide uz takvog igraca ali ovo sto se desavalo na ovom prvenstvu me je zgrozilo.
Prvo da se nije radovao posle 3-treceg gola za prolazak svog tima dalje jer ga nije on postigao!Svi se raduju a on na penalu tuguje sto nije heroj nacije-neverovatno!
U polufinalu je bio preterano sebican i na kraju je to uticalo na ostale igrace da vise soliraju a manje dodaju saigracima-pogotovo ne Ronaldu...
Vise je gledao kako da se namesti kad ga snima kamera posle promasaja i kako da odglumi nevericu...
zavalio jednu loptu iz voleja,inace tezak sut sa 20m,ono ode preko trebina a on se nesto u kameru razmislja kao malo je falilo i izvodi neku dramu 5minuta...
Sve to stoji da je on iznad ostalih da ima neospornih kvaliteta ali mora da 'odraste' i da prevazidje neke komplekse i lose navike...

Ryber Palunko

pre 11 godina

Šminker ili ne, on i Mesi jesu današnji fudbal (Pirlu kapetina dolje). A Nani... pa tip je klasičan primjer nekog ko je razvikan u nebo, a takvih kao on ima na stotine. Čitav šampionat ima pola jednog igrača na sebi, jer su svi skoncentrisani (s pravom) na drugu stranu i naravno, ništa. Sam Portugal, bez Ronalda, nije ništa jači od ove naše nesretne reptrezentacije ili bilo koje druge prosječne selekcije. Jedna igračina (nervirao nas van terena ili ne, na terenu je gotovo Bog) i deset fudbalskih patuljaka.

MS

pre 11 godina

Nije mi jasno bilo ni na utakmici, još manje sad. Ja sam mislio da lista mora da se preda pre početka penal serije i da redosled ne može da se menja!? Oni se zameniše bez problema, a po ovoj izjavi Nanija još ispada da su mogli Alveša i da izbace. :-\ Molim za razjašnjenje da ne tražim po Uefinom pravilniku. Prihvatam kritiku... :-)

Barcaboy

pre 11 godina

Eh Ronaldo Ronaldo...Ne bi me cudilo da je ovo istina..Jednostavno covek hteo da bude slavan i da ga svi smatraju kako je sam doveo portugal do finala..a to sto ima fantasticnu zadnju i srednju liniju to svi zaboravljaju..Sve u svemu iskreno se nadam da ce zlatnu loptu uzeti Pirlo ili Inijesta (zavisi ko osvoji turnir)

Deja Vu

pre 11 godina

Užasno glupa izjava! A da je u tom trenutku bilo nerešeno i Ronaldovim penalom odu u finale, koju bi tad pesmu pevao? Nije nelogično da najbolji ili najsmireniji ostane za kraj. Sećamo se svi Pančeva :)

Vladan R

pre 11 godina

Ne znam sto su se svi uhvatili tog nepucanog petog penala,odnosno pitanja sto Roanldo nije sutirao ranije. Pa ako je Alvesu bila frka da sutira treci ili cetvrti kada jos uvek ima sanse da se kasnije stvar ispravi, kakao bi mu tek bilo da je morao da sutira kao poslednji, posle cega ispravke vise nema.

MS

pre 11 godina

Nije mi jasno bilo ni na utakmici, još manje sad. Ja sam mislio da lista mora da se preda pre početka penal serije i da redosled ne može da se menja!? Oni se zameniše bez problema, a po ovoj izjavi Nanija još ispada da su mogli Alveša i da izbace. :-\ Molim za razjašnjenje da ne tražim po Uefinom pravilniku. Prihvatam kritiku... :-)

Ryber Palunko

pre 11 godina

Šminker ili ne, on i Mesi jesu današnji fudbal (Pirlu kapetina dolje). A Nani... pa tip je klasičan primjer nekog ko je razvikan u nebo, a takvih kao on ima na stotine. Čitav šampionat ima pola jednog igrača na sebi, jer su svi skoncentrisani (s pravom) na drugu stranu i naravno, ništa. Sam Portugal, bez Ronalda, nije ništa jači od ove naše nesretne reptrezentacije ili bilo koje druge prosječne selekcije. Jedna igračina (nervirao nas van terena ili ne, na terenu je gotovo Bog) i deset fudbalskih patuljaka.

woah

pre 11 godina

ovde se ne radi o Ronaldu. Zar je bitno to što on nije šutirao? Pa ovi drugi su trebali da pogode svoje i ne bi bio problem. Čovek nije ni šutirao, a kriv je za poraz.

Vladan R

pre 11 godina

Ne znam sto su se svi uhvatili tog nepucanog petog penala,odnosno pitanja sto Roanldo nije sutirao ranije. Pa ako je Alvesu bila frka da sutira treci ili cetvrti kada jos uvek ima sanse da se kasnije stvar ispravi, kakao bi mu tek bilo da je morao da sutira kao poslednji, posle cega ispravke vise nema.

Arsenije Carnojevic

pre 11 godina

Pa da je pucao ma koji penal po redu, Mutinjo i Alves bi promasili i opet bi ispali. Jedino ako mislite promeniti sudbinu kao ono u filmovima pa se stvari koriguju i dobije se hepiend. Zivot je ovo brale, nema popravnog. A da je Ronaldo sminker i narcis to stoji, ali isto stoji da je i fudbalski velemajstor. Ih da je nama jednog ovakvog da se folira ali da zabija, gde bi nam bio kraj, jelde.

vlada

pre 11 godina

U tome što je "Ronaldo hteo slavu", nema ničeg lošeg. Fudbalski genije kakav je Kristijano Ronaldo i zaslužuje fudbalsku slavu! Na kraju,velika je i odgovornost štuirati penal poslednji, jer priznaćete to rešava sve. A Ronaldo je mnogo puta sam sve rešio, i taj isti Portugal doveo tu gde jeste gotovo sam.
Što se Nanija tiče, on je mogao i da odigra nešto na ovom šampionatu a ne da priča prazne priče "post festum" i da se samo u tome ogleda njegov "doprinos".

ForzaItalia

pre 11 godina

pa kad je sminker, koji bre Ronaldo....
Del Piero, Pirlo- gospoda, a ovaj sminker i ostale nabedjene zvezde bi trebale malo vise da uce i gledaju prave fudbalere

Nemanja1982

pre 11 godina

Jao, jao... Nani je odličan igrač al bukvalno nije ni do kolena Ronaldu i trebao bi da ćuti. Mora da se zna ko kosi a ko vodi nosi. Njima da nije Ronalda ne bi ni grupu prošli. Ja ne znam šta ljdui gledaju kad neko kaže da bi bilo bolje Portugalu bez Ronalda. Čovek sprinta na 100m bolje kao Bolt, a uz tu brzinu strašna tehnika (lopta stalno u nogama). Uvek opasan po gol, uvek protivničke odbrane njemu posvećuju puno pažnje pa tako njegovi ostali igrači imaju više prostora (samo još kad bi znali, mislim ovi iz Portugala). Ovaj Nani je par puta, koliko sam samo ja ispratio, u karijeri pokazao elementarinu tupavost i taj nešto priča. Mene i ne zanima toliko šta Portugalci rade ili bilo ko drugi osim naše reprezentacije, a ovo sam imao potrebu da iskomentarišem jer je veoma često isti slučaj kod nas, kako u reprezentaciji tako i u klubovima i to ne samo u fudbalu - pljuju se i prljavo, pokvareno, najbolji.

spasic

pre 11 godina

nani je u senci ronalda, otuda i ova tuzna izjava. nije nista uradio na prvenstvu, pa slavu trazi napadom na ronalda. koliko god je cristiano egoista, ovaj je jos gori.

Baba

pre 11 godina

Baš me zanima kako se to desilo da kod nas nestane Portugalija, a onda se pojavio Portugal!? Da li će uskoro "nestati" i Španija, a pojaviće se Španjolska? E, Srbi, Srbi!!!

marko_bgd

pre 11 godina

nije lepo sto nani kritikuje ronalda zbog tog penala.kada zna i sam da je ronaldo promasivao odlucujuce penale,i da mu to bas i nije vrlina....ali,da ne bi tog ronalda,portugal ne bi video ni p od polufinala,da se ne lazemo....ostavite momka na miru.podredio je svoju igru kolektivu i uspehu reprezentacije,ronaldo..nije lako ni u jednom sportu biti danas najbolji....

jagy

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa Nanijem jer C. Ronaldo toliko je opsednut mislima da je bolji od Mesija da su poceli i igraci Portugala da ga ismejavaju.C.Ronaldo moze samo da kaze zbogom zlatnoj lopti jer ona ce i po 4 put pripasti Mesiju.PS.veliki respekt velikom igracu Pirlu(koji ako italija osvoji evr.prvenstvo ima sanse da i on bude najbolji).

Pirlo tata i Casano cale

pre 11 godina

Uporedjivati Nanija i Ronalda je smesno. To je cista razlika u klasi. I to ogromna. Bez obzira na genijalnost Mesija (i jos nekih pojedinaca), Ronaldo je ove godine najbolji igrac na svetu. A Nani neka se pokrije, neka gleda sebe, kako je on odigrao celo prvenstvo i celu sezonu u Mancesteru. A ne ovako, da posle bitke, pametuje i pljuje po svojim saigracima, ko da ne kazem sta, sto on i jeste.
(miki, 30. jun 2012 11:41)

Ronaldo je u mecu sa Spanijom imao 4-5 sanse za gol koje je morao da iskoristi (ako je stvarno najbolji igrac danas) ali to nije uradio....zasto???? Zato sto je mali...a pojedini ljudi, bas kao i ovaj sto je iznad pisao komentar, ga vole samo zato sto u njemu vide ono sto bi oni najvise zeleli da budu - bogati, bahati, gala sminkeri sa naj ribama, vikendicama na havajima i 100 vrsta automobila...i uglavnom to rade nesvesno tj. nenamerno...Ronaldo je bio igrac i sjajan fudbaler prve dve godine u Mancesteru posle je postajao sve vise mehanicki root da bi danas dosao u situaciju da ne moze da predribla jednog igraca na utakmici...

Mladen Mitrovic

pre 11 godina

Ronaldo je drzao Portugal na ovom prvenstvu. Stavi prst na celo i razmisli sta si ti pruzio. Ne podnosim ovakve ser... koji se kriju iza najboljih, jer nemaju muda da to i oni sami budu.

ivanbg

pre 11 godina

Znao sam ja i ranije da je on 'samoziv' ali to ide uz takvog igraca ali ovo sto se desavalo na ovom prvenstvu me je zgrozilo.
Prvo da se nije radovao posle 3-treceg gola za prolazak svog tima dalje jer ga nije on postigao!Svi se raduju a on na penalu tuguje sto nije heroj nacije-neverovatno!
U polufinalu je bio preterano sebican i na kraju je to uticalo na ostale igrace da vise soliraju a manje dodaju saigracima-pogotovo ne Ronaldu...
Vise je gledao kako da se namesti kad ga snima kamera posle promasaja i kako da odglumi nevericu...
zavalio jednu loptu iz voleja,inace tezak sut sa 20m,ono ode preko trebina a on se nesto u kameru razmislja kao malo je falilo i izvodi neku dramu 5minuta...
Sve to stoji da je on iznad ostalih da ima neospornih kvaliteta ali mora da 'odraste' i da prevazidje neke komplekse i lose navike...

Realna statistika

pre 11 godina

Voleo bih da se u fudbalu vodi i statistika broja suteva na gol,uspesnih i neuspesnih. E tu bi se videla prava vrednost i korist od svakog fudbalera. Ronaldo bi ubedljivo vodio na tabeli raspucavanja i nekorisnih suteva

Barcaboy

pre 11 godina

Eh Ronaldo Ronaldo...Ne bi me cudilo da je ovo istina..Jednostavno covek hteo da bude slavan i da ga svi smatraju kako je sam doveo portugal do finala..a to sto ima fantasticnu zadnju i srednju liniju to svi zaboravljaju..Sve u svemu iskreno se nadam da ce zlatnu loptu uzeti Pirlo ili Inijesta (zavisi ko osvoji turnir)

Bocinho

pre 11 godina

Veliki igraci su uvek igrali za tim i time se isticala njihova velicina. A neki timovi igraju za jednog igraca, a taj igrac koliko god bio domintan i tehnicki potkovan , nikad nece moci da bude najbolji na svetu. Mislim da i ako Ronaldo ikad uzme titulu najboljeg da ce se povuci iz fudbala. Pojeo ga je ego. Ja obozavam da ga gledam i smatram da je neverovatan fudbaler , ali nije najbolji na svetu. Kako je neko ranije napisao: '' samo dobar marketing" ...

Neko Iz mase

pre 11 godina

I kakve sad veze ima da li je trebao da sutira prvi, cetvrti ili poslednji? I to da li je trazio sam ili mu je rekao selektor? Ko moze da me ubedi da i on ne bi promasio? A i ovaj Nani, pojede se sto je cele karijere u senci Ronalda. I u Mancesteru i u reprezentaciji. Sta je samo promasio protiv Holandije kad mu je dao loptu Kristijano? Verovatno mu je i za to kriv Ronaldo, sto on ne zna da utera loptu u mrezu sa dva metra. Kad je on dao loptu Ronaldu, ovaj zalama, lomi kicmu coveku i daje gol. Odvratan mi je ovaj Nani. Sta mu sad znaci da prica ovako posle izgubljene utakmice? To rade samo likovi koji optuzuju druge za tudji neuspeh. Znaci kriv je Ronaldo zato sto nije sutirao a nisu krivi Mutinjo i Alves? Ma jeste! Da su ovi slepci dali bar jedan gol, sutirao bi i Ronaldo. Mozda bi i promasio i tad bi bio kriv. Ovako nije nista kriv. A to sto ovaj glupan daje neke smesne izjave, to je vec njegov problem...

Deja Vu

pre 11 godina

Užasno glupa izjava! A da je u tom trenutku bilo nerešeno i Ronaldovim penalom odu u finale, koju bi tad pesmu pevao? Nije nelogično da najbolji ili najsmireniji ostane za kraj. Sećamo se svi Pančeva :)

Portugal

pre 11 godina

Kad bi mogao ja bi samo jedno pitao ovog Nanija.Kad je na prijateljskoj utakmici sa Spanijom pre nekoliko meseci Ronaldo bukvalno ponizio odbranu Spanije i lobovao Kasiljasa,zasto je Nani natrcao iz ofsajda i na gol liniji ubacio loptu glavom i tako ponistio majstoriju Ronalda?Mislim da ako je ovo stvarno izjavio sada,vise ga necemo videti u Reprezentaciji.

skblzzzz

pre 11 godina

Nije mi jasno bilo ni na utakmici, još manje sad. Ja sam mislio da lista mora da se preda pre početka penal serije i da redosled ne može da se menja!? Oni se zameniše bez problema, a po ovoj izjavi Nanija još ispada da su mogli Alveša i da izbace. :-\ Molim za razjašnjenje da ne tražim po Uefinom pravilniku. Prihvatam kritiku... :-)
(MS, 29. jun 2012 23:18)

negdje sam pročitao da uefa dozvoljava promjenu izvođača i nakon što počne izvođenje (doduše nisam ni ja čitao pravilnik, ali tako je pisalo na nekom portalu).
koliko znam fifa to ne dozvoljava, pa su se tako brnović i hadžibegić uzmuvali 1990. protiv argentine i na kraju obojica promašila.

miki

pre 11 godina

Uporedjivati Nanija i Ronalda je smesno. To je cista razlika u klasi. I to ogromna. Bez obzira na genijalnost Mesija (i jos nekih pojedinaca), Ronaldo je ove godine najbolji igrac na svetu. A Nani neka se pokrije, neka gleda sebe, kako je on odigrao celo prvenstvo i celu sezonu u Mancesteru. A ne ovako, da posle bitke, pametuje i pljuje po svojim saigracima, ko da ne kazem sta, sto on i jeste.

ilic1971

pre 11 godina

Meni nije jasan ovaj tekst,ko zna pravila fudbala zna o cemu pricam.pa nije to fudbal iza zgrade pa se izvodjaci penala menjaju kak kome padne na pamet,pre izvodjenj penala trener da sudiji spisak i taj spisak mora da se postuje

caki

pre 11 godina

Ronaldo zlatna kopacka ove sezone defintino. Unistio je sve, sa raspalim portugalom dosao do polufinala, zamalo finale, on licno ih je dotle doveo. Osramotio je barselonu, oborio mnogo rekorda ,osvojio kup. Ne vidim nikoga drugoga ko bi mu uopste konkurisao. Samo Mesi koji je izgubio sve zivo. I pritom kao domacin u kupu amerike nije postigao ni jedan gol. Znaci jasno je sve. Uefa realizuj.

Joy

pre 11 godina

@MS
Lista se predaje pre pocetka serije i nemoguce je promeniti u toku iste. Portugalci su pomesali redosled izvodjaca i to je sudija primetio, pa je onda Nani morao da sutira po rasporedu. Pozz

Rikardo

pre 11 godina

Voleo bih da se u fudbalu vodi i statistika broja suteva na gol,uspesnih i neuspesnih. E tu bi se videla prava vrednost i korist od svakog fudbalera. Ronaldo bi ubedljivo vodio na tabeli raspucavanja i nekorisnih suteva
(Realna statistika, 30. jun 2012 12:49)

Zanima me da li u neiskorištene šuteve računaš i kada Ronaldo sa 25 metara levom nogom pogodi stativu. Zanima me, REALNO!

Rikardo

pre 11 godina

"Eksperti" za fudbal govore kako će CR prestati da igra ako dobije Zlatnu loptu FIFA?! Ja ni ne znam zašto sa vama, laicima, polemišem... A mislim da više neću!!!

Sada sam pročitao sve vaše premudre komentare i uvideo da vi ni ne znate da je Kristijano Ronaldo već dobio to priznanje. Zašto CR nije 2008. godine prestao da igra fudbal, jer je tada osvojio famoznu Zlatnu loptu koju dodelju FIFA?! Nahranio je svoj ego, a samo mu je do toga - i frizure, podrazumeva se - stalo i...šta bi?!? Eksperti, pojasnite!!!

Glasanje beše ovakvo: 1. Ronalno, 2. Mesi, 3. Tores, 4. Kasiljas, 5. Ćavi...

Rikardo

pre 11 godina

Otvorim komentare i prvi koji vidim tiče se Mesija?! Neko govori kako je odličan fudbaler, jedan jedini - ma nemoj, ko bi rekao? Otkrio si mi toplu vodu, Ameriku, rupu na saksiji... Kada već moram, i Mesi ume da promaši penal (npr. protiv Ćelzija) i zbog toga sigurno nije manji igrač u mojim očima. Jednostavno, dešava se svakome.

Glede teme, Nani pssssssssst! Da nemate Ronalda ne biste ni bili u prilici da igarte polufinale EP. A ti se seti kakve si prilike uspeo da promašiš na EP - nešto što je zaista teže promašiti nego iz takvih 101 postotnih prilika dati go - seti se koliko se imao asistencija, koliko si dao golova, koliko puta si izgubio duel, koliko neprecizno si šutirao svaki put kada bi se odlučio za šut - pa će ti biti jasno zašto te Ferguson drži na klupi za rezervne igrače.

Kuki

pre 11 godina

Ja ne volim bas mnogo Ronalda. Ali promasen penal je promasen penal. I da je Ronaldo dao gol u trecoj seriji, to ne bi imalo nikakve veze ako ova dvojca promase svoje penale u cetvrtoj i petoj.

woah

pre 11 godina

ovde se ne radi o Ronaldu. Zar je bitno to što on nije šutirao? Pa ovi drugi su trebali da pogode svoje i ne bi bio problem. Čovek nije ni šutirao, a kriv je za poraz.

Ryber Palunko

pre 11 godina

Šminker ili ne, on i Mesi jesu današnji fudbal (Pirlu kapetina dolje). A Nani... pa tip je klasičan primjer nekog ko je razvikan u nebo, a takvih kao on ima na stotine. Čitav šampionat ima pola jednog igrača na sebi, jer su svi skoncentrisani (s pravom) na drugu stranu i naravno, ništa. Sam Portugal, bez Ronalda, nije ništa jači od ove naše nesretne reptrezentacije ili bilo koje druge prosječne selekcije. Jedna igračina (nervirao nas van terena ili ne, na terenu je gotovo Bog) i deset fudbalskih patuljaka.

Nemanja1982

pre 11 godina

Jao, jao... Nani je odličan igrač al bukvalno nije ni do kolena Ronaldu i trebao bi da ćuti. Mora da se zna ko kosi a ko vodi nosi. Njima da nije Ronalda ne bi ni grupu prošli. Ja ne znam šta ljdui gledaju kad neko kaže da bi bilo bolje Portugalu bez Ronalda. Čovek sprinta na 100m bolje kao Bolt, a uz tu brzinu strašna tehnika (lopta stalno u nogama). Uvek opasan po gol, uvek protivničke odbrane njemu posvećuju puno pažnje pa tako njegovi ostali igrači imaju više prostora (samo još kad bi znali, mislim ovi iz Portugala). Ovaj Nani je par puta, koliko sam samo ja ispratio, u karijeri pokazao elementarinu tupavost i taj nešto priča. Mene i ne zanima toliko šta Portugalci rade ili bilo ko drugi osim naše reprezentacije, a ovo sam imao potrebu da iskomentarišem jer je veoma često isti slučaj kod nas, kako u reprezentaciji tako i u klubovima i to ne samo u fudbalu - pljuju se i prljavo, pokvareno, najbolji.

caki

pre 11 godina

Ronaldo zlatna kopacka ove sezone defintino. Unistio je sve, sa raspalim portugalom dosao do polufinala, zamalo finale, on licno ih je dotle doveo. Osramotio je barselonu, oborio mnogo rekorda ,osvojio kup. Ne vidim nikoga drugoga ko bi mu uopste konkurisao. Samo Mesi koji je izgubio sve zivo. I pritom kao domacin u kupu amerike nije postigao ni jedan gol. Znaci jasno je sve. Uefa realizuj.

vlada

pre 11 godina

U tome što je "Ronaldo hteo slavu", nema ničeg lošeg. Fudbalski genije kakav je Kristijano Ronaldo i zaslužuje fudbalsku slavu! Na kraju,velika je i odgovornost štuirati penal poslednji, jer priznaćete to rešava sve. A Ronaldo je mnogo puta sam sve rešio, i taj isti Portugal doveo tu gde jeste gotovo sam.
Što se Nanija tiče, on je mogao i da odigra nešto na ovom šampionatu a ne da priča prazne priče "post festum" i da se samo u tome ogleda njegov "doprinos".

miki

pre 11 godina

Uporedjivati Nanija i Ronalda je smesno. To je cista razlika u klasi. I to ogromna. Bez obzira na genijalnost Mesija (i jos nekih pojedinaca), Ronaldo je ove godine najbolji igrac na svetu. A Nani neka se pokrije, neka gleda sebe, kako je on odigrao celo prvenstvo i celu sezonu u Mancesteru. A ne ovako, da posle bitke, pametuje i pljuje po svojim saigracima, ko da ne kazem sta, sto on i jeste.

ForzaItalia

pre 11 godina

pa kad je sminker, koji bre Ronaldo....
Del Piero, Pirlo- gospoda, a ovaj sminker i ostale nabedjene zvezde bi trebale malo vise da uce i gledaju prave fudbalere

jagy

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa Nanijem jer C. Ronaldo toliko je opsednut mislima da je bolji od Mesija da su poceli i igraci Portugala da ga ismejavaju.C.Ronaldo moze samo da kaze zbogom zlatnoj lopti jer ona ce i po 4 put pripasti Mesiju.PS.veliki respekt velikom igracu Pirlu(koji ako italija osvoji evr.prvenstvo ima sanse da i on bude najbolji).

Vladan R

pre 11 godina

Ne znam sto su se svi uhvatili tog nepucanog petog penala,odnosno pitanja sto Roanldo nije sutirao ranije. Pa ako je Alvesu bila frka da sutira treci ili cetvrti kada jos uvek ima sanse da se kasnije stvar ispravi, kakao bi mu tek bilo da je morao da sutira kao poslednji, posle cega ispravke vise nema.

Baba

pre 11 godina

Baš me zanima kako se to desilo da kod nas nestane Portugalija, a onda se pojavio Portugal!? Da li će uskoro "nestati" i Španija, a pojaviće se Španjolska? E, Srbi, Srbi!!!

Pirlo tata i Casano cale

pre 11 godina

Uporedjivati Nanija i Ronalda je smesno. To je cista razlika u klasi. I to ogromna. Bez obzira na genijalnost Mesija (i jos nekih pojedinaca), Ronaldo je ove godine najbolji igrac na svetu. A Nani neka se pokrije, neka gleda sebe, kako je on odigrao celo prvenstvo i celu sezonu u Mancesteru. A ne ovako, da posle bitke, pametuje i pljuje po svojim saigracima, ko da ne kazem sta, sto on i jeste.
(miki, 30. jun 2012 11:41)

Ronaldo je u mecu sa Spanijom imao 4-5 sanse za gol koje je morao da iskoristi (ako je stvarno najbolji igrac danas) ali to nije uradio....zasto???? Zato sto je mali...a pojedini ljudi, bas kao i ovaj sto je iznad pisao komentar, ga vole samo zato sto u njemu vide ono sto bi oni najvise zeleli da budu - bogati, bahati, gala sminkeri sa naj ribama, vikendicama na havajima i 100 vrsta automobila...i uglavnom to rade nesvesno tj. nenamerno...Ronaldo je bio igrac i sjajan fudbaler prve dve godine u Mancesteru posle je postajao sve vise mehanicki root da bi danas dosao u situaciju da ne moze da predribla jednog igraca na utakmici...

Deja Vu

pre 11 godina

Užasno glupa izjava! A da je u tom trenutku bilo nerešeno i Ronaldovim penalom odu u finale, koju bi tad pesmu pevao? Nije nelogično da najbolji ili najsmireniji ostane za kraj. Sećamo se svi Pančeva :)

MS

pre 11 godina

Nije mi jasno bilo ni na utakmici, još manje sad. Ja sam mislio da lista mora da se preda pre početka penal serije i da redosled ne može da se menja!? Oni se zameniše bez problema, a po ovoj izjavi Nanija još ispada da su mogli Alveša i da izbace. :-\ Molim za razjašnjenje da ne tražim po Uefinom pravilniku. Prihvatam kritiku... :-)

Portugal

pre 11 godina

Kad bi mogao ja bi samo jedno pitao ovog Nanija.Kad je na prijateljskoj utakmici sa Spanijom pre nekoliko meseci Ronaldo bukvalno ponizio odbranu Spanije i lobovao Kasiljasa,zasto je Nani natrcao iz ofsajda i na gol liniji ubacio loptu glavom i tako ponistio majstoriju Ronalda?Mislim da ako je ovo stvarno izjavio sada,vise ga necemo videti u Reprezentaciji.

Bocinho

pre 11 godina

Veliki igraci su uvek igrali za tim i time se isticala njihova velicina. A neki timovi igraju za jednog igraca, a taj igrac koliko god bio domintan i tehnicki potkovan , nikad nece moci da bude najbolji na svetu. Mislim da i ako Ronaldo ikad uzme titulu najboljeg da ce se povuci iz fudbala. Pojeo ga je ego. Ja obozavam da ga gledam i smatram da je neverovatan fudbaler , ali nije najbolji na svetu. Kako je neko ranije napisao: '' samo dobar marketing" ...

Neko Iz mase

pre 11 godina

I kakve sad veze ima da li je trebao da sutira prvi, cetvrti ili poslednji? I to da li je trazio sam ili mu je rekao selektor? Ko moze da me ubedi da i on ne bi promasio? A i ovaj Nani, pojede se sto je cele karijere u senci Ronalda. I u Mancesteru i u reprezentaciji. Sta je samo promasio protiv Holandije kad mu je dao loptu Kristijano? Verovatno mu je i za to kriv Ronaldo, sto on ne zna da utera loptu u mrezu sa dva metra. Kad je on dao loptu Ronaldu, ovaj zalama, lomi kicmu coveku i daje gol. Odvratan mi je ovaj Nani. Sta mu sad znaci da prica ovako posle izgubljene utakmice? To rade samo likovi koji optuzuju druge za tudji neuspeh. Znaci kriv je Ronaldo zato sto nije sutirao a nisu krivi Mutinjo i Alves? Ma jeste! Da su ovi slepci dali bar jedan gol, sutirao bi i Ronaldo. Mozda bi i promasio i tad bi bio kriv. Ovako nije nista kriv. A to sto ovaj glupan daje neke smesne izjave, to je vec njegov problem...

Mladen Mitrovic

pre 11 godina

Ronaldo je drzao Portugal na ovom prvenstvu. Stavi prst na celo i razmisli sta si ti pruzio. Ne podnosim ovakve ser... koji se kriju iza najboljih, jer nemaju muda da to i oni sami budu.

Realna statistika

pre 11 godina

Voleo bih da se u fudbalu vodi i statistika broja suteva na gol,uspesnih i neuspesnih. E tu bi se videla prava vrednost i korist od svakog fudbalera. Ronaldo bi ubedljivo vodio na tabeli raspucavanja i nekorisnih suteva

ivanbg

pre 11 godina

Znao sam ja i ranije da je on 'samoziv' ali to ide uz takvog igraca ali ovo sto se desavalo na ovom prvenstvu me je zgrozilo.
Prvo da se nije radovao posle 3-treceg gola za prolazak svog tima dalje jer ga nije on postigao!Svi se raduju a on na penalu tuguje sto nije heroj nacije-neverovatno!
U polufinalu je bio preterano sebican i na kraju je to uticalo na ostale igrace da vise soliraju a manje dodaju saigracima-pogotovo ne Ronaldu...
Vise je gledao kako da se namesti kad ga snima kamera posle promasaja i kako da odglumi nevericu...
zavalio jednu loptu iz voleja,inace tezak sut sa 20m,ono ode preko trebina a on se nesto u kameru razmislja kao malo je falilo i izvodi neku dramu 5minuta...
Sve to stoji da je on iznad ostalih da ima neospornih kvaliteta ali mora da 'odraste' i da prevazidje neke komplekse i lose navike...

Barcaboy

pre 11 godina

Eh Ronaldo Ronaldo...Ne bi me cudilo da je ovo istina..Jednostavno covek hteo da bude slavan i da ga svi smatraju kako je sam doveo portugal do finala..a to sto ima fantasticnu zadnju i srednju liniju to svi zaboravljaju..Sve u svemu iskreno se nadam da ce zlatnu loptu uzeti Pirlo ili Inijesta (zavisi ko osvoji turnir)

spasic

pre 11 godina

nani je u senci ronalda, otuda i ova tuzna izjava. nije nista uradio na prvenstvu, pa slavu trazi napadom na ronalda. koliko god je cristiano egoista, ovaj je jos gori.

marko_bgd

pre 11 godina

nije lepo sto nani kritikuje ronalda zbog tog penala.kada zna i sam da je ronaldo promasivao odlucujuce penale,i da mu to bas i nije vrlina....ali,da ne bi tog ronalda,portugal ne bi video ni p od polufinala,da se ne lazemo....ostavite momka na miru.podredio je svoju igru kolektivu i uspehu reprezentacije,ronaldo..nije lako ni u jednom sportu biti danas najbolji....

Arsenije Carnojevic

pre 11 godina

Pa da je pucao ma koji penal po redu, Mutinjo i Alves bi promasili i opet bi ispali. Jedino ako mislite promeniti sudbinu kao ono u filmovima pa se stvari koriguju i dobije se hepiend. Zivot je ovo brale, nema popravnog. A da je Ronaldo sminker i narcis to stoji, ali isto stoji da je i fudbalski velemajstor. Ih da je nama jednog ovakvog da se folira ali da zabija, gde bi nam bio kraj, jelde.

Rikardo

pre 11 godina

Otvorim komentare i prvi koji vidim tiče se Mesija?! Neko govori kako je odličan fudbaler, jedan jedini - ma nemoj, ko bi rekao? Otkrio si mi toplu vodu, Ameriku, rupu na saksiji... Kada već moram, i Mesi ume da promaši penal (npr. protiv Ćelzija) i zbog toga sigurno nije manji igrač u mojim očima. Jednostavno, dešava se svakome.

Glede teme, Nani pssssssssst! Da nemate Ronalda ne biste ni bili u prilici da igarte polufinale EP. A ti se seti kakve si prilike uspeo da promašiš na EP - nešto što je zaista teže promašiti nego iz takvih 101 postotnih prilika dati go - seti se koliko se imao asistencija, koliko si dao golova, koliko puta si izgubio duel, koliko neprecizno si šutirao svaki put kada bi se odlučio za šut - pa će ti biti jasno zašto te Ferguson drži na klupi za rezervne igrače.

Rikardo

pre 11 godina

Voleo bih da se u fudbalu vodi i statistika broja suteva na gol,uspesnih i neuspesnih. E tu bi se videla prava vrednost i korist od svakog fudbalera. Ronaldo bi ubedljivo vodio na tabeli raspucavanja i nekorisnih suteva
(Realna statistika, 30. jun 2012 12:49)

Zanima me da li u neiskorištene šuteve računaš i kada Ronaldo sa 25 metara levom nogom pogodi stativu. Zanima me, REALNO!

ilic1971

pre 11 godina

Meni nije jasan ovaj tekst,ko zna pravila fudbala zna o cemu pricam.pa nije to fudbal iza zgrade pa se izvodjaci penala menjaju kak kome padne na pamet,pre izvodjenj penala trener da sudiji spisak i taj spisak mora da se postuje

Joy

pre 11 godina

@MS
Lista se predaje pre pocetka serije i nemoguce je promeniti u toku iste. Portugalci su pomesali redosled izvodjaca i to je sudija primetio, pa je onda Nani morao da sutira po rasporedu. Pozz

Rikardo

pre 11 godina

"Eksperti" za fudbal govore kako će CR prestati da igra ako dobije Zlatnu loptu FIFA?! Ja ni ne znam zašto sa vama, laicima, polemišem... A mislim da više neću!!!

Sada sam pročitao sve vaše premudre komentare i uvideo da vi ni ne znate da je Kristijano Ronaldo već dobio to priznanje. Zašto CR nije 2008. godine prestao da igra fudbal, jer je tada osvojio famoznu Zlatnu loptu koju dodelju FIFA?! Nahranio je svoj ego, a samo mu je do toga - i frizure, podrazumeva se - stalo i...šta bi?!? Eksperti, pojasnite!!!

Glasanje beše ovakvo: 1. Ronalno, 2. Mesi, 3. Tores, 4. Kasiljas, 5. Ćavi...

Kuki

pre 11 godina

Ja ne volim bas mnogo Ronalda. Ali promasen penal je promasen penal. I da je Ronaldo dao gol u trecoj seriji, to ne bi imalo nikakve veze ako ova dvojca promase svoje penale u cetvrtoj i petoj.

skblzzzz

pre 11 godina

Nije mi jasno bilo ni na utakmici, još manje sad. Ja sam mislio da lista mora da se preda pre početka penal serije i da redosled ne može da se menja!? Oni se zameniše bez problema, a po ovoj izjavi Nanija još ispada da su mogli Alveša i da izbace. :-\ Molim za razjašnjenje da ne tražim po Uefinom pravilniku. Prihvatam kritiku... :-)
(MS, 29. jun 2012 23:18)

negdje sam pročitao da uefa dozvoljava promjenu izvođača i nakon što počne izvođenje (doduše nisam ni ja čitao pravilnik, ali tako je pisalo na nekom portalu).
koliko znam fifa to ne dozvoljava, pa su se tako brnović i hadžibegić uzmuvali 1990. protiv argentine i na kraju obojica promašila.