Sreda, 20.06.2012.

21:10

EURO: Prvih 12 dana, šta smo videli

Prošlo je 12 dana, 24 utakmice, osam ekipa ide kući, a osam preostalih u sedam utakmica boriće se za trofej šampiona Evrope u fudbalu.

Izvor: AK, SO, VN

EURO: Prvih 12 dana, šta smo videli IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Don Quijote

pre 11 godina

Nema zamerki, odlican tekst. Manje-vise sve je bas tako kako je napisano.
Veliko razocarenje su Holandjani, od njih sam ocekivao bar polufinale. Pre izvesnog vremena sam odgledao utakmicu na Vembliju, Engleska-Holandija u kojoj ih Roben sam rastavio od zivota. Ovde su Holandjani, a posebno Roben odigrali katastrofa.
Sada sam vec gotovo siguran da Italija uzima ovo prvenstvo. Sve je ovo vec vidjeno mnogo puta, losa igra, tacnije receno nista, jedva se provuku u grupi, a onda osvoje. Ovo je vec navika. Nemci vrlo dobri, standardni, Spanija ispod nivoa na koji smo navikli. Ipak, Spanija je jaka kao crna zemlja, pa i ne mora da igra "na nivou" da bi bila nedodirljiva.
Posebna prica su Hrvati. Po meni, odigrali su super, iznad ocekivanja i iznad svojih mogucnosti. Da sam Hrvat bio bih zadovoljan predstavljanjem Hrvatske na ovom EP i ponosan na igrace. Borili su se hrabro, junacki i nista im se ne moze zameriti. Sudije ih nisu ostetile, i ne znam cemu dizu ovoliku galamu. Utakmicu sam odgledao na nemackom eurosportu, svaka situacija je vracana usporeno vise puta i nema spora. Prekrsaj na Mandzukicu jeste bio, jeste bio i za zuti karton, ali nije bio penal jer je prekrsaj bio izvan sesnaesterca, a Mandzukic se bacio unutra i pao. Drugi penal jeste bio, ali je bio i penal nad Pikeom za Spance. Gol koji su primili je regularan i identican golu koji su dali Irskoj.
Ovaj sudija je napravio tri velike greske, gore navedene, i zbog toga nece suditi dalje, a ne sto je ostetio Hrvate.

Duško

pre 11 godina

Neka preporuči komentar ko se slaže da su Italijani ipak bili bolji od Hrvata, kada se sagledaju sve tri utakmice. Uporedite samo utakmice Španija-Hrvatska i Italija-Španija. Italijani su se mnogo bolje pokazali protiv Španaca.

drago

pre 11 godina

Dakle, osteceni smo u sve 3 utakmice. protiv irske je protivnik dao gol iz nepostojeceg faula, zasluzili su crveni karton i nama nisu svirali penal. irska je takodjer ostecena za penal ali i uz sve te greske na nas racun mi bi to dobili minimuM 3:2 (jos smo im mogli i uvaliti 5 komada ali smo stali na loptu nakon treceg). Za onaj gol jelavica vec je cijela evropa objasnila da nije ofsajd.
dalje, talijani su nam dali gol iz nepostojeceg faula a sudac nam nije sudio 2 cista penala protiv spanjolske (sa cim se slazu i spanjolski i njemacki sudacki eksperti). cak i kad odzmemo cinjenicu da smo osteceni u prve 2 utakmice, mi bi prosli da nas sudac nije pokrao i u trecoj.
sve govori i podatak da je UEFA i suca koji nam je sudio protic spanjolske kao i onog sto nam je sudio protiv irske poslala kuci.

Banja Luka

pre 11 godina

(drago, 21. jun 2012 13:11)
Sto pjenis bolan?Bili ste na euru,ispali ste i vozdra.Sta nas briga ko ce vam igrati 2016,jeste li mladi ili matori.Igrali ste i izgubili,da ste zasluzili i igrali bi 1/4 finale ovako niste i opusti se!
Sto se tice veceras Portugal bi trebao da izdominira,tacnije C.Ronaldo ali Cesi su tvrdi sa njima nikad nisi na cistac!Nadm se da ce Grci uspeti iznenaditi ali realno sanse su im male!Pozz

ljubomirv@hotmail.com

pre 11 godina

Ovi Hrvati su pravi Balkanci,nerealne izjave Bilica,poredjenje Pirla i Modrica.Ispalo da su tesko osteceni, a protiv Iraca? Cinjenica da su protiv Spanaca igrali bunkericu sa jednom sansom, celu tekmu su bili u svom sesnaestercu, izvukli se protiv Italije... Realno nisu mogli dalje pored dve kvalitetnije ekipe.

milito

pre 11 godina

Sta kmecite susedi, spanci igrali sa pola gasa protiv vas, to se moglo iz aviona videti, niste presli centra za 45minuta,dok ste u drugom poluvremenu imali zicer koji vas igrac nije pogodio jer je stark verovatno namignuo kasiljasu gde ce rakitic pucati. nama ste se podsmevali psle j.afrike i naseg "rukometa" u 16tercu, a gle cuda na ovom ep je bar 4 takva penala mogla da se sude ali arbitri ni u jednom trenutku nisu ni pomisljali na penal. primili gol iz mozda ofsajda ali vam je za prolaz trebao gol, gol koji ste morali da date, ali niste! dok ne prihvatite krivicu na sebe uvek ce vam neko drugi biti kriv...

banos

pre 11 godina

Inace skoro svaka vest je propracena komentarima o tome kako je Ukrajina ostecena protiv Engleske.Dosadni ste sa tim, a niste verovatno ni sagledali celu situaciju. Lupate minuse na komentare koji kazu da je ofsajd ko vrata. Pogledajte i recite da nije bio ofsajd http://www.youtube.com/watch?v=9JtNRU4LpDM&feature=related

Lort

pre 11 godina

Dobra analiza,osim što je onaj ko je pisao bio preblag prema Riberiju i Robenu..oni definitivno nisu po ko zna koji put na nivou,Holandija je pukla zbog nikad gore odbrane,pogotovo je Hejtinga rupa nad rupama,Rusi su mogli Poljake da razvale ali je Aršavin izvodio besne gliste po terenu

Glede naših dragih susjeda..pa znate što dečki naši dragi,ne može Graham Poll uvek biti tu za vas

drago

pre 11 godina

Istina boli, sudac nas je izbacio a ne nedostatak kvalitete.
Zanimljivo, Hrvatska je po broju osvojenih bodova i gol razlici, 8-mi tim Eura sto samo potvrdjuje da vrijedimo za 4-finale.

A sad malo o timu, na ovom Euru su nam 8 do 9 prvotimaca (u 2 utakmice 9) bili momci koji tek ulaze u najbolje godine i igrat ce vrhunski do Franuske 2016 ako ne i duze. Sa klupom je to bilo svaki put 10 + 4. Na Euru nam je igralo 16 igraca. Njima treba dodati jos Lovrena, Ilicevica, Kalinica i Olica. To su sve momci (osim Olica) koji idu u tu pricu Euro 2016. Iduce kvale ce izgurati svi navedeni osim mozda Pletikose i Olica a za Pletu imamo odlicnu zamjenu u Kelavi dok smo u napadu odlicno pokriveni i bez Olica (sto je ovo prvenstvo pokazalo, samo nas je sudac sprijecio da odemo dalje, mozda i do kraja, kad izbacis svjetske i evropske prvake mozes do kraja).

analiticar

pre 11 godina

molim vas da objavite ovaj clanak o tome kako su Nemci analizirali svoje protivnike
http://www.spiegel.de/unispiegel/wunderbar/studenten-analysieren-fuer-loew-und-dfb-den-em-gegner-griechenland-a-840030.html

drago

pre 11 godina

Evo, da ne bi ispalo da lazem:


NJEMAČKI sudac Wolfgang Stark više neće suditi na Europskome nogometnom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

> Tko je sudac koji je izbacio Hrvatsku s Europskog prvenstva?

Odlučila je tako UEFA-ina Sudačka komisija na čelu s povjerenikom Pierluigijem Collinom, koja je sankcionirala pogreške 42-godišnjeg bankara u dvoboju trećeg kola između Hrvatske i Španjolske, posebno, kako navodi njemačka informativna agencija DPA, nedosuđeni kazneni udarac na Mariju Mandžukiću u 28. minuti.

Osim Starka Poljsku i Ukrajinu napušta i Mađar Viktor Kassai, koji je važio za najvećeg favorita da sudi finalnu utakmicu Europskog prvestva, ali je sa svojim pomoćnicima napravio katastrofalne pogreške u utakmici Ukrajine i Engleske, te zasluženo napustio Euro.

Od prvenstva su se oprostili i Nizozemac Björn Kuipers, te Španjolac Carlos Velasco Carballo, a u konkurenciji za preostalih sedam utakmica nokaut-faze ostalo je još osam sudačkih postava.

Hrvatski su navijači na Facebooku organizirali grupu koja od Uefe traži da zabrani njemačkom sucu Starku daljnje suđenje profesionalnih utakmica. U samo jednom danu grupa je skupila preko pet tisuća članova.


http://www.index.hr/euro-2012/clanak/stark-poslao-hrvatsku-kuci-s-eura-a-uefa-njega/621673.aspx

volim fudbal

pre 11 godina

Gospodin Djordjevic je promasio temu nije analiza ko je koliko sekundi imao loptu u nogama,koliko je bilo neresenih rezultata, akoliko 0:0,... to je statistika. A pri tome kaze da je Irska jedina razocarala.Ako je od nekog moglo nesto da se nauci to su bili Irci.Maksimalno angazovanje,borbenost, odgovornost,postovanje navijaca.To sto su izgubili sve,to je zbog kvaliteta koga su oni svesni. To je sustina ove igre.

Goxi

pre 11 godina

Sto se tice Hrvatske dobro su igrali ali sto se tice sudjenja oni apsolutno nemaju razloga da se bune!Za Irce nije dosudjen cist jedanaesterac negde oko 70-og minuta!Svirana su 2 nepostojeca ofsajda za Italiju u drugom poluvremenu,prvi ofsajd je bila 100% sansa i ocigledno je bilo da je igrac sutirao opusteno jer je video da je sviran ofsajd a drugi put je Di Natale na sredini terena izbegao ofsajd i imao je otvoren put prema golu dole po levoj strani,zasto to niko ne spominje?Start Ramosa na Srni nije bio u sesnaestercu,imate youtube pa proverite.Start nad Corlukom je bio jedanaesterac ali je bio i Mandzukicevo laktanje nad Pikeom posle onog kornera,nenamerno ali lakat je lakat!A sto se tice gola Spanije Inijesta nije bio u ofsajdu a Navas se racuna kao nova akcija tako kazu pravila protiv kojih se bune a kada je Jelavic protiv Irske isto tako dao gol onda se nisu bunili na pravilo nove akcije!Sve sto sam napiao je istina!Inace su vrlo dobro igrali!

Zex

pre 11 godina

ne zale se komsije na sudjenje, nego je tog suca njegova firma (UEFA) poslala kuci jer je lose odradio posao na toj utakmici, tj. ostetio hrvatsku. takodjer su i poslali suca koji nam je svirao protiv irske. a da je i svirao ircima penal to bi bilo tek 3:2 i mi bi sa tim rezultatom dobili. a u toj utakmici je irska dala gol iz nepostojeceg faula a i nama je mogao svirati penal.
takodjer je i pirlo protiv nas dao gol iz nepostojeceg faula.
(drago, 20. jun 2012 23:16)
Da je bilo 3-2 protiv Irske onda vam ni 1-1 sa Spanijom nebi donelo setvrfinale!!!Zasto ne komentarises dosudjene ofsajde Italiji u drugom poluvremenu?

from tamo

pre 11 godina

Videli smo u kojem pravcu Uefa i Fifa usmeravaju "najsporedniju stvar na svetu".Imajuci na umu da je turnir pre svega kes masina (tv prava)potrebno je osigurati "velikima" zastitu da ne bi doslo do scenarija 2004 kad su tamo neki Grci osvojili turnir.S toga se uporno odbija upotreba videa,jer se uvek mogu vaditi na ljudsjki faktor kod namestaljka (errare humanum est),drugo ,jasno je da na tribinama zele gledaoce ,(koji mogu platiti skupe karte,i kojima je dozivljaj kad se vide na velikom ekranu) a ne navijace.Zato pljuste kazne zavezima ciji su gledaoci-navijaci nepodobni.Po americkom uzoru,fudbal mora biti spektakl na kojem ce publika biti potrosac,a sportska neizvenost biti pod kontrolom tek toliko da se interes odrzi.S time da na kraju "veliki" uvek budu na rendez vous ,jer Boze moj,Kinezima i ostalima lakse se prodaje finale Nemacka-Spanija nego Ceska-Portugal...S toga predlazem Blatteru i Platini-u da sledeci turnir pocnu od polufinala Nemacka-Francuska i Spanija-Italija i da ostave ostale zemlje organizirati pravi fudbalski turnir.Hvala na prostoru.

Cera

pre 11 godina

Nisam iznenađen odličnim igrama Nemačke kao ni prolasku Francuske i Engleske. To je bio i očekivano. Hrvatska je igrala dobro ali pored Italije i Španije i pored možda sumnjivog suđenja i inače je teško proći.
Za mene je Grčka napravila najveće iznenađenje i u igračkom i rezultatskom smislu, čak mi se čini da su nepravedno potcenjeni u raznim analizama. Ljudi su na startu sa 10 igrača odigrali nerešeno protiv domaćina a tek je to teško pa sve i da je u pitanju bila Nemačka a ne Grčka. Dalje, protiv Čeha, već verovatno i malo umorni primaju dva gola u prvuh 5-10 minuta ali do kraja i oni postižu jedan i imaju šanse što govori o karakteru ekipe. Na kraju, pošto su ih mogi već otpisali (potcenili) oni dobijaju jednu Rusiju koju tek ne bi trebalo potcenjivati obzirom kako su oduvali Čehe u prvoj. Imali su Rusi ozbiljan motiv protiv Grčke ali opet kažem- majstorčine su Grci.
Sada su se i oni malo odmorili i jeste da nema Karagunisa protiv Nemačke ali mislim da će Nemci morati da se potrude najviše do sada. Svejedno, u toj utakmici ću navijati za Grčku jer uvek volim da navijam za nekoga koga stalno proglašavaju autsajderom a on napreduje. Poli kala Elada, ela!

rakijasiii

pre 11 godina

Odlicna analiza sem jedne male zamerke..Dzerard uopste nije kriv za taj gol protiv Francuza,Nasri je sutirao sa 20+ metara on je stao u blok ali je lopta jednostavno prosla,nigde veze sa njegovom greskom

Коле

pre 11 godina

Браво за текст!Свака част телевизији Б92,реално најбоља телевиѕија у држави која најпаметније користи своја средства и ако их нема ни приближно као РТС или Пинк.Какви би тек били да имате мало већи буџет...само тако наставите!

Tetka Poleksija

pre 11 godina

Meni nije jasno zašto se i ova tema pretvara u neku raspravu da li su komšije oštećene ili ne? Generalno, odlično su odigrali, mnogi ovde su i pohvalili i čestitali, ali mislim, ok - gledali smo i ostale utakmice i ekipe.

drago

pre 11 godina

da, mandzukic je uvjerljivo najbolji igrac wolsburga: prvi strijelac, prvi asistent i igrac sa najvise minuta.
njegov menadzer se u prvom mjesecu posvadjao sa magathom jer je htio da mario ima duplo vecu placu (sa 2 i po na 5 miliona). zato mario tada nije igrao 2 kola ali ga je poslije toga vratio u tim. sad ga se zele rijesiti zbog toga (doveli prvog strijeca nizozmske lige, mladog napadaca) ali svejedno ce se mario sad prodati za velike pare.
bilo je ocito da je odlican igrac i prije ovog prvestva, sad jos i vise. po meni je bio nas najbolji spic i prije eura.

sheva7

pre 11 godina

Vrlo korektan tekst, nema sta. Samo jedna zamerka. Ne bih se slozio da Mandzukic "jedva da igra u svom klubu". Ko je pratio ove sezone, video je da je on igrao za Volfsburg, i da je vrlo cesto on vadio vukove iz remija i poraza...

drago

pre 11 godina

ne zale se komsije na sudjenje, nego je tog suca njegova firma (UEFA) poslala kuci jer je lose odradio posao na toj utakmici, tj. ostetio hrvatsku. takodjer su i poslali suca koji nam je svirao protiv irske. a da je i svirao ircima penal to bi bilo tek 3:2 i mi bi sa tim rezultatom dobili. a u toj utakmici je irska dala gol iz nepostojeceg faula a i nama je mogao svirati penal.
takodjer je i pirlo protiv nas dao gol iz nepostojeceg faula.

SaleC

pre 11 godina

Što se igrača tiče, interesantno je da još uvek niko nije kandidat za glavnu zvezdu EP. Nema neki majstor koji rastura protivničke koncepcije odbrane, takav se i fudbal igra, pancerski. Mislim da jedino Španci ludački brzim, kratkim i preciznim dodavanjem ili Englezi potpuno tradicionalnim stilom mogu da naprave uzivanje za sve koji vole fudbal i voleo bih da prođu i jedni i drugi.

mr

pre 11 godina

"Komšije za eliminaciju krive sudije, arbitri možda i jesu presudili (mada su i sami iskoristili veliku sudijsku podršku u pobedi nad Irskom)"


slazem se s opisom hrvatske, vrlo realno i objektivno...ali ovaj citat nije istina. hrvatska nije imala veliku podrsku sudaca protiv irske. da penal je bio, ali isto tako prekrsaja nakon kojeg su irci izjednacili NIJE BILO. nadalje irski mesari su kompletnu utakmicu kasapili nase napadace, gurali se i laktarili a sve je kulminiralo onim bezobraznim laktom u sljepoocnicu naseg golmana. cisti crveni.

da su suci prilagodili kriterij nama bilo bi laganih 5:0

gashkavac

pre 11 godina

Jedan od boljih tekstova koje sam procitao na Vasem sajtu. Svaka cast sportska redakcijo, samo tako nastavite!

Da je srece pa da b92 ima prava za prvenstvo, ovako, ostaju nam analize :/

gashkavac

pre 11 godina

Jedan od boljih tekstova koje sam procitao na Vasem sajtu. Svaka cast sportska redakcijo, samo tako nastavite!

Da je srece pa da b92 ima prava za prvenstvo, ovako, ostaju nam analize :/

sheva7

pre 11 godina

Vrlo korektan tekst, nema sta. Samo jedna zamerka. Ne bih se slozio da Mandzukic "jedva da igra u svom klubu". Ko je pratio ove sezone, video je da je on igrao za Volfsburg, i da je vrlo cesto on vadio vukove iz remija i poraza...

Tetka Poleksija

pre 11 godina

Meni nije jasno zašto se i ova tema pretvara u neku raspravu da li su komšije oštećene ili ne? Generalno, odlično su odigrali, mnogi ovde su i pohvalili i čestitali, ali mislim, ok - gledali smo i ostale utakmice i ekipe.

from tamo

pre 11 godina

Videli smo u kojem pravcu Uefa i Fifa usmeravaju "najsporedniju stvar na svetu".Imajuci na umu da je turnir pre svega kes masina (tv prava)potrebno je osigurati "velikima" zastitu da ne bi doslo do scenarija 2004 kad su tamo neki Grci osvojili turnir.S toga se uporno odbija upotreba videa,jer se uvek mogu vaditi na ljudsjki faktor kod namestaljka (errare humanum est),drugo ,jasno je da na tribinama zele gledaoce ,(koji mogu platiti skupe karte,i kojima je dozivljaj kad se vide na velikom ekranu) a ne navijace.Zato pljuste kazne zavezima ciji su gledaoci-navijaci nepodobni.Po americkom uzoru,fudbal mora biti spektakl na kojem ce publika biti potrosac,a sportska neizvenost biti pod kontrolom tek toliko da se interes odrzi.S time da na kraju "veliki" uvek budu na rendez vous ,jer Boze moj,Kinezima i ostalima lakse se prodaje finale Nemacka-Spanija nego Ceska-Portugal...S toga predlazem Blatteru i Platini-u da sledeci turnir pocnu od polufinala Nemacka-Francuska i Spanija-Italija i da ostave ostale zemlje organizirati pravi fudbalski turnir.Hvala na prostoru.

Cera

pre 11 godina

Nisam iznenađen odličnim igrama Nemačke kao ni prolasku Francuske i Engleske. To je bio i očekivano. Hrvatska je igrala dobro ali pored Italije i Španije i pored možda sumnjivog suđenja i inače je teško proći.
Za mene je Grčka napravila najveće iznenađenje i u igračkom i rezultatskom smislu, čak mi se čini da su nepravedno potcenjeni u raznim analizama. Ljudi su na startu sa 10 igrača odigrali nerešeno protiv domaćina a tek je to teško pa sve i da je u pitanju bila Nemačka a ne Grčka. Dalje, protiv Čeha, već verovatno i malo umorni primaju dva gola u prvuh 5-10 minuta ali do kraja i oni postižu jedan i imaju šanse što govori o karakteru ekipe. Na kraju, pošto su ih mogi već otpisali (potcenili) oni dobijaju jednu Rusiju koju tek ne bi trebalo potcenjivati obzirom kako su oduvali Čehe u prvoj. Imali su Rusi ozbiljan motiv protiv Grčke ali opet kažem- majstorčine su Grci.
Sada su se i oni malo odmorili i jeste da nema Karagunisa protiv Nemačke ali mislim da će Nemci morati da se potrude najviše do sada. Svejedno, u toj utakmici ću navijati za Grčku jer uvek volim da navijam za nekoga koga stalno proglašavaju autsajderom a on napreduje. Poli kala Elada, ela!

Goxi

pre 11 godina

Sto se tice Hrvatske dobro su igrali ali sto se tice sudjenja oni apsolutno nemaju razloga da se bune!Za Irce nije dosudjen cist jedanaesterac negde oko 70-og minuta!Svirana su 2 nepostojeca ofsajda za Italiju u drugom poluvremenu,prvi ofsajd je bila 100% sansa i ocigledno je bilo da je igrac sutirao opusteno jer je video da je sviran ofsajd a drugi put je Di Natale na sredini terena izbegao ofsajd i imao je otvoren put prema golu dole po levoj strani,zasto to niko ne spominje?Start Ramosa na Srni nije bio u sesnaestercu,imate youtube pa proverite.Start nad Corlukom je bio jedanaesterac ali je bio i Mandzukicevo laktanje nad Pikeom posle onog kornera,nenamerno ali lakat je lakat!A sto se tice gola Spanije Inijesta nije bio u ofsajdu a Navas se racuna kao nova akcija tako kazu pravila protiv kojih se bune a kada je Jelavic protiv Irske isto tako dao gol onda se nisu bunili na pravilo nove akcije!Sve sto sam napiao je istina!Inace su vrlo dobro igrali!

drago

pre 11 godina

ne zale se komsije na sudjenje, nego je tog suca njegova firma (UEFA) poslala kuci jer je lose odradio posao na toj utakmici, tj. ostetio hrvatsku. takodjer su i poslali suca koji nam je svirao protiv irske. a da je i svirao ircima penal to bi bilo tek 3:2 i mi bi sa tim rezultatom dobili. a u toj utakmici je irska dala gol iz nepostojeceg faula a i nama je mogao svirati penal.
takodjer je i pirlo protiv nas dao gol iz nepostojeceg faula.

mr

pre 11 godina

"Komšije za eliminaciju krive sudije, arbitri možda i jesu presudili (mada su i sami iskoristili veliku sudijsku podršku u pobedi nad Irskom)"


slazem se s opisom hrvatske, vrlo realno i objektivno...ali ovaj citat nije istina. hrvatska nije imala veliku podrsku sudaca protiv irske. da penal je bio, ali isto tako prekrsaja nakon kojeg su irci izjednacili NIJE BILO. nadalje irski mesari su kompletnu utakmicu kasapili nase napadace, gurali se i laktarili a sve je kulminiralo onim bezobraznim laktom u sljepoocnicu naseg golmana. cisti crveni.

da su suci prilagodili kriterij nama bilo bi laganih 5:0

Zex

pre 11 godina

ne zale se komsije na sudjenje, nego je tog suca njegova firma (UEFA) poslala kuci jer je lose odradio posao na toj utakmici, tj. ostetio hrvatsku. takodjer su i poslali suca koji nam je svirao protiv irske. a da je i svirao ircima penal to bi bilo tek 3:2 i mi bi sa tim rezultatom dobili. a u toj utakmici je irska dala gol iz nepostojeceg faula a i nama je mogao svirati penal.
takodjer je i pirlo protiv nas dao gol iz nepostojeceg faula.
(drago, 20. jun 2012 23:16)
Da je bilo 3-2 protiv Irske onda vam ni 1-1 sa Spanijom nebi donelo setvrfinale!!!Zasto ne komentarises dosudjene ofsajde Italiji u drugom poluvremenu?

volim fudbal

pre 11 godina

Gospodin Djordjevic je promasio temu nije analiza ko je koliko sekundi imao loptu u nogama,koliko je bilo neresenih rezultata, akoliko 0:0,... to je statistika. A pri tome kaze da je Irska jedina razocarala.Ako je od nekog moglo nesto da se nauci to su bili Irci.Maksimalno angazovanje,borbenost, odgovornost,postovanje navijaca.To sto su izgubili sve,to je zbog kvaliteta koga su oni svesni. To je sustina ove igre.

drago

pre 11 godina

da, mandzukic je uvjerljivo najbolji igrac wolsburga: prvi strijelac, prvi asistent i igrac sa najvise minuta.
njegov menadzer se u prvom mjesecu posvadjao sa magathom jer je htio da mario ima duplo vecu placu (sa 2 i po na 5 miliona). zato mario tada nije igrao 2 kola ali ga je poslije toga vratio u tim. sad ga se zele rijesiti zbog toga (doveli prvog strijeca nizozmske lige, mladog napadaca) ali svejedno ce se mario sad prodati za velike pare.
bilo je ocito da je odlican igrac i prije ovog prvestva, sad jos i vise. po meni je bio nas najbolji spic i prije eura.

rakijasiii

pre 11 godina

Odlicna analiza sem jedne male zamerke..Dzerard uopste nije kriv za taj gol protiv Francuza,Nasri je sutirao sa 20+ metara on je stao u blok ali je lopta jednostavno prosla,nigde veze sa njegovom greskom

Коле

pre 11 godina

Браво за текст!Свака част телевизији Б92,реално најбоља телевиѕија у држави која најпаметније користи своја средства и ако их нема ни приближно као РТС или Пинк.Какви би тек били да имате мало већи буџет...само тако наставите!

drago

pre 11 godina

Istina boli, sudac nas je izbacio a ne nedostatak kvalitete.
Zanimljivo, Hrvatska je po broju osvojenih bodova i gol razlici, 8-mi tim Eura sto samo potvrdjuje da vrijedimo za 4-finale.

A sad malo o timu, na ovom Euru su nam 8 do 9 prvotimaca (u 2 utakmice 9) bili momci koji tek ulaze u najbolje godine i igrat ce vrhunski do Franuske 2016 ako ne i duze. Sa klupom je to bilo svaki put 10 + 4. Na Euru nam je igralo 16 igraca. Njima treba dodati jos Lovrena, Ilicevica, Kalinica i Olica. To su sve momci (osim Olica) koji idu u tu pricu Euro 2016. Iduce kvale ce izgurati svi navedeni osim mozda Pletikose i Olica a za Pletu imamo odlicnu zamjenu u Kelavi dok smo u napadu odlicno pokriveni i bez Olica (sto je ovo prvenstvo pokazalo, samo nas je sudac sprijecio da odemo dalje, mozda i do kraja, kad izbacis svjetske i evropske prvake mozes do kraja).

Duško

pre 11 godina

Neka preporuči komentar ko se slaže da su Italijani ipak bili bolji od Hrvata, kada se sagledaju sve tri utakmice. Uporedite samo utakmice Španija-Hrvatska i Italija-Španija. Italijani su se mnogo bolje pokazali protiv Španaca.

drago

pre 11 godina

Evo, da ne bi ispalo da lazem:


NJEMAČKI sudac Wolfgang Stark više neće suditi na Europskome nogometnom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

> Tko je sudac koji je izbacio Hrvatsku s Europskog prvenstva?

Odlučila je tako UEFA-ina Sudačka komisija na čelu s povjerenikom Pierluigijem Collinom, koja je sankcionirala pogreške 42-godišnjeg bankara u dvoboju trećeg kola između Hrvatske i Španjolske, posebno, kako navodi njemačka informativna agencija DPA, nedosuđeni kazneni udarac na Mariju Mandžukiću u 28. minuti.

Osim Starka Poljsku i Ukrajinu napušta i Mađar Viktor Kassai, koji je važio za najvećeg favorita da sudi finalnu utakmicu Europskog prvestva, ali je sa svojim pomoćnicima napravio katastrofalne pogreške u utakmici Ukrajine i Engleske, te zasluženo napustio Euro.

Od prvenstva su se oprostili i Nizozemac Björn Kuipers, te Španjolac Carlos Velasco Carballo, a u konkurenciji za preostalih sedam utakmica nokaut-faze ostalo je još osam sudačkih postava.

Hrvatski su navijači na Facebooku organizirali grupu koja od Uefe traži da zabrani njemačkom sucu Starku daljnje suđenje profesionalnih utakmica. U samo jednom danu grupa je skupila preko pet tisuća članova.


http://www.index.hr/euro-2012/clanak/stark-poslao-hrvatsku-kuci-s-eura-a-uefa-njega/621673.aspx

Banja Luka

pre 11 godina

(drago, 21. jun 2012 13:11)
Sto pjenis bolan?Bili ste na euru,ispali ste i vozdra.Sta nas briga ko ce vam igrati 2016,jeste li mladi ili matori.Igrali ste i izgubili,da ste zasluzili i igrali bi 1/4 finale ovako niste i opusti se!
Sto se tice veceras Portugal bi trebao da izdominira,tacnije C.Ronaldo ali Cesi su tvrdi sa njima nikad nisi na cistac!Nadm se da ce Grci uspeti iznenaditi ali realno sanse su im male!Pozz

drago

pre 11 godina

Dakle, osteceni smo u sve 3 utakmice. protiv irske je protivnik dao gol iz nepostojeceg faula, zasluzili su crveni karton i nama nisu svirali penal. irska je takodjer ostecena za penal ali i uz sve te greske na nas racun mi bi to dobili minimuM 3:2 (jos smo im mogli i uvaliti 5 komada ali smo stali na loptu nakon treceg). Za onaj gol jelavica vec je cijela evropa objasnila da nije ofsajd.
dalje, talijani su nam dali gol iz nepostojeceg faula a sudac nam nije sudio 2 cista penala protiv spanjolske (sa cim se slazu i spanjolski i njemacki sudacki eksperti). cak i kad odzmemo cinjenicu da smo osteceni u prve 2 utakmice, mi bi prosli da nas sudac nije pokrao i u trecoj.
sve govori i podatak da je UEFA i suca koji nam je sudio protic spanjolske kao i onog sto nam je sudio protiv irske poslala kuci.

ljubomirv@hotmail.com

pre 11 godina

Ovi Hrvati su pravi Balkanci,nerealne izjave Bilica,poredjenje Pirla i Modrica.Ispalo da su tesko osteceni, a protiv Iraca? Cinjenica da su protiv Spanaca igrali bunkericu sa jednom sansom, celu tekmu su bili u svom sesnaestercu, izvukli se protiv Italije... Realno nisu mogli dalje pored dve kvalitetnije ekipe.

milito

pre 11 godina

Sta kmecite susedi, spanci igrali sa pola gasa protiv vas, to se moglo iz aviona videti, niste presli centra za 45minuta,dok ste u drugom poluvremenu imali zicer koji vas igrac nije pogodio jer je stark verovatno namignuo kasiljasu gde ce rakitic pucati. nama ste se podsmevali psle j.afrike i naseg "rukometa" u 16tercu, a gle cuda na ovom ep je bar 4 takva penala mogla da se sude ali arbitri ni u jednom trenutku nisu ni pomisljali na penal. primili gol iz mozda ofsajda ali vam je za prolaz trebao gol, gol koji ste morali da date, ali niste! dok ne prihvatite krivicu na sebe uvek ce vam neko drugi biti kriv...

SaleC

pre 11 godina

Što se igrača tiče, interesantno je da još uvek niko nije kandidat za glavnu zvezdu EP. Nema neki majstor koji rastura protivničke koncepcije odbrane, takav se i fudbal igra, pancerski. Mislim da jedino Španci ludački brzim, kratkim i preciznim dodavanjem ili Englezi potpuno tradicionalnim stilom mogu da naprave uzivanje za sve koji vole fudbal i voleo bih da prođu i jedni i drugi.

Lort

pre 11 godina

Dobra analiza,osim što je onaj ko je pisao bio preblag prema Riberiju i Robenu..oni definitivno nisu po ko zna koji put na nivou,Holandija je pukla zbog nikad gore odbrane,pogotovo je Hejtinga rupa nad rupama,Rusi su mogli Poljake da razvale ali je Aršavin izvodio besne gliste po terenu

Glede naših dragih susjeda..pa znate što dečki naši dragi,ne može Graham Poll uvek biti tu za vas

analiticar

pre 11 godina

molim vas da objavite ovaj clanak o tome kako su Nemci analizirali svoje protivnike
http://www.spiegel.de/unispiegel/wunderbar/studenten-analysieren-fuer-loew-und-dfb-den-em-gegner-griechenland-a-840030.html

banos

pre 11 godina

Inace skoro svaka vest je propracena komentarima o tome kako je Ukrajina ostecena protiv Engleske.Dosadni ste sa tim, a niste verovatno ni sagledali celu situaciju. Lupate minuse na komentare koji kazu da je ofsajd ko vrata. Pogledajte i recite da nije bio ofsajd http://www.youtube.com/watch?v=9JtNRU4LpDM&feature=related

Don Quijote

pre 11 godina

Nema zamerki, odlican tekst. Manje-vise sve je bas tako kako je napisano.
Veliko razocarenje su Holandjani, od njih sam ocekivao bar polufinale. Pre izvesnog vremena sam odgledao utakmicu na Vembliju, Engleska-Holandija u kojoj ih Roben sam rastavio od zivota. Ovde su Holandjani, a posebno Roben odigrali katastrofa.
Sada sam vec gotovo siguran da Italija uzima ovo prvenstvo. Sve je ovo vec vidjeno mnogo puta, losa igra, tacnije receno nista, jedva se provuku u grupi, a onda osvoje. Ovo je vec navika. Nemci vrlo dobri, standardni, Spanija ispod nivoa na koji smo navikli. Ipak, Spanija je jaka kao crna zemlja, pa i ne mora da igra "na nivou" da bi bila nedodirljiva.
Posebna prica su Hrvati. Po meni, odigrali su super, iznad ocekivanja i iznad svojih mogucnosti. Da sam Hrvat bio bih zadovoljan predstavljanjem Hrvatske na ovom EP i ponosan na igrace. Borili su se hrabro, junacki i nista im se ne moze zameriti. Sudije ih nisu ostetile, i ne znam cemu dizu ovoliku galamu. Utakmicu sam odgledao na nemackom eurosportu, svaka situacija je vracana usporeno vise puta i nema spora. Prekrsaj na Mandzukicu jeste bio, jeste bio i za zuti karton, ali nije bio penal jer je prekrsaj bio izvan sesnaesterca, a Mandzukic se bacio unutra i pao. Drugi penal jeste bio, ali je bio i penal nad Pikeom za Spance. Gol koji su primili je regularan i identican golu koji su dali Irskoj.
Ovaj sudija je napravio tri velike greske, gore navedene, i zbog toga nece suditi dalje, a ne sto je ostetio Hrvate.

drago

pre 11 godina

ne zale se komsije na sudjenje, nego je tog suca njegova firma (UEFA) poslala kuci jer je lose odradio posao na toj utakmici, tj. ostetio hrvatsku. takodjer su i poslali suca koji nam je svirao protiv irske. a da je i svirao ircima penal to bi bilo tek 3:2 i mi bi sa tim rezultatom dobili. a u toj utakmici je irska dala gol iz nepostojeceg faula a i nama je mogao svirati penal.
takodjer je i pirlo protiv nas dao gol iz nepostojeceg faula.

mr

pre 11 godina

"Komšije za eliminaciju krive sudije, arbitri možda i jesu presudili (mada su i sami iskoristili veliku sudijsku podršku u pobedi nad Irskom)"


slazem se s opisom hrvatske, vrlo realno i objektivno...ali ovaj citat nije istina. hrvatska nije imala veliku podrsku sudaca protiv irske. da penal je bio, ali isto tako prekrsaja nakon kojeg su irci izjednacili NIJE BILO. nadalje irski mesari su kompletnu utakmicu kasapili nase napadace, gurali se i laktarili a sve je kulminiralo onim bezobraznim laktom u sljepoocnicu naseg golmana. cisti crveni.

da su suci prilagodili kriterij nama bilo bi laganih 5:0

ljubomirv@hotmail.com

pre 11 godina

Ovi Hrvati su pravi Balkanci,nerealne izjave Bilica,poredjenje Pirla i Modrica.Ispalo da su tesko osteceni, a protiv Iraca? Cinjenica da su protiv Spanaca igrali bunkericu sa jednom sansom, celu tekmu su bili u svom sesnaestercu, izvukli se protiv Italije... Realno nisu mogli dalje pored dve kvalitetnije ekipe.

SaleC

pre 11 godina

Što se igrača tiče, interesantno je da još uvek niko nije kandidat za glavnu zvezdu EP. Nema neki majstor koji rastura protivničke koncepcije odbrane, takav se i fudbal igra, pancerski. Mislim da jedino Španci ludački brzim, kratkim i preciznim dodavanjem ili Englezi potpuno tradicionalnim stilom mogu da naprave uzivanje za sve koji vole fudbal i voleo bih da prođu i jedni i drugi.

Duško

pre 11 godina

Neka preporuči komentar ko se slaže da su Italijani ipak bili bolji od Hrvata, kada se sagledaju sve tri utakmice. Uporedite samo utakmice Španija-Hrvatska i Italija-Španija. Italijani su se mnogo bolje pokazali protiv Španaca.

drago

pre 11 godina

Evo, da ne bi ispalo da lazem:


NJEMAČKI sudac Wolfgang Stark više neće suditi na Europskome nogometnom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

> Tko je sudac koji je izbacio Hrvatsku s Europskog prvenstva?

Odlučila je tako UEFA-ina Sudačka komisija na čelu s povjerenikom Pierluigijem Collinom, koja je sankcionirala pogreške 42-godišnjeg bankara u dvoboju trećeg kola između Hrvatske i Španjolske, posebno, kako navodi njemačka informativna agencija DPA, nedosuđeni kazneni udarac na Mariju Mandžukiću u 28. minuti.

Osim Starka Poljsku i Ukrajinu napušta i Mađar Viktor Kassai, koji je važio za najvećeg favorita da sudi finalnu utakmicu Europskog prvestva, ali je sa svojim pomoćnicima napravio katastrofalne pogreške u utakmici Ukrajine i Engleske, te zasluženo napustio Euro.

Od prvenstva su se oprostili i Nizozemac Björn Kuipers, te Španjolac Carlos Velasco Carballo, a u konkurenciji za preostalih sedam utakmica nokaut-faze ostalo je još osam sudačkih postava.

Hrvatski su navijači na Facebooku organizirali grupu koja od Uefe traži da zabrani njemačkom sucu Starku daljnje suđenje profesionalnih utakmica. U samo jednom danu grupa je skupila preko pet tisuća članova.


http://www.index.hr/euro-2012/clanak/stark-poslao-hrvatsku-kuci-s-eura-a-uefa-njega/621673.aspx

milito

pre 11 godina

Sta kmecite susedi, spanci igrali sa pola gasa protiv vas, to se moglo iz aviona videti, niste presli centra za 45minuta,dok ste u drugom poluvremenu imali zicer koji vas igrac nije pogodio jer je stark verovatno namignuo kasiljasu gde ce rakitic pucati. nama ste se podsmevali psle j.afrike i naseg "rukometa" u 16tercu, a gle cuda na ovom ep je bar 4 takva penala mogla da se sude ali arbitri ni u jednom trenutku nisu ni pomisljali na penal. primili gol iz mozda ofsajda ali vam je za prolaz trebao gol, gol koji ste morali da date, ali niste! dok ne prihvatite krivicu na sebe uvek ce vam neko drugi biti kriv...

Banja Luka

pre 11 godina

(drago, 21. jun 2012 13:11)
Sto pjenis bolan?Bili ste na euru,ispali ste i vozdra.Sta nas briga ko ce vam igrati 2016,jeste li mladi ili matori.Igrali ste i izgubili,da ste zasluzili i igrali bi 1/4 finale ovako niste i opusti se!
Sto se tice veceras Portugal bi trebao da izdominira,tacnije C.Ronaldo ali Cesi su tvrdi sa njima nikad nisi na cistac!Nadm se da ce Grci uspeti iznenaditi ali realno sanse su im male!Pozz

Goxi

pre 11 godina

Sto se tice Hrvatske dobro su igrali ali sto se tice sudjenja oni apsolutno nemaju razloga da se bune!Za Irce nije dosudjen cist jedanaesterac negde oko 70-og minuta!Svirana su 2 nepostojeca ofsajda za Italiju u drugom poluvremenu,prvi ofsajd je bila 100% sansa i ocigledno je bilo da je igrac sutirao opusteno jer je video da je sviran ofsajd a drugi put je Di Natale na sredini terena izbegao ofsajd i imao je otvoren put prema golu dole po levoj strani,zasto to niko ne spominje?Start Ramosa na Srni nije bio u sesnaestercu,imate youtube pa proverite.Start nad Corlukom je bio jedanaesterac ali je bio i Mandzukicevo laktanje nad Pikeom posle onog kornera,nenamerno ali lakat je lakat!A sto se tice gola Spanije Inijesta nije bio u ofsajdu a Navas se racuna kao nova akcija tako kazu pravila protiv kojih se bune a kada je Jelavic protiv Irske isto tako dao gol onda se nisu bunili na pravilo nove akcije!Sve sto sam napiao je istina!Inace su vrlo dobro igrali!

Lort

pre 11 godina

Dobra analiza,osim što je onaj ko je pisao bio preblag prema Riberiju i Robenu..oni definitivno nisu po ko zna koji put na nivou,Holandija je pukla zbog nikad gore odbrane,pogotovo je Hejtinga rupa nad rupama,Rusi su mogli Poljake da razvale ali je Aršavin izvodio besne gliste po terenu

Glede naših dragih susjeda..pa znate što dečki naši dragi,ne može Graham Poll uvek biti tu za vas

drago

pre 11 godina

Dakle, osteceni smo u sve 3 utakmice. protiv irske je protivnik dao gol iz nepostojeceg faula, zasluzili su crveni karton i nama nisu svirali penal. irska je takodjer ostecena za penal ali i uz sve te greske na nas racun mi bi to dobili minimuM 3:2 (jos smo im mogli i uvaliti 5 komada ali smo stali na loptu nakon treceg). Za onaj gol jelavica vec je cijela evropa objasnila da nije ofsajd.
dalje, talijani su nam dali gol iz nepostojeceg faula a sudac nam nije sudio 2 cista penala protiv spanjolske (sa cim se slazu i spanjolski i njemacki sudacki eksperti). cak i kad odzmemo cinjenicu da smo osteceni u prve 2 utakmice, mi bi prosli da nas sudac nije pokrao i u trecoj.
sve govori i podatak da je UEFA i suca koji nam je sudio protic spanjolske kao i onog sto nam je sudio protiv irske poslala kuci.

drago

pre 11 godina

Istina boli, sudac nas je izbacio a ne nedostatak kvalitete.
Zanimljivo, Hrvatska je po broju osvojenih bodova i gol razlici, 8-mi tim Eura sto samo potvrdjuje da vrijedimo za 4-finale.

A sad malo o timu, na ovom Euru su nam 8 do 9 prvotimaca (u 2 utakmice 9) bili momci koji tek ulaze u najbolje godine i igrat ce vrhunski do Franuske 2016 ako ne i duze. Sa klupom je to bilo svaki put 10 + 4. Na Euru nam je igralo 16 igraca. Njima treba dodati jos Lovrena, Ilicevica, Kalinica i Olica. To su sve momci (osim Olica) koji idu u tu pricu Euro 2016. Iduce kvale ce izgurati svi navedeni osim mozda Pletikose i Olica a za Pletu imamo odlicnu zamjenu u Kelavi dok smo u napadu odlicno pokriveni i bez Olica (sto je ovo prvenstvo pokazalo, samo nas je sudac sprijecio da odemo dalje, mozda i do kraja, kad izbacis svjetske i evropske prvake mozes do kraja).

Zex

pre 11 godina

ne zale se komsije na sudjenje, nego je tog suca njegova firma (UEFA) poslala kuci jer je lose odradio posao na toj utakmici, tj. ostetio hrvatsku. takodjer su i poslali suca koji nam je svirao protiv irske. a da je i svirao ircima penal to bi bilo tek 3:2 i mi bi sa tim rezultatom dobili. a u toj utakmici je irska dala gol iz nepostojeceg faula a i nama je mogao svirati penal.
takodjer je i pirlo protiv nas dao gol iz nepostojeceg faula.
(drago, 20. jun 2012 23:16)
Da je bilo 3-2 protiv Irske onda vam ni 1-1 sa Spanijom nebi donelo setvrfinale!!!Zasto ne komentarises dosudjene ofsajde Italiji u drugom poluvremenu?

gashkavac

pre 11 godina

Jedan od boljih tekstova koje sam procitao na Vasem sajtu. Svaka cast sportska redakcijo, samo tako nastavite!

Da je srece pa da b92 ima prava za prvenstvo, ovako, ostaju nam analize :/

Коле

pre 11 godina

Браво за текст!Свака част телевизији Б92,реално најбоља телевиѕија у држави која најпаметније користи своја средства и ако их нема ни приближно као РТС или Пинк.Какви би тек били да имате мало већи буџет...само тако наставите!

banos

pre 11 godina

Inace skoro svaka vest je propracena komentarima o tome kako je Ukrajina ostecena protiv Engleske.Dosadni ste sa tim, a niste verovatno ni sagledali celu situaciju. Lupate minuse na komentare koji kazu da je ofsajd ko vrata. Pogledajte i recite da nije bio ofsajd http://www.youtube.com/watch?v=9JtNRU4LpDM&feature=related

Tetka Poleksija

pre 11 godina

Meni nije jasno zašto se i ova tema pretvara u neku raspravu da li su komšije oštećene ili ne? Generalno, odlično su odigrali, mnogi ovde su i pohvalili i čestitali, ali mislim, ok - gledali smo i ostale utakmice i ekipe.

drago

pre 11 godina

da, mandzukic je uvjerljivo najbolji igrac wolsburga: prvi strijelac, prvi asistent i igrac sa najvise minuta.
njegov menadzer se u prvom mjesecu posvadjao sa magathom jer je htio da mario ima duplo vecu placu (sa 2 i po na 5 miliona). zato mario tada nije igrao 2 kola ali ga je poslije toga vratio u tim. sad ga se zele rijesiti zbog toga (doveli prvog strijeca nizozmske lige, mladog napadaca) ali svejedno ce se mario sad prodati za velike pare.
bilo je ocito da je odlican igrac i prije ovog prvestva, sad jos i vise. po meni je bio nas najbolji spic i prije eura.

from tamo

pre 11 godina

Videli smo u kojem pravcu Uefa i Fifa usmeravaju "najsporedniju stvar na svetu".Imajuci na umu da je turnir pre svega kes masina (tv prava)potrebno je osigurati "velikima" zastitu da ne bi doslo do scenarija 2004 kad su tamo neki Grci osvojili turnir.S toga se uporno odbija upotreba videa,jer se uvek mogu vaditi na ljudsjki faktor kod namestaljka (errare humanum est),drugo ,jasno je da na tribinama zele gledaoce ,(koji mogu platiti skupe karte,i kojima je dozivljaj kad se vide na velikom ekranu) a ne navijace.Zato pljuste kazne zavezima ciji su gledaoci-navijaci nepodobni.Po americkom uzoru,fudbal mora biti spektakl na kojem ce publika biti potrosac,a sportska neizvenost biti pod kontrolom tek toliko da se interes odrzi.S time da na kraju "veliki" uvek budu na rendez vous ,jer Boze moj,Kinezima i ostalima lakse se prodaje finale Nemacka-Spanija nego Ceska-Portugal...S toga predlazem Blatteru i Platini-u da sledeci turnir pocnu od polufinala Nemacka-Francuska i Spanija-Italija i da ostave ostale zemlje organizirati pravi fudbalski turnir.Hvala na prostoru.

Don Quijote

pre 11 godina

Nema zamerki, odlican tekst. Manje-vise sve je bas tako kako je napisano.
Veliko razocarenje su Holandjani, od njih sam ocekivao bar polufinale. Pre izvesnog vremena sam odgledao utakmicu na Vembliju, Engleska-Holandija u kojoj ih Roben sam rastavio od zivota. Ovde su Holandjani, a posebno Roben odigrali katastrofa.
Sada sam vec gotovo siguran da Italija uzima ovo prvenstvo. Sve je ovo vec vidjeno mnogo puta, losa igra, tacnije receno nista, jedva se provuku u grupi, a onda osvoje. Ovo je vec navika. Nemci vrlo dobri, standardni, Spanija ispod nivoa na koji smo navikli. Ipak, Spanija je jaka kao crna zemlja, pa i ne mora da igra "na nivou" da bi bila nedodirljiva.
Posebna prica su Hrvati. Po meni, odigrali su super, iznad ocekivanja i iznad svojih mogucnosti. Da sam Hrvat bio bih zadovoljan predstavljanjem Hrvatske na ovom EP i ponosan na igrace. Borili su se hrabro, junacki i nista im se ne moze zameriti. Sudije ih nisu ostetile, i ne znam cemu dizu ovoliku galamu. Utakmicu sam odgledao na nemackom eurosportu, svaka situacija je vracana usporeno vise puta i nema spora. Prekrsaj na Mandzukicu jeste bio, jeste bio i za zuti karton, ali nije bio penal jer je prekrsaj bio izvan sesnaesterca, a Mandzukic se bacio unutra i pao. Drugi penal jeste bio, ali je bio i penal nad Pikeom za Spance. Gol koji su primili je regularan i identican golu koji su dali Irskoj.
Ovaj sudija je napravio tri velike greske, gore navedene, i zbog toga nece suditi dalje, a ne sto je ostetio Hrvate.

sheva7

pre 11 godina

Vrlo korektan tekst, nema sta. Samo jedna zamerka. Ne bih se slozio da Mandzukic "jedva da igra u svom klubu". Ko je pratio ove sezone, video je da je on igrao za Volfsburg, i da je vrlo cesto on vadio vukove iz remija i poraza...

Cera

pre 11 godina

Nisam iznenađen odličnim igrama Nemačke kao ni prolasku Francuske i Engleske. To je bio i očekivano. Hrvatska je igrala dobro ali pored Italije i Španije i pored možda sumnjivog suđenja i inače je teško proći.
Za mene je Grčka napravila najveće iznenađenje i u igračkom i rezultatskom smislu, čak mi se čini da su nepravedno potcenjeni u raznim analizama. Ljudi su na startu sa 10 igrača odigrali nerešeno protiv domaćina a tek je to teško pa sve i da je u pitanju bila Nemačka a ne Grčka. Dalje, protiv Čeha, već verovatno i malo umorni primaju dva gola u prvuh 5-10 minuta ali do kraja i oni postižu jedan i imaju šanse što govori o karakteru ekipe. Na kraju, pošto su ih mogi već otpisali (potcenili) oni dobijaju jednu Rusiju koju tek ne bi trebalo potcenjivati obzirom kako su oduvali Čehe u prvoj. Imali su Rusi ozbiljan motiv protiv Grčke ali opet kažem- majstorčine su Grci.
Sada su se i oni malo odmorili i jeste da nema Karagunisa protiv Nemačke ali mislim da će Nemci morati da se potrude najviše do sada. Svejedno, u toj utakmici ću navijati za Grčku jer uvek volim da navijam za nekoga koga stalno proglašavaju autsajderom a on napreduje. Poli kala Elada, ela!

volim fudbal

pre 11 godina

Gospodin Djordjevic je promasio temu nije analiza ko je koliko sekundi imao loptu u nogama,koliko je bilo neresenih rezultata, akoliko 0:0,... to je statistika. A pri tome kaze da je Irska jedina razocarala.Ako je od nekog moglo nesto da se nauci to su bili Irci.Maksimalno angazovanje,borbenost, odgovornost,postovanje navijaca.To sto su izgubili sve,to je zbog kvaliteta koga su oni svesni. To je sustina ove igre.

rakijasiii

pre 11 godina

Odlicna analiza sem jedne male zamerke..Dzerard uopste nije kriv za taj gol protiv Francuza,Nasri je sutirao sa 20+ metara on je stao u blok ali je lopta jednostavno prosla,nigde veze sa njegovom greskom

analiticar

pre 11 godina

molim vas da objavite ovaj clanak o tome kako su Nemci analizirali svoje protivnike
http://www.spiegel.de/unispiegel/wunderbar/studenten-analysieren-fuer-loew-und-dfb-den-em-gegner-griechenland-a-840030.html