Nova vest
Fudbal

Petak, 01.06.2012.

04:27

Buljat: Španci su najjači, želimo do kraja

Jedini predstavnik ex-YU na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini biće Hrvatska.

Izvor: Jutarnji.hr

Autor:Jutarnji.hr

Default images

Hrvati će igrati u grupi C, takozvanoj katoličkoj, sa Italijom, Republikom Irskom i braniocima titule iz Španije.

U ekipi kojom se od nacionalnog tima oprašta Slaven Bilić biće i dva po godinama iskusna igrača, ali po stažu u reprezentaciji skoro debitanta. U pitanju su Ivo Iličević iz Hamburga i Jurica Buljat, igrač Makabija iz Haife.

„Pre mesec dana pozvao me selektor i rekao da ću biti peti štoper, posle Ćorluke, Šimunića, Šildenfelda i Lovrena, ali da pristupim obavezama u reprezentaciji kao da putujem na Euro“, rekao je Buljat, koji je tokom nedelje bio u Zadru, na krštenju svojih ćerki.

Dalmatinac, koji je pre odlaska u Izrael celu karijeru proveo u rodnom Zadru i splitskom Hajduku, došao je u Schadenfreude situaciju posle povrede uzdanice Liona i „vatrenih“ Dejana Lovrena.

„Žao mi je zbog Lovrenove ozlede, ali zahvaljujem se Biliću na pozivu. Ovo je za mene veliko iskustvo. Sa ovim pritiskom moramo da se nosimo jer smo reprezentativci“.

Buljat je u većem delu sezone bio standardan u Makabiju, posle 40 nastupa za „zelene“ u sezoni.

„Na početku sam imao problema s povredom ramena, ali potom sam bio standardan. Bilo je i pehova, dao sam i neke autogolove, ali i to se događa“, rekao je Zadranin, nije imkresioniran kvalitetom fudbala u našim krajevima.

„ Izraelska liga je jača od HNL. Šteta što smo u Evropi imali nesreću“.

Makabi zaista nije imao sreće – na penale je od Genka ispao u plej of rundi kvalifikacija za LŠ, poraz na Kipru koštao ga je proleća u Ligi Evrope, a u prvnestvu Izraela su peti, iako ih od drugog mesta deli jedan bod.

Buljat planira da sreću nadoknadi na terenima Poljske i Ukrajine.

„Svi će ići 'na nož'! Biće to lavovske borbe, a prva utakmica svakome je najvažnija. Bilo bi lepo kada bismo otišli do kraja“, izjavio je Buljat i dodao da mu je ipak jasno ko je prvi favorit turnira.

„Prvi su Španci, imaju najbolju ekipu na svijetu, potom Nemci“.

Hrvati turnir otvaraju mečom sa Ircima u Poznanju, 10. juna. Četiri dana kasnije na istom mestu ih čekaju Italijani, a zatim će u Gdanjsk na megdan prvacima Evrope i sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve