Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.07.2008.

15:57

LA: "Nećemo opet čekati 44 godine"

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Aragones izjavio je da ta zemlja neće morati ponovo da čeka 44 godine na osvajanje trofeja na nekom velikom takmičenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Španije u nedelju su u finalu Evropskog prvenstva pobedili Nemačku sa 1:0 i osvojili titulu šampiona kontinenta prvi put od 1964. godine. "U svetu ne postoji ekipa koja igra sa više stila i preciznosti od nas. Osvojili smo titulu, a ako nastavimo ovako da radimo siguran sam da će u budućnosti biti još trofeja", izjavio je Aragones.

Premijer Sapatero izjavio je da je nacija ponosna na Aragonesa i njegove igrače.

"Osvojili ste titulu sa najubedljivijom igrom na šampionatu. Igrali ste spektakularno i briljantno. Nalazimo se na početku sjajnog perioda za španski fudbal i sport uopšte. Predstavili ste Španiju u najboljem svetlu", rekao je Sapatero, koji je od detinjstva veliki navijač Barselone.

Uprkos trijumfu na EP, selektor Aragones će napustiti tu funkciju, a španski savez će sledeće nedelje saopštiti ime njegovog naslednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d