Subota, 16.06.2012.

10:25

Česi i Grci idu dalje!

Fudbalske reprezentacije Češke i Grčke idu u četvrtfinale, posle dramatičnog raspleta u grupi A.

Izvor: B92

Èesi i Grci idu dalje! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

patriota

pre 11 godina

Po kom sistemu Grci idu dalje isti broj bodova ko i Rusi , gol razlika +2 za Ruse i 0 za Grke %?? Sta je ovo ???? Moze li iko da objasni , meni nije jasno ????

Decak

pre 11 godina

Kada tri reprezentacije imaju isti broj bodova gleda se gol razlika, a kada dve imaju isti broj bodova gleda se medjusobni skor...Toliko o tome...:D

гробар до гроба

pre 11 godina

Po kom sistemu Grci idu dalje isti broj bodova ko i Rusi , gol razlika +2 za Ruse i 0 za Grke %?? Sta je ovo ???? Moze li iko da objasni , meni nije jasno ????
(patriota, 17. jun 2012 10:01)

Међусобни дуел а како су Грци победили иду даље!!!!!!! Да су Чеси играли нерешено створио би се круг 3 екипе са по 4 бода и како у том круги свако има по једну победу и један пораз са екипама из тог круга тада међусобни дуел не би могао да одлучи јер су екипе узједначене, тада би одлучила гол разлика и ту би ишла Русија као прва +2 гол разлика, Грчка 0 а Чешка би испала јер би имала гол разлику -1!!!!!! Али су Чеси показали карактер и после тешког пораза у првом колу подиги главу и остварили 2 победе!!!!

from_HR

pre 11 godina

(dimitris, 17. jun 2012 03:34)

Lako prijeđem preko vašeg načina igre, budući da je efikasan i tu vam se ne može zamjerit. Ali preko vašeg foliranja ijedan ljubitelj fair playa teško može proći. Toliko prenemaganja, bacanja po travi, pričanja sa sudcima, odugovlačenja s izvođenjem lopte,...nisam vidio ni kod jedne reprezentacije ili kluba. Da je malo boljeg kriterija, podobivali bi po 5-6 žutih kartona na svakoj utakmici samo za to.

Nek vam je sa srećom protiv Nijemaca, ali sumnjam da vas tolika sreća može pratit. Mislim da ste je sasvim dosta imali pri izvlačenju skupina te samim utakmicama u skupini.

patriota

pre 11 godina

Po kom sistemu Grci idu dalje isti broj bodova ko i Rusi , gol razlika +2 za Ruse i 0 za Grke %?? Sta je ovo ???? Moze li iko da objasni , meni nije jasno ????

Tehnomanijak

pre 11 godina

@Markobg U tvojoj zemlji se kaze ni za kog. A ja ne mogu da verujem da upletoste politiku u fudbal gde cak ni nema nase reprezentacije.

vladimir_natal_Petkovic

pre 11 godina

Ko bi se nado nakon prvog dana evra da ce grci i cesi u cetvrtfinale?
nadam se da nasi fudbaleri gledaju euro i da nauce sta znaci boriti se za tim i svoju zemlju!

pozz

pingvin s madagaskara

pre 11 godina

Najjaci je Aca na kraju utakmice kada kaze u Grckoj su u nedelju izbori, a od ponedeljka ce Grci imati makar jedan euro - Euro 2012... Aca faca

e5

pre 11 godina

Deluje kao da su Rusi namerno popustili posle svega sto se desavalo! Huligani, pretnje, sukobi, kazne i oduzimanje bodova...znali su da bi bilo gore da su prosli grupu!
Ova grupa je od pocetka bila slaba i jadna...a ovakvim raspletom je samo postala jos jadnija!
Zamislite da su se svabe i ruje sastale u 1/4 finalu u sred poljske...

giovani

pre 11 godina

Ljudi grci idu u polufinale koliko god ih vi pljuvali ili sta god, oni ce da prodju dalje jer bez obzira sto nisu tehnicki nista posebno igraju srcem a ne kao ovi nasi mamlazi ;)

kaljente

pre 11 godina

Ne znam koju su to srecu Grci imali? Rusija je napravila jednu i po sansu za 90 minuta. Igrali defanzivno jesu, ali sreca je kad protivnik promasi 5 stopostotnih prilika i ti se izvuces, Grci su jednostavno odigrali znalacki, i neverovatno borbeno i srcano, imali nesviran cist penal a kasnije i stativu. A kad je u pitanju Rusija, da li zasluzuje da prodje dalje reprezentacija koje nije u stanju da odigra ni nereseno u situaciji kad ima mec loptu?

bora

pre 11 godina

rusija ima sjajan tim i navijao sam za njih, ali drago mi je što si ispali, tako im treba kad su gnjavili protiv poljaka a već tu su mogli da obezebede siguran prolaz. zbog njihove igre protiv poljske mi ni malo nije žao što su ispali

coks

pre 11 godina

U svakom slucaju kad igras na pobedu Rusije i oni izgubr i samo te oni sruse na tiketu,nekako ti bude drago sto su ispali :-) Nisu oni nama nikakva braca,ne opterecujte se time ;-)

dimitris

pre 11 godina

Ja sam Grk, da slažem se da igramo najdosadniji, najružniji, bla bla bla fudbal, ali imamo najveću dušu. S njom igramo i idemo dalje. Rusi i sve ostali su bolji od nas ali idu kući. xaxaxaxaxaxa. samo na red je Nemačka i najbolja naša prijateljica Angela Merkel.xaxaxaxa ellas ole ole, den stamatw na tragoudw pote. oe ellas ole ole

"L"

pre 11 godina

Cestitke Grcima i Cesima mislim da su Poljaci i Rusi bili najbolji u ovoj po prikazanoj igri, ali bog je bio uz Grke i u mecu sa Poljskom a i Veceras, mozda ce se desiti neko cudo pa ih Nemci nece razbiti... Pobediti Poljsku bez Rosickog u timu je uspeh... A sto se tice brace Hrvata koji vec spominju finale mogu vam reci da ste imali srece sto niste primili 5 komada u prvom poluvremenu protiv Italijana i da ste imali srece sto su se ovi smorili u drugom pa vas nisu ozbiljnije ugrozavai, kako god protiv Spanije cete izgubiti sa koliko razlike to zavisi iskljucivo od toga koliko srece budete imali a ne znanja... Stvarno navijam za bracu ali igra Hrvatske je smejurija pracena srecom... Jedan hit za igrace Fantasy-ja kupite za cetvrt finale celu Nemacku odbranu jer igraju protiv grka i ne verujem da ce biti ni malo ugrozeni tako da cetri igraca po 7 bodova plusa ako padne i neki gola a bice ih sigurno i kapitenska traka nekom od defanzivaca vise od 40 bodova za jedan mec...pozdrav

miroslav

pre 11 godina

prošli su dalje ali 95. godina nikada neće biti izbrisana iz mog sećanja, kao ni oni ružni zvižduci. iz tog razloga nije mi drago što su prošli dalje, a nisu ni zaslužili. lejtuva stoji za sve grkoljube i grkofile, kao podsetnik na njihovu veliku ljubav i veliko prijateljstvo.

gooxy

pre 11 godina

Uhh..ovo je tesko komentarisati. Prvo nefudbalski komentar, Grci su mi ovako licno dragi i bliski imam ih dosta prijatelja pa mi je onako potajno bili drago i navijao sam da pobede, S druge strane u kladionici sam igrao na Rusiju jer iako bas nisam bio najsigurniji u njihovu pobedu mislio sam da imaju bolju igru i tim od Grcke,sto se Rusa tice tamo sam radio dve i po godine i dosta ih poznajem (ove price o braci i to necu da komentarisem) ovo je otprilike njihovo ogledalo nacije. Imaju dobrog trenera,dobar tim ,dosta novca pa cak i jako solidnu igru ali kao da im fali zelja za tom pobedom (kao kod nas)kao da cekaju da neko drugi da gol umesto njih,nema srca na terenu i kao i godinam u nazad previse osciliraju. Tako se ne prolazi dalje.
Fudbalski komentarisano Grci igraju jeziv fudbal za gledati ga ali eto prolaze sa njim ni sam ne znam kako ali prolaze. Zato imaju ono sto Rusi nisu pruzili borbenost i srce na terenu.Mislim da su Rusi bolji tim ali Grci su zasluzili borbenoscu da idu dalje....neka im je sretno sa Nemcima :)))

Bez kalkulisanja

pre 11 godina

Jesu me Rusi odusevili igrom u prvoj utakmici, ali citajuci po komentarima (nisam gledao mec sa Grcima) nisu zasluzili prolaz, izgleda da ih je kostalo ono divljanje njihovih "navijaca". Ima Boga, pa najvise su divljali Poljaci i Rusi, i bas mi drago sto su ispali gledajuci njihovo divljacko ponasanje. Valjda je ovo sportsko takmicenje, a ne povod za nasilje i huliganstvo. Ajde Rusi kuci divljajte, a Poljaci gledajte Evro preko ekrana TV prijemnika, a mozete i sa stadiona ako ste kupili karte nadajuci se da cete gledati svoju reprezentaciju!
Ako se dan po jutru poznaje...znamo ko je jos pravio nerede, pa cekamo fer i pravednu igru.
Oljustice Super Mario Gomez i kompanija boraniju do samog finala. Mozda im na tom putu zasmetaju Englezi, eventualno Portugalci, Spanci ne. Vreme je da ove godine ode neki trofej u Nemacku.

brat 2

pre 11 godina

tako je! bas mi je drago zato sto igraju srcem a ne kao manekeni!
dokaz za to je kako je karagunis reagovao kad je dobio zuti za simuliranje, a realno mogao je i penal da se sudi. i jos sa onakvim problemima u drzavi, bar nesto da obraduje onaj napaceni narod.

гробар до гроба

pre 11 godina

Ovaj tim Grcke igra najdosadniji fudbal ikada vidjen na svim prvenstvima. Jedina konkurencija su im tim Grcke 2004.
(pobesneli Milutin, 16. jun 2012 22:49)

Како бих волео да моја Србија игра тако досадан фудбал са толиким срцем. Како бих волео да Србији одигра једно ЕП као што је то урадила Грчка 2004. тако досадно и да се врати са трофејом, да затим да се квалификује и на наредна 2 ЕП и да на једном после ремија у првом колу (где су покрадени), пораза у другом (примили 2 гола у првих 6 минута и нису пали психички) избори пласман у 1/4 финале. Ма уствари да Србија једном освоји ЕП више не би морала никад да игра на ЕП не би имао шта да им замерим.

pefkohori

pre 11 godina

ne dirajte mi grke i njihovu igru. Oni da umeju da igraju i da imaju igrace kao spanci oni bi i igrali ako oni. Ali posto nemaju oni igraju taktiku u skladu sa svojim mogucnostima i ona im donosi rezultate. Skoro su osvojili ep i za razliku od nas su redovni ucesnici velikih takmicenja. Zato pustite ljude da igraju.

А. и О. из Р. Српске

pre 11 godina

(grcka tragedija, 16. jun 2012 23:03)

Ako ne znaš šta smo napisali, koristi Google translate.
Овако, у те "братске приче" не вјерујемо, али знамо шта смо доживјели у Грчкој. Нема везе што су Руси православци нити што су Словени (нисмо заборавили чињеницу да су узели новац да не улажу вето на бомбардовање СРЈ 1999.године), нити је битно што су Грци православци. Грке волим због њихове културе, историје (посебно Византије), борбености... Између осталог, зато смо навијала и за Ирце и који немају никакве везе са Србима, осим можда сличног менталитета. Када кажемо да смо Срби, увијек нас странци посматрају као кољаче због антисрпске пропаганде, једино су Грци увијек били љубазни према мојим сународницима и нама када смо били на одмору у Хелади. Да не заборавим господина Микиса Теодоракиса и чувени митинг подршке српском народу 1999.године и наравно оца Партениоса који је сирочадима у Р. Српској доносио можда и не толико велику новчану помоћ, али духовно огромну подршку. То гане чак и људе попут нас који нису претјерано религиозни. Ми говоримо истим језиком, али ваш однос према нама чини да иако не навијам против вас, не навијам ни за вас. Ти кажеш да навијаш за словенске народе, али нас Србе не волиш претјерано, па претпостављам да не бисте навијали за нас када бисмо играли против иних екипа. Ето, сви смо ми мало пристрасни, ма из којих разлога. А вјерујемо да би свако од нас пристао да му репрезентација игра најдосаднији фудбал у универзуму само да освоји трофеј.

vamosbarca

pre 11 godina

@Nostradamus
Jel ti stvarno mislis da vas Španija neće razbiti?Kao što ni Italijani nece propustiti priliku protiv Iraca..Toliko

Hellas SAGAPO

pre 11 godina

Ne ostavljam cesto komentare ali posle citanje nekih komentara nisam mogao da ne napisem svoje misljene. Prva stvar koja nikako mi nije jasna zasto vecina nas podcenjuje Grcki uspeh,zasto tolika doza mrznje prema Grcima? Nevolim da mesam sport i politiku ali samo cu da kazem da je Grcki narod u zadnjih dvadest godina stao na nasu stranu i pokazao solidarnost i humanost kao niko drugi pa i Rusi nisu pomogli onoliko koliko Grci oni su nasi iskreni prijatelji. Sto se sporstske strane tice Grci nemaju velika imena ali uvek ginu za svoju selekciju i to je vazno a ovo je na kraju krajeva turnir,cela poenta je da se uzmu bodovi prolazi dalje lepota fudbala nije vazna sta vredji Holandjanima i nekim drugim selekcijam sto igraju lep fudbal ako ne uspeju da prodju. Istorija pamti da su Grci 2004 bili sampioni a sada 2012 nalaze su medju osam Evropskih selekcija.Grci u opste nisu odigrali lose imali su dve-tri dobre sanse a uvek igraju sa dva napadaca Salpigis i Gekas znaci njihova nije bunker samo igraju sporije.

Slaj

pre 11 godina

Ne pricajte gluposti, tako se igra, bravo Grci! Samo borbeno, da nasi igraju sa toliko zara bili bi prvaci sveta! Jos jednom svaka cast, neverovatno sa koliko zara igra Karagunis.

Sandman

pre 11 godina

Ovakva borbenost kakvu su Grci veceras prikazali se retko vidja. Fenomenalna utakmica. Svaka im cast! Zasluzeno idu dalje. Tako se igra za svoju zemlju.

Lajavi

pre 11 godina

Grčki fudbal je antifudbal, mešavina borbenosti, velikog foliranja, zašto ne reći i pokvarenosti.Sve u svemu nije ni čudo što su GRCI van fubdala u čabru. i tu se priča završava. Što se tiče RUSA, drago mi je što su ispali iz jednog razloga KALKULISANJE I očigledna zavađenost među igračima. Do 80 minuta kao da sam gledao Srbiju, traljavo, svako za sebe, kao da će pogotak pasti s neba, uz to vidi se da nešto u ekipi ne funkcioniše među igračima, loša komunikacija, nerezonski šutevi i upadljiv bojkot igrača (Žirkova mislim) koji su pozicionirani na levoj strani terena iz ne znam kojih razloga, čini mi se pre bi ostali bez noge, nego prebacili loptu na levu stranu. Takvo ponašanje ne može dati rezultat u bilo čemu, pa ni u fubdalu. U svakom slučaju zasluženo ispadaju i Poljaci i Rusi.

zoran

pre 11 godina

Grci igraju ruzniji fudbal cak i od nas..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (krokodil, 16. jun 2012 21:02)

baš si krokodil...
geci:plasirali se na euro, pobedili ruse, 1/4 finale...
mi:nismo na euro, gubimo od estonije hondurasa, zadnje 7 tekme sve porazi, treba još nešto?
a da jedino u čemu su bolji ovi naši je u horskom pevanju

Мена Сувари

pre 11 godina

da li vi cujete kako stojanovic izgovara dzagoev, zcagoev tako nesto, to je nesto izmedju z i c, dal je to moguce, on je meni simpatican, ali to je ititantno, isto kao kad se setim kako je jedan izgovarao Gurkuf na SP, najezim se....
(zvezdas, 16. jun 2012 22:33)

Е то је био Влада Мијаиљевић, то "Гјрујкууф". Кажи човече Гуркуф и крај приче! :)

Nostradamus

pre 11 godina

šta se sekirate? Pa Grke u polufinalu dočekuje bolji iz susreta Hrvatska - Engleska, a tada na scenu nastupa kaznena ekspedicija (prvo osveta Englezima za 2010. g., zatim i slanje Grka kućama da u miru poprate bankrot svoje države radi ovog antinogometa.

grcka tragedija

pre 11 godina

cinjenice: ja sam hrvat,vi ste srbi. vecina vas ne voli hrvatsku i kako citam komentare na sekciji "putovanja" uvijek cete prije izabrat grcku nego hr i cg za godisnji odmor. i dozivljavate ih kao neku bracu mada s njima ne dijelite ni jezik ni povijest.ali ok. i ja nikad nisam bio u srbiji a ni ne vjerujem da hocu. nije ni da vas pretjerano volim. ALI... ovo je nogomet. pa tko normalan moze navijat za ove grke? gdje je kraj toj njihovoj sreci?! ti ljudi nogomet dozivljavaju kao partiju saha,a mourinho je za njih avangardni napadacki trener orijentiran na va banque i totalni noomet (da se razumjemo- mou mi je najjaca trenerska licnost u povijesti ove igre). zar nije tragedija da ce ispast:nizozemska,rusija,hr ili italija,potrugal ili danska,svedska,ukrajina pa cak i irska a da ce ti panjevi proci dalje?! dobiju presmijesnu grupu i evo ga,oni ce dalje pored ovih panjeva poljaka i rusa (volim slavenske narode i uvijek navijam za njih) a nisu bolji ni od jednih!!! da je hrvatska ili srbija u periodu 90-ih imala 20% grcke srece bili bi zajedno u 3 uzastopna finala velikih natjecanja i nitko nebi pricao o nekim tamo "el classico" glupostima nego o genijima sa balkana koji rat nastavljaju nogometom,da smo veci od zivota,smrti i sudbine... ponavljam,ovo nije politicki komentar baziran na simpatijama prema nekoj zemlji vec cisto nogometni!!! idem sad nastavit pit dalmatinsko crno... sta da covjek radi!

musa dembele

pre 11 godina

Prva 3 poluvremena,dok je bilo snage ,Rusi su vezli terenom... Pola prosle utakmice i ova veceras Rusija ,inace najstarija ekipa,jako slabo odigrala.. ALI,GRCI,sa 9 zivota,njima se zbog krize u zemlji na terenu vraca u svim sportovima.. Strasno sta sve prezive!

Rzbo

pre 11 godina

Posto ima PUUUUUUUNO obozavalaca igre Celsija,verujem da ce svima biti drago sto je prosla Grcka..Ne znam sta se desavalo sa Rusima veceras..Stvarno ne znam..

milemen

pre 11 godina

Ovo je najcudnija grupa na EP.Rusi razbili Cehe,Grci vode protiv Rusa,a izgubili od Ceske.Rusija razocarala u ovoj trecoj utakmici.

st pauli

pre 11 godina

E pa ovako; ne mogu da kazem da mi je drago sto su Rusi ispali, ali realno, nisu ni zasluzili cetvrtfinale... Previse kalkulisanja, vec od drugog kola, u kombinaciji sa slovenskim mentalitetom; inertnost... I pored ne bas dopadljivog stila, neopisivo mi je drago sto Grci prolaze; borbenoscu, srcanoscu prosto osvajaju, a da i ne spominjem sudijsku nenaklonjenost... Cehe simpatisem jos od 96. i Bergera, Poborskog, Kuke i ostalih; igraju moderan, kvalitetan fudbal, jednostavno, zasluzili su cetvrtfinale... Poljake necu ni da komentarisem...

Branko

pre 11 godina

Milo mi je, kako "mali David" može da pobedi "velikog Golijata" i to dva puta u isto vreme, velika, prevelika Rusija ide kući, na istok, a velika Poljska ostaje tu gde jeste, domaćin je. Bravo Grcima, bravo Česima, svaka čast. Kapa dole.

Vladan R

pre 11 godina

Prosto je neverovatno koliko neke ekipe hoce sreca pa to ti je. Sa druge strane Rusi su najefikasnija ekipa u grupi kao i medju ekipama koje su primile najmanje golova ali ni to nije bilo dovoljno bar za drugo mesto. Po mnogo cemu obe ekipe koje su prosle iz ove grupe bice totalni autsjderi u cetvrtfinalu protiv ekipa iz B grupe, mada gledajuci konacan rasplet u grupi kao i recimo put Celzija ove godine do osvajanja LS, vise se nista sa sigurnoscu ne moze tvrditi.

zvezdas

pre 11 godina

da li vi cujete kako stojanovic izgovara dzagoev, zcagoev tako nesto, to je nesto izmedju z i c, dal je to moguce, on je meni simpatican, ali to je ititantno, isto kao kad se setim kako je jedan izgovarao Gurkuf na SP, najezim se....

s

pre 11 godina

Kakvo prvenstvo kao da ga je Hickok rezirao :) Koliko je dobro i uzbudljivo za one koji bi da uzivaju u sprotu i nadmetanju, neizvesnosti. A za ove sto imaju samo zlokobne komentare, sta reci osim koliko smo malodusan narod i zasto nikada necemo nista uraditi ne u fudbalu, nego u zivotu uopsteno. Dosadni Grci nja nja, Hrvati srecni nja nja. Grci bili sampioni i sad prolaze u 8, a Hrvati osim Brazila sve repke iz top 10 dobili bar jedanput od kada pikaju fucu, al bitno je da mi imamo Vidaru i Stankelu koji su postigli u svojim karijerama sto nijedan rvat nece i kada se saberu cene na papiru zakljucak je da su samo pukom srecom jeftinije reprezentacije imale bolji ucinak od nas poslednjih 20 god.

Дане

pre 11 godina

Навијам и за Русе и за Хелене, жао ми је што не могу заједно да прођу даље... Још ми је више жао што Аца Стојановић коментарише баш ову утакмицу, али шта да се ради.

grcka tragedija

pre 11 godina

cinjenice: ja sam hrvat,vi ste srbi. vecina vas ne voli hrvatsku i kako citam komentare na sekciji "putovanja" uvijek cete prije izabrat grcku nego hr i cg za godisnji odmor. i dozivljavate ih kao neku bracu mada s njima ne dijelite ni jezik ni povijest.ali ok. i ja nikad nisam bio u srbiji a ni ne vjerujem da hocu. nije ni da vas pretjerano volim. ALI... ovo je nogomet. pa tko normalan moze navijat za ove grke? gdje je kraj toj njihovoj sreci?! ti ljudi nogomet dozivljavaju kao partiju saha,a mourinho je za njih avangardni napadacki trener orijentiran na va banque i totalni noomet (da se razumjemo- mou mi je najjaca trenerska licnost u povijesti ove igre). zar nije tragedija da ce ispast:nizozemska,rusija,hr ili italija,potrugal ili danska,svedska,ukrajina pa cak i irska a da ce ti panjevi proci dalje?! dobiju presmijesnu grupu i evo ga,oni ce dalje pored ovih panjeva poljaka i rusa (volim slavenske narode i uvijek navijam za njih) a nisu bolji ni od jednih!!! da je hrvatska ili srbija u periodu 90-ih imala 20% grcke srece bili bi zajedno u 3 uzastopna finala velikih natjecanja i nitko nebi pricao o nekim tamo "el classico" glupostima nego o genijima sa balkana koji rat nastavljaju nogometom,da smo veci od zivota,smrti i sudbine... ponavljam,ovo nije politicki komentar baziran na simpatijama prema nekoj zemlji vec cisto nogometni!!! idem sad nastavit pit dalmatinsko crno... sta da covjek radi!

s

pre 11 godina

Kakvo prvenstvo kao da ga je Hickok rezirao :) Koliko je dobro i uzbudljivo za one koji bi da uzivaju u sprotu i nadmetanju, neizvesnosti. A za ove sto imaju samo zlokobne komentare, sta reci osim koliko smo malodusan narod i zasto nikada necemo nista uraditi ne u fudbalu, nego u zivotu uopsteno. Dosadni Grci nja nja, Hrvati srecni nja nja. Grci bili sampioni i sad prolaze u 8, a Hrvati osim Brazila sve repke iz top 10 dobili bar jedanput od kada pikaju fucu, al bitno je da mi imamo Vidaru i Stankelu koji su postigli u svojim karijerama sto nijedan rvat nece i kada se saberu cene na papiru zakljucak je da su samo pukom srecom jeftinije reprezentacije imale bolji ucinak od nas poslednjih 20 god.

zoran

pre 11 godina

Grci igraju ruzniji fudbal cak i od nas..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (krokodil, 16. jun 2012 21:02)

baš si krokodil...
geci:plasirali se na euro, pobedili ruse, 1/4 finale...
mi:nismo na euro, gubimo od estonije hondurasa, zadnje 7 tekme sve porazi, treba još nešto?
a da jedino u čemu su bolji ovi naši je u horskom pevanju

st pauli

pre 11 godina

E pa ovako; ne mogu da kazem da mi je drago sto su Rusi ispali, ali realno, nisu ni zasluzili cetvrtfinale... Previse kalkulisanja, vec od drugog kola, u kombinaciji sa slovenskim mentalitetom; inertnost... I pored ne bas dopadljivog stila, neopisivo mi je drago sto Grci prolaze; borbenoscu, srcanoscu prosto osvajaju, a da i ne spominjem sudijsku nenaklonjenost... Cehe simpatisem jos od 96. i Bergera, Poborskog, Kuke i ostalih; igraju moderan, kvalitetan fudbal, jednostavno, zasluzili su cetvrtfinale... Poljake necu ni da komentarisem...

Branko

pre 11 godina

Milo mi je, kako "mali David" može da pobedi "velikog Golijata" i to dva puta u isto vreme, velika, prevelika Rusija ide kući, na istok, a velika Poljska ostaje tu gde jeste, domaćin je. Bravo Grcima, bravo Česima, svaka čast. Kapa dole.

Vladan R

pre 11 godina

Prosto je neverovatno koliko neke ekipe hoce sreca pa to ti je. Sa druge strane Rusi su najefikasnija ekipa u grupi kao i medju ekipama koje su primile najmanje golova ali ni to nije bilo dovoljno bar za drugo mesto. Po mnogo cemu obe ekipe koje su prosle iz ove grupe bice totalni autsjderi u cetvrtfinalu protiv ekipa iz B grupe, mada gledajuci konacan rasplet u grupi kao i recimo put Celzija ove godine do osvajanja LS, vise se nista sa sigurnoscu ne moze tvrditi.

musa dembele

pre 11 godina

Prva 3 poluvremena,dok je bilo snage ,Rusi su vezli terenom... Pola prosle utakmice i ova veceras Rusija ,inace najstarija ekipa,jako slabo odigrala.. ALI,GRCI,sa 9 zivota,njima se zbog krize u zemlji na terenu vraca u svim sportovima.. Strasno sta sve prezive!

milemen

pre 11 godina

Ovo je najcudnija grupa na EP.Rusi razbili Cehe,Grci vode protiv Rusa,a izgubili od Ceske.Rusija razocarala u ovoj trecoj utakmici.

Rzbo

pre 11 godina

Posto ima PUUUUUUUNO obozavalaca igre Celsija,verujem da ce svima biti drago sto je prosla Grcka..Ne znam sta se desavalo sa Rusima veceras..Stvarno ne znam..

Lajavi

pre 11 godina

Grčki fudbal je antifudbal, mešavina borbenosti, velikog foliranja, zašto ne reći i pokvarenosti.Sve u svemu nije ni čudo što su GRCI van fubdala u čabru. i tu se priča završava. Što se tiče RUSA, drago mi je što su ispali iz jednog razloga KALKULISANJE I očigledna zavađenost među igračima. Do 80 minuta kao da sam gledao Srbiju, traljavo, svako za sebe, kao da će pogotak pasti s neba, uz to vidi se da nešto u ekipi ne funkcioniše među igračima, loša komunikacija, nerezonski šutevi i upadljiv bojkot igrača (Žirkova mislim) koji su pozicionirani na levoj strani terena iz ne znam kojih razloga, čini mi se pre bi ostali bez noge, nego prebacili loptu na levu stranu. Takvo ponašanje ne može dati rezultat u bilo čemu, pa ni u fubdalu. U svakom slučaju zasluženo ispadaju i Poljaci i Rusi.

Дане

pre 11 godina

Навијам и за Русе и за Хелене, жао ми је што не могу заједно да прођу даље... Још ми је више жао што Аца Стојановић коментарише баш ову утакмицу, али шта да се ради.

Мена Сувари

pre 11 godina

da li vi cujete kako stojanovic izgovara dzagoev, zcagoev tako nesto, to je nesto izmedju z i c, dal je to moguce, on je meni simpatican, ali to je ititantno, isto kao kad se setim kako je jedan izgovarao Gurkuf na SP, najezim se....
(zvezdas, 16. jun 2012 22:33)

Е то је био Влада Мијаиљевић, то "Гјрујкууф". Кажи човече Гуркуф и крај приче! :)

vamosbarca

pre 11 godina

@Nostradamus
Jel ti stvarno mislis da vas Španija neće razbiti?Kao što ni Italijani nece propustiti priliku protiv Iraca..Toliko

Sandman

pre 11 godina

Ovakva borbenost kakvu su Grci veceras prikazali se retko vidja. Fenomenalna utakmica. Svaka im cast! Zasluzeno idu dalje. Tako se igra za svoju zemlju.

zvezdas

pre 11 godina

da li vi cujete kako stojanovic izgovara dzagoev, zcagoev tako nesto, to je nesto izmedju z i c, dal je to moguce, on je meni simpatican, ali to je ititantno, isto kao kad se setim kako je jedan izgovarao Gurkuf na SP, najezim se....

Nostradamus

pre 11 godina

šta se sekirate? Pa Grke u polufinalu dočekuje bolji iz susreta Hrvatska - Engleska, a tada na scenu nastupa kaznena ekspedicija (prvo osveta Englezima za 2010. g., zatim i slanje Grka kućama da u miru poprate bankrot svoje države radi ovog antinogometa.

pefkohori

pre 11 godina

ne dirajte mi grke i njihovu igru. Oni da umeju da igraju i da imaju igrace kao spanci oni bi i igrali ako oni. Ali posto nemaju oni igraju taktiku u skladu sa svojim mogucnostima i ona im donosi rezultate. Skoro su osvojili ep i za razliku od nas su redovni ucesnici velikih takmicenja. Zato pustite ljude da igraju.

гробар до гроба

pre 11 godina

Ovaj tim Grcke igra najdosadniji fudbal ikada vidjen na svim prvenstvima. Jedina konkurencija su im tim Grcke 2004.
(pobesneli Milutin, 16. jun 2012 22:49)

Како бих волео да моја Србија игра тако досадан фудбал са толиким срцем. Како бих волео да Србији одигра једно ЕП као што је то урадила Грчка 2004. тако досадно и да се врати са трофејом, да затим да се квалификује и на наредна 2 ЕП и да на једном после ремија у првом колу (где су покрадени), пораза у другом (примили 2 гола у првих 6 минута и нису пали психички) избори пласман у 1/4 финале. Ма уствари да Србија једном освоји ЕП више не би морала никад да игра на ЕП не би имао шта да им замерим.

dimitris

pre 11 godina

Ja sam Grk, da slažem se da igramo najdosadniji, najružniji, bla bla bla fudbal, ali imamo najveću dušu. S njom igramo i idemo dalje. Rusi i sve ostali su bolji od nas ali idu kući. xaxaxaxaxaxa. samo na red je Nemačka i najbolja naša prijateljica Angela Merkel.xaxaxaxa ellas ole ole, den stamatw na tragoudw pote. oe ellas ole ole

giovani

pre 11 godina

Ljudi grci idu u polufinale koliko god ih vi pljuvali ili sta god, oni ce da prodju dalje jer bez obzira sto nisu tehnicki nista posebno igraju srcem a ne kao ovi nasi mamlazi ;)

А. и О. из Р. Српске

pre 11 godina

(grcka tragedija, 16. jun 2012 23:03)

Ako ne znaš šta smo napisali, koristi Google translate.
Овако, у те "братске приче" не вјерујемо, али знамо шта смо доживјели у Грчкој. Нема везе што су Руси православци нити што су Словени (нисмо заборавили чињеницу да су узели новац да не улажу вето на бомбардовање СРЈ 1999.године), нити је битно што су Грци православци. Грке волим због њихове културе, историје (посебно Византије), борбености... Између осталог, зато смо навијала и за Ирце и који немају никакве везе са Србима, осим можда сличног менталитета. Када кажемо да смо Срби, увијек нас странци посматрају као кољаче због антисрпске пропаганде, једино су Грци увијек били љубазни према мојим сународницима и нама када смо били на одмору у Хелади. Да не заборавим господина Микиса Теодоракиса и чувени митинг подршке српском народу 1999.године и наравно оца Партениоса који је сирочадима у Р. Српској доносио можда и не толико велику новчану помоћ, али духовно огромну подршку. То гане чак и људе попут нас који нису претјерано религиозни. Ми говоримо истим језиком, али ваш однос према нама чини да иако не навијам против вас, не навијам ни за вас. Ти кажеш да навијаш за словенске народе, али нас Србе не волиш претјерано, па претпостављам да не бисте навијали за нас када бисмо играли против иних екипа. Ето, сви смо ми мало пристрасни, ма из којих разлога. А вјерујемо да би свако од нас пристао да му репрезентација игра најдосаднији фудбал у универзуму само да освоји трофеј.

kaljente

pre 11 godina

Ne znam koju su to srecu Grci imali? Rusija je napravila jednu i po sansu za 90 minuta. Igrali defanzivno jesu, ali sreca je kad protivnik promasi 5 stopostotnih prilika i ti se izvuces, Grci su jednostavno odigrali znalacki, i neverovatno borbeno i srcano, imali nesviran cist penal a kasnije i stativu. A kad je u pitanju Rusija, da li zasluzuje da prodje dalje reprezentacija koje nije u stanju da odigra ni nereseno u situaciji kad ima mec loptu?

pingvin s madagaskara

pre 11 godina

Najjaci je Aca na kraju utakmice kada kaze u Grckoj su u nedelju izbori, a od ponedeljka ce Grci imati makar jedan euro - Euro 2012... Aca faca

Hellas SAGAPO

pre 11 godina

Ne ostavljam cesto komentare ali posle citanje nekih komentara nisam mogao da ne napisem svoje misljene. Prva stvar koja nikako mi nije jasna zasto vecina nas podcenjuje Grcki uspeh,zasto tolika doza mrznje prema Grcima? Nevolim da mesam sport i politiku ali samo cu da kazem da je Grcki narod u zadnjih dvadest godina stao na nasu stranu i pokazao solidarnost i humanost kao niko drugi pa i Rusi nisu pomogli onoliko koliko Grci oni su nasi iskreni prijatelji. Sto se sporstske strane tice Grci nemaju velika imena ali uvek ginu za svoju selekciju i to je vazno a ovo je na kraju krajeva turnir,cela poenta je da se uzmu bodovi prolazi dalje lepota fudbala nije vazna sta vredji Holandjanima i nekim drugim selekcijam sto igraju lep fudbal ako ne uspeju da prodju. Istorija pamti da su Grci 2004 bili sampioni a sada 2012 nalaze su medju osam Evropskih selekcija.Grci u opste nisu odigrali lose imali su dve-tri dobre sanse a uvek igraju sa dva napadaca Salpigis i Gekas znaci njihova nije bunker samo igraju sporije.

bora

pre 11 godina

rusija ima sjajan tim i navijao sam za njih, ali drago mi je što si ispali, tako im treba kad su gnjavili protiv poljaka a već tu su mogli da obezebede siguran prolaz. zbog njihove igre protiv poljske mi ni malo nije žao što su ispali

Slaj

pre 11 godina

Ne pricajte gluposti, tako se igra, bravo Grci! Samo borbeno, da nasi igraju sa toliko zara bili bi prvaci sveta! Jos jednom svaka cast, neverovatno sa koliko zara igra Karagunis.

brat 2

pre 11 godina

tako je! bas mi je drago zato sto igraju srcem a ne kao manekeni!
dokaz za to je kako je karagunis reagovao kad je dobio zuti za simuliranje, a realno mogao je i penal da se sudi. i jos sa onakvim problemima u drzavi, bar nesto da obraduje onaj napaceni narod.

vladimir_natal_Petkovic

pre 11 godina

Ko bi se nado nakon prvog dana evra da ce grci i cesi u cetvrtfinale?
nadam se da nasi fudbaleri gledaju euro i da nauce sta znaci boriti se za tim i svoju zemlju!

pozz

gooxy

pre 11 godina

Uhh..ovo je tesko komentarisati. Prvo nefudbalski komentar, Grci su mi ovako licno dragi i bliski imam ih dosta prijatelja pa mi je onako potajno bili drago i navijao sam da pobede, S druge strane u kladionici sam igrao na Rusiju jer iako bas nisam bio najsigurniji u njihovu pobedu mislio sam da imaju bolju igru i tim od Grcke,sto se Rusa tice tamo sam radio dve i po godine i dosta ih poznajem (ove price o braci i to necu da komentarisem) ovo je otprilike njihovo ogledalo nacije. Imaju dobrog trenera,dobar tim ,dosta novca pa cak i jako solidnu igru ali kao da im fali zelja za tom pobedom (kao kod nas)kao da cekaju da neko drugi da gol umesto njih,nema srca na terenu i kao i godinam u nazad previse osciliraju. Tako se ne prolazi dalje.
Fudbalski komentarisano Grci igraju jeziv fudbal za gledati ga ali eto prolaze sa njim ni sam ne znam kako ali prolaze. Zato imaju ono sto Rusi nisu pruzili borbenost i srce na terenu.Mislim da su Rusi bolji tim ali Grci su zasluzili borbenoscu da idu dalje....neka im je sretno sa Nemcima :)))

miroslav

pre 11 godina

prošli su dalje ali 95. godina nikada neće biti izbrisana iz mog sećanja, kao ni oni ružni zvižduci. iz tog razloga nije mi drago što su prošli dalje, a nisu ni zaslužili. lejtuva stoji za sve grkoljube i grkofile, kao podsetnik na njihovu veliku ljubav i veliko prijateljstvo.

Tehnomanijak

pre 11 godina

@Markobg U tvojoj zemlji se kaze ni za kog. A ja ne mogu da verujem da upletoste politiku u fudbal gde cak ni nema nase reprezentacije.

coks

pre 11 godina

U svakom slucaju kad igras na pobedu Rusije i oni izgubr i samo te oni sruse na tiketu,nekako ti bude drago sto su ispali :-) Nisu oni nama nikakva braca,ne opterecujte se time ;-)

e5

pre 11 godina

Deluje kao da su Rusi namerno popustili posle svega sto se desavalo! Huligani, pretnje, sukobi, kazne i oduzimanje bodova...znali su da bi bilo gore da su prosli grupu!
Ova grupa je od pocetka bila slaba i jadna...a ovakvim raspletom je samo postala jos jadnija!
Zamislite da su se svabe i ruje sastale u 1/4 finalu u sred poljske...

Bez kalkulisanja

pre 11 godina

Jesu me Rusi odusevili igrom u prvoj utakmici, ali citajuci po komentarima (nisam gledao mec sa Grcima) nisu zasluzili prolaz, izgleda da ih je kostalo ono divljanje njihovih "navijaca". Ima Boga, pa najvise su divljali Poljaci i Rusi, i bas mi drago sto su ispali gledajuci njihovo divljacko ponasanje. Valjda je ovo sportsko takmicenje, a ne povod za nasilje i huliganstvo. Ajde Rusi kuci divljajte, a Poljaci gledajte Evro preko ekrana TV prijemnika, a mozete i sa stadiona ako ste kupili karte nadajuci se da cete gledati svoju reprezentaciju!
Ako se dan po jutru poznaje...znamo ko je jos pravio nerede, pa cekamo fer i pravednu igru.
Oljustice Super Mario Gomez i kompanija boraniju do samog finala. Mozda im na tom putu zasmetaju Englezi, eventualno Portugalci, Spanci ne. Vreme je da ove godine ode neki trofej u Nemacku.

гробар до гроба

pre 11 godina

Po kom sistemu Grci idu dalje isti broj bodova ko i Rusi , gol razlika +2 za Ruse i 0 za Grke %?? Sta je ovo ???? Moze li iko da objasni , meni nije jasno ????
(patriota, 17. jun 2012 10:01)

Међусобни дуел а како су Грци победили иду даље!!!!!!! Да су Чеси играли нерешено створио би се круг 3 екипе са по 4 бода и како у том круги свако има по једну победу и један пораз са екипама из тог круга тада међусобни дуел не би могао да одлучи јер су екипе узједначене, тада би одлучила гол разлика и ту би ишла Русија као прва +2 гол разлика, Грчка 0 а Чешка би испала јер би имала гол разлику -1!!!!!! Али су Чеси показали карактер и после тешког пораза у првом колу подиги главу и остварили 2 победе!!!!

Decak

pre 11 godina

Kada tri reprezentacije imaju isti broj bodova gleda se gol razlika, a kada dve imaju isti broj bodova gleda se medjusobni skor...Toliko o tome...:D

patriota

pre 11 godina

Po kom sistemu Grci idu dalje isti broj bodova ko i Rusi , gol razlika +2 za Ruse i 0 za Grke %?? Sta je ovo ???? Moze li iko da objasni , meni nije jasno ????

from_HR

pre 11 godina

(dimitris, 17. jun 2012 03:34)

Lako prijeđem preko vašeg načina igre, budući da je efikasan i tu vam se ne može zamjerit. Ali preko vašeg foliranja ijedan ljubitelj fair playa teško može proći. Toliko prenemaganja, bacanja po travi, pričanja sa sudcima, odugovlačenja s izvođenjem lopte,...nisam vidio ni kod jedne reprezentacije ili kluba. Da je malo boljeg kriterija, podobivali bi po 5-6 žutih kartona na svakoj utakmici samo za to.

Nek vam je sa srećom protiv Nijemaca, ali sumnjam da vas tolika sreća može pratit. Mislim da ste je sasvim dosta imali pri izvlačenju skupina te samim utakmicama u skupini.

"L"

pre 11 godina

Cestitke Grcima i Cesima mislim da su Poljaci i Rusi bili najbolji u ovoj po prikazanoj igri, ali bog je bio uz Grke i u mecu sa Poljskom a i Veceras, mozda ce se desiti neko cudo pa ih Nemci nece razbiti... Pobediti Poljsku bez Rosickog u timu je uspeh... A sto se tice brace Hrvata koji vec spominju finale mogu vam reci da ste imali srece sto niste primili 5 komada u prvom poluvremenu protiv Italijana i da ste imali srece sto su se ovi smorili u drugom pa vas nisu ozbiljnije ugrozavai, kako god protiv Spanije cete izgubiti sa koliko razlike to zavisi iskljucivo od toga koliko srece budete imali a ne znanja... Stvarno navijam za bracu ali igra Hrvatske je smejurija pracena srecom... Jedan hit za igrace Fantasy-ja kupite za cetvrt finale celu Nemacku odbranu jer igraju protiv grka i ne verujem da ce biti ni malo ugrozeni tako da cetri igraca po 7 bodova plusa ako padne i neki gola a bice ih sigurno i kapitenska traka nekom od defanzivaca vise od 40 bodova za jedan mec...pozdrav

patriota

pre 11 godina

Po kom sistemu Grci idu dalje isti broj bodova ko i Rusi , gol razlika +2 za Ruse i 0 za Grke %?? Sta je ovo ???? Moze li iko da objasni , meni nije jasno ????

Nostradamus

pre 11 godina

šta se sekirate? Pa Grke u polufinalu dočekuje bolji iz susreta Hrvatska - Engleska, a tada na scenu nastupa kaznena ekspedicija (prvo osveta Englezima za 2010. g., zatim i slanje Grka kućama da u miru poprate bankrot svoje države radi ovog antinogometa.

Дане

pre 11 godina

Навијам и за Русе и за Хелене, жао ми је што не могу заједно да прођу даље... Још ми је више жао што Аца Стојановић коментарише баш ову утакмицу, али шта да се ради.

grcka tragedija

pre 11 godina

cinjenice: ja sam hrvat,vi ste srbi. vecina vas ne voli hrvatsku i kako citam komentare na sekciji "putovanja" uvijek cete prije izabrat grcku nego hr i cg za godisnji odmor. i dozivljavate ih kao neku bracu mada s njima ne dijelite ni jezik ni povijest.ali ok. i ja nikad nisam bio u srbiji a ni ne vjerujem da hocu. nije ni da vas pretjerano volim. ALI... ovo je nogomet. pa tko normalan moze navijat za ove grke? gdje je kraj toj njihovoj sreci?! ti ljudi nogomet dozivljavaju kao partiju saha,a mourinho je za njih avangardni napadacki trener orijentiran na va banque i totalni noomet (da se razumjemo- mou mi je najjaca trenerska licnost u povijesti ove igre). zar nije tragedija da ce ispast:nizozemska,rusija,hr ili italija,potrugal ili danska,svedska,ukrajina pa cak i irska a da ce ti panjevi proci dalje?! dobiju presmijesnu grupu i evo ga,oni ce dalje pored ovih panjeva poljaka i rusa (volim slavenske narode i uvijek navijam za njih) a nisu bolji ni od jednih!!! da je hrvatska ili srbija u periodu 90-ih imala 20% grcke srece bili bi zajedno u 3 uzastopna finala velikih natjecanja i nitko nebi pricao o nekim tamo "el classico" glupostima nego o genijima sa balkana koji rat nastavljaju nogometom,da smo veci od zivota,smrti i sudbine... ponavljam,ovo nije politicki komentar baziran na simpatijama prema nekoj zemlji vec cisto nogometni!!! idem sad nastavit pit dalmatinsko crno... sta da covjek radi!

st pauli

pre 11 godina

E pa ovako; ne mogu da kazem da mi je drago sto su Rusi ispali, ali realno, nisu ni zasluzili cetvrtfinale... Previse kalkulisanja, vec od drugog kola, u kombinaciji sa slovenskim mentalitetom; inertnost... I pored ne bas dopadljivog stila, neopisivo mi je drago sto Grci prolaze; borbenoscu, srcanoscu prosto osvajaju, a da i ne spominjem sudijsku nenaklonjenost... Cehe simpatisem jos od 96. i Bergera, Poborskog, Kuke i ostalih; igraju moderan, kvalitetan fudbal, jednostavno, zasluzili su cetvrtfinale... Poljake necu ni da komentarisem...

vamosbarca

pre 11 godina

@Nostradamus
Jel ti stvarno mislis da vas Španija neće razbiti?Kao što ni Italijani nece propustiti priliku protiv Iraca..Toliko

Branko

pre 11 godina

Milo mi je, kako "mali David" može da pobedi "velikog Golijata" i to dva puta u isto vreme, velika, prevelika Rusija ide kući, na istok, a velika Poljska ostaje tu gde jeste, domaćin je. Bravo Grcima, bravo Česima, svaka čast. Kapa dole.

zoran

pre 11 godina

Grci igraju ruzniji fudbal cak i od nas..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (krokodil, 16. jun 2012 21:02)

baš si krokodil...
geci:plasirali se na euro, pobedili ruse, 1/4 finale...
mi:nismo na euro, gubimo od estonije hondurasa, zadnje 7 tekme sve porazi, treba još nešto?
a da jedino u čemu su bolji ovi naši je u horskom pevanju

Sandman

pre 11 godina

Ovakva borbenost kakvu su Grci veceras prikazali se retko vidja. Fenomenalna utakmica. Svaka im cast! Zasluzeno idu dalje. Tako se igra za svoju zemlju.

Lajavi

pre 11 godina

Grčki fudbal je antifudbal, mešavina borbenosti, velikog foliranja, zašto ne reći i pokvarenosti.Sve u svemu nije ni čudo što su GRCI van fubdala u čabru. i tu se priča završava. Što se tiče RUSA, drago mi je što su ispali iz jednog razloga KALKULISANJE I očigledna zavađenost među igračima. Do 80 minuta kao da sam gledao Srbiju, traljavo, svako za sebe, kao da će pogotak pasti s neba, uz to vidi se da nešto u ekipi ne funkcioniše među igračima, loša komunikacija, nerezonski šutevi i upadljiv bojkot igrača (Žirkova mislim) koji su pozicionirani na levoj strani terena iz ne znam kojih razloga, čini mi se pre bi ostali bez noge, nego prebacili loptu na levu stranu. Takvo ponašanje ne može dati rezultat u bilo čemu, pa ni u fubdalu. U svakom slučaju zasluženo ispadaju i Poljaci i Rusi.

s

pre 11 godina

Kakvo prvenstvo kao da ga je Hickok rezirao :) Koliko je dobro i uzbudljivo za one koji bi da uzivaju u sprotu i nadmetanju, neizvesnosti. A za ove sto imaju samo zlokobne komentare, sta reci osim koliko smo malodusan narod i zasto nikada necemo nista uraditi ne u fudbalu, nego u zivotu uopsteno. Dosadni Grci nja nja, Hrvati srecni nja nja. Grci bili sampioni i sad prolaze u 8, a Hrvati osim Brazila sve repke iz top 10 dobili bar jedanput od kada pikaju fucu, al bitno je da mi imamo Vidaru i Stankelu koji su postigli u svojim karijerama sto nijedan rvat nece i kada se saberu cene na papiru zakljucak je da su samo pukom srecom jeftinije reprezentacije imale bolji ucinak od nas poslednjih 20 god.

zvezdas

pre 11 godina

da li vi cujete kako stojanovic izgovara dzagoev, zcagoev tako nesto, to je nesto izmedju z i c, dal je to moguce, on je meni simpatican, ali to je ititantno, isto kao kad se setim kako je jedan izgovarao Gurkuf na SP, najezim se....

patriota

pre 11 godina

Po kom sistemu Grci idu dalje isti broj bodova ko i Rusi , gol razlika +2 za Ruse i 0 za Grke %?? Sta je ovo ???? Moze li iko da objasni , meni nije jasno ????

patriota

pre 11 godina

Po kom sistemu Grci idu dalje isti broj bodova ko i Rusi , gol razlika +2 za Ruse i 0 za Grke %?? Sta je ovo ???? Moze li iko da objasni , meni nije jasno ????

"L"

pre 11 godina

Cestitke Grcima i Cesima mislim da su Poljaci i Rusi bili najbolji u ovoj po prikazanoj igri, ali bog je bio uz Grke i u mecu sa Poljskom a i Veceras, mozda ce se desiti neko cudo pa ih Nemci nece razbiti... Pobediti Poljsku bez Rosickog u timu je uspeh... A sto se tice brace Hrvata koji vec spominju finale mogu vam reci da ste imali srece sto niste primili 5 komada u prvom poluvremenu protiv Italijana i da ste imali srece sto su se ovi smorili u drugom pa vas nisu ozbiljnije ugrozavai, kako god protiv Spanije cete izgubiti sa koliko razlike to zavisi iskljucivo od toga koliko srece budete imali a ne znanja... Stvarno navijam za bracu ali igra Hrvatske je smejurija pracena srecom... Jedan hit za igrace Fantasy-ja kupite za cetvrt finale celu Nemacku odbranu jer igraju protiv grka i ne verujem da ce biti ni malo ugrozeni tako da cetri igraca po 7 bodova plusa ako padne i neki gola a bice ih sigurno i kapitenska traka nekom od defanzivaca vise od 40 bodova za jedan mec...pozdrav

e5

pre 11 godina

Deluje kao da su Rusi namerno popustili posle svega sto se desavalo! Huligani, pretnje, sukobi, kazne i oduzimanje bodova...znali su da bi bilo gore da su prosli grupu!
Ova grupa je od pocetka bila slaba i jadna...a ovakvim raspletom je samo postala jos jadnija!
Zamislite da su se svabe i ruje sastale u 1/4 finalu u sred poljske...

Vladan R

pre 11 godina

Prosto je neverovatno koliko neke ekipe hoce sreca pa to ti je. Sa druge strane Rusi su najefikasnija ekipa u grupi kao i medju ekipama koje su primile najmanje golova ali ni to nije bilo dovoljno bar za drugo mesto. Po mnogo cemu obe ekipe koje su prosle iz ove grupe bice totalni autsjderi u cetvrtfinalu protiv ekipa iz B grupe, mada gledajuci konacan rasplet u grupi kao i recimo put Celzija ove godine do osvajanja LS, vise se nista sa sigurnoscu ne moze tvrditi.

dimitris

pre 11 godina

Ja sam Grk, da slažem se da igramo najdosadniji, najružniji, bla bla bla fudbal, ali imamo najveću dušu. S njom igramo i idemo dalje. Rusi i sve ostali su bolji od nas ali idu kući. xaxaxaxaxaxa. samo na red je Nemačka i najbolja naša prijateljica Angela Merkel.xaxaxaxa ellas ole ole, den stamatw na tragoudw pote. oe ellas ole ole

А. и О. из Р. Српске

pre 11 godina

(grcka tragedija, 16. jun 2012 23:03)

Ako ne znaš šta smo napisali, koristi Google translate.
Овако, у те "братске приче" не вјерујемо, али знамо шта смо доживјели у Грчкој. Нема везе што су Руси православци нити што су Словени (нисмо заборавили чињеницу да су узели новац да не улажу вето на бомбардовање СРЈ 1999.године), нити је битно што су Грци православци. Грке волим због њихове културе, историје (посебно Византије), борбености... Између осталог, зато смо навијала и за Ирце и који немају никакве везе са Србима, осим можда сличног менталитета. Када кажемо да смо Срби, увијек нас странци посматрају као кољаче због антисрпске пропаганде, једино су Грци увијек били љубазни према мојим сународницима и нама када смо били на одмору у Хелади. Да не заборавим господина Микиса Теодоракиса и чувени митинг подршке српском народу 1999.године и наравно оца Партениоса који је сирочадима у Р. Српској доносио можда и не толико велику новчану помоћ, али духовно огромну подршку. То гане чак и људе попут нас који нису претјерано религиозни. Ми говоримо истим језиком, али ваш однос према нама чини да иако не навијам против вас, не навијам ни за вас. Ти кажеш да навијаш за словенске народе, али нас Србе не волиш претјерано, па претпостављам да не бисте навијали за нас када бисмо играли против иних екипа. Ето, сви смо ми мало пристрасни, ма из којих разлога. А вјерујемо да би свако од нас пристао да му репрезентација игра најдосаднији фудбал у универзуму само да освоји трофеј.

miroslav

pre 11 godina

prošli su dalje ali 95. godina nikada neće biti izbrisana iz mog sećanja, kao ni oni ružni zvižduci. iz tog razloga nije mi drago što su prošli dalje, a nisu ni zaslužili. lejtuva stoji za sve grkoljube i grkofile, kao podsetnik na njihovu veliku ljubav i veliko prijateljstvo.

Bez kalkulisanja

pre 11 godina

Jesu me Rusi odusevili igrom u prvoj utakmici, ali citajuci po komentarima (nisam gledao mec sa Grcima) nisu zasluzili prolaz, izgleda da ih je kostalo ono divljanje njihovih "navijaca". Ima Boga, pa najvise su divljali Poljaci i Rusi, i bas mi drago sto su ispali gledajuci njihovo divljacko ponasanje. Valjda je ovo sportsko takmicenje, a ne povod za nasilje i huliganstvo. Ajde Rusi kuci divljajte, a Poljaci gledajte Evro preko ekrana TV prijemnika, a mozete i sa stadiona ako ste kupili karte nadajuci se da cete gledati svoju reprezentaciju!
Ako se dan po jutru poznaje...znamo ko je jos pravio nerede, pa cekamo fer i pravednu igru.
Oljustice Super Mario Gomez i kompanija boraniju do samog finala. Mozda im na tom putu zasmetaju Englezi, eventualno Portugalci, Spanci ne. Vreme je da ove godine ode neki trofej u Nemacku.

musa dembele

pre 11 godina

Prva 3 poluvremena,dok je bilo snage ,Rusi su vezli terenom... Pola prosle utakmice i ova veceras Rusija ,inace najstarija ekipa,jako slabo odigrala.. ALI,GRCI,sa 9 zivota,njima se zbog krize u zemlji na terenu vraca u svim sportovima.. Strasno sta sve prezive!

Hellas SAGAPO

pre 11 godina

Ne ostavljam cesto komentare ali posle citanje nekih komentara nisam mogao da ne napisem svoje misljene. Prva stvar koja nikako mi nije jasna zasto vecina nas podcenjuje Grcki uspeh,zasto tolika doza mrznje prema Grcima? Nevolim da mesam sport i politiku ali samo cu da kazem da je Grcki narod u zadnjih dvadest godina stao na nasu stranu i pokazao solidarnost i humanost kao niko drugi pa i Rusi nisu pomogli onoliko koliko Grci oni su nasi iskreni prijatelji. Sto se sporstske strane tice Grci nemaju velika imena ali uvek ginu za svoju selekciju i to je vazno a ovo je na kraju krajeva turnir,cela poenta je da se uzmu bodovi prolazi dalje lepota fudbala nije vazna sta vredji Holandjanima i nekim drugim selekcijam sto igraju lep fudbal ako ne uspeju da prodju. Istorija pamti da su Grci 2004 bili sampioni a sada 2012 nalaze su medju osam Evropskih selekcija.Grci u opste nisu odigrali lose imali su dve-tri dobre sanse a uvek igraju sa dva napadaca Salpigis i Gekas znaci njihova nije bunker samo igraju sporije.

coks

pre 11 godina

U svakom slucaju kad igras na pobedu Rusije i oni izgubr i samo te oni sruse na tiketu,nekako ti bude drago sto su ispali :-) Nisu oni nama nikakva braca,ne opterecujte se time ;-)

pingvin s madagaskara

pre 11 godina

Najjaci je Aca na kraju utakmice kada kaze u Grckoj su u nedelju izbori, a od ponedeljka ce Grci imati makar jedan euro - Euro 2012... Aca faca

Rzbo

pre 11 godina

Posto ima PUUUUUUUNO obozavalaca igre Celsija,verujem da ce svima biti drago sto je prosla Grcka..Ne znam sta se desavalo sa Rusima veceras..Stvarno ne znam..

brat 2

pre 11 godina

tako je! bas mi je drago zato sto igraju srcem a ne kao manekeni!
dokaz za to je kako je karagunis reagovao kad je dobio zuti za simuliranje, a realno mogao je i penal da se sudi. i jos sa onakvim problemima u drzavi, bar nesto da obraduje onaj napaceni narod.

Decak

pre 11 godina

Kada tri reprezentacije imaju isti broj bodova gleda se gol razlika, a kada dve imaju isti broj bodova gleda se medjusobni skor...Toliko o tome...:D

Мена Сувари

pre 11 godina

da li vi cujete kako stojanovic izgovara dzagoev, zcagoev tako nesto, to je nesto izmedju z i c, dal je to moguce, on je meni simpatican, ali to je ititantno, isto kao kad se setim kako je jedan izgovarao Gurkuf na SP, najezim se....
(zvezdas, 16. jun 2012 22:33)

Е то је био Влада Мијаиљевић, то "Гјрујкууф". Кажи човече Гуркуф и крај приче! :)

гробар до гроба

pre 11 godina

Ovaj tim Grcke igra najdosadniji fudbal ikada vidjen na svim prvenstvima. Jedina konkurencija su im tim Grcke 2004.
(pobesneli Milutin, 16. jun 2012 22:49)

Како бих волео да моја Србија игра тако досадан фудбал са толиким срцем. Како бих волео да Србији одигра једно ЕП као што је то урадила Грчка 2004. тако досадно и да се врати са трофејом, да затим да се квалификује и на наредна 2 ЕП и да на једном после ремија у првом колу (где су покрадени), пораза у другом (примили 2 гола у првих 6 минута и нису пали психички) избори пласман у 1/4 финале. Ма уствари да Србија једном освоји ЕП више не би морала никад да игра на ЕП не би имао шта да им замерим.

pefkohori

pre 11 godina

ne dirajte mi grke i njihovu igru. Oni da umeju da igraju i da imaju igrace kao spanci oni bi i igrali ako oni. Ali posto nemaju oni igraju taktiku u skladu sa svojim mogucnostima i ona im donosi rezultate. Skoro su osvojili ep i za razliku od nas su redovni ucesnici velikih takmicenja. Zato pustite ljude da igraju.

from_HR

pre 11 godina

(dimitris, 17. jun 2012 03:34)

Lako prijeđem preko vašeg načina igre, budući da je efikasan i tu vam se ne može zamjerit. Ali preko vašeg foliranja ijedan ljubitelj fair playa teško može proći. Toliko prenemaganja, bacanja po travi, pričanja sa sudcima, odugovlačenja s izvođenjem lopte,...nisam vidio ni kod jedne reprezentacije ili kluba. Da je malo boljeg kriterija, podobivali bi po 5-6 žutih kartona na svakoj utakmici samo za to.

Nek vam je sa srećom protiv Nijemaca, ali sumnjam da vas tolika sreća može pratit. Mislim da ste je sasvim dosta imali pri izvlačenju skupina te samim utakmicama u skupini.

milemen

pre 11 godina

Ovo je najcudnija grupa na EP.Rusi razbili Cehe,Grci vode protiv Rusa,a izgubili od Ceske.Rusija razocarala u ovoj trecoj utakmici.

Slaj

pre 11 godina

Ne pricajte gluposti, tako se igra, bravo Grci! Samo borbeno, da nasi igraju sa toliko zara bili bi prvaci sveta! Jos jednom svaka cast, neverovatno sa koliko zara igra Karagunis.

gooxy

pre 11 godina

Uhh..ovo je tesko komentarisati. Prvo nefudbalski komentar, Grci su mi ovako licno dragi i bliski imam ih dosta prijatelja pa mi je onako potajno bili drago i navijao sam da pobede, S druge strane u kladionici sam igrao na Rusiju jer iako bas nisam bio najsigurniji u njihovu pobedu mislio sam da imaju bolju igru i tim od Grcke,sto se Rusa tice tamo sam radio dve i po godine i dosta ih poznajem (ove price o braci i to necu da komentarisem) ovo je otprilike njihovo ogledalo nacije. Imaju dobrog trenera,dobar tim ,dosta novca pa cak i jako solidnu igru ali kao da im fali zelja za tom pobedom (kao kod nas)kao da cekaju da neko drugi da gol umesto njih,nema srca na terenu i kao i godinam u nazad previse osciliraju. Tako se ne prolazi dalje.
Fudbalski komentarisano Grci igraju jeziv fudbal za gledati ga ali eto prolaze sa njim ni sam ne znam kako ali prolaze. Zato imaju ono sto Rusi nisu pruzili borbenost i srce na terenu.Mislim da su Rusi bolji tim ali Grci su zasluzili borbenoscu da idu dalje....neka im je sretno sa Nemcima :)))

kaljente

pre 11 godina

Ne znam koju su to srecu Grci imali? Rusija je napravila jednu i po sansu za 90 minuta. Igrali defanzivno jesu, ali sreca je kad protivnik promasi 5 stopostotnih prilika i ti se izvuces, Grci su jednostavno odigrali znalacki, i neverovatno borbeno i srcano, imali nesviran cist penal a kasnije i stativu. A kad je u pitanju Rusija, da li zasluzuje da prodje dalje reprezentacija koje nije u stanju da odigra ni nereseno u situaciji kad ima mec loptu?

giovani

pre 11 godina

Ljudi grci idu u polufinale koliko god ih vi pljuvali ili sta god, oni ce da prodju dalje jer bez obzira sto nisu tehnicki nista posebno igraju srcem a ne kao ovi nasi mamlazi ;)

гробар до гроба

pre 11 godina

Po kom sistemu Grci idu dalje isti broj bodova ko i Rusi , gol razlika +2 za Ruse i 0 za Grke %?? Sta je ovo ???? Moze li iko da objasni , meni nije jasno ????
(patriota, 17. jun 2012 10:01)

Међусобни дуел а како су Грци победили иду даље!!!!!!! Да су Чеси играли нерешено створио би се круг 3 екипе са по 4 бода и како у том круги свако има по једну победу и један пораз са екипама из тог круга тада међусобни дуел не би могао да одлучи јер су екипе узједначене, тада би одлучила гол разлика и ту би ишла Русија као прва +2 гол разлика, Грчка 0 а Чешка би испала јер би имала гол разлику -1!!!!!! Али су Чеси показали карактер и после тешког пораза у првом колу подиги главу и остварили 2 победе!!!!

vladimir_natal_Petkovic

pre 11 godina

Ko bi se nado nakon prvog dana evra da ce grci i cesi u cetvrtfinale?
nadam se da nasi fudbaleri gledaju euro i da nauce sta znaci boriti se za tim i svoju zemlju!

pozz

bora

pre 11 godina

rusija ima sjajan tim i navijao sam za njih, ali drago mi je što si ispali, tako im treba kad su gnjavili protiv poljaka a već tu su mogli da obezebede siguran prolaz. zbog njihove igre protiv poljske mi ni malo nije žao što su ispali

Tehnomanijak

pre 11 godina

@Markobg U tvojoj zemlji se kaze ni za kog. A ja ne mogu da verujem da upletoste politiku u fudbal gde cak ni nema nase reprezentacije.