Balak: "Oštrim rečima do titule"

Kapiten nemačke fudbalske reprezentacije Mihael Balak izjavio je da je na početku Evropskog prvenstva "izmenio oštre reči" sa igračima i trenerima ekipe, i da veruje da će posle te kritike njegov tim uspeti da osvoji turnir, preneli su britanski mediji.

Nemačka je u drugom kolu Grupe B izgubila od Hrvatske 2:0, a Balak nije mogao da prihvati lošu igru svojih igrača.

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2008.

14:49

Default images

"Posle utakmice sa Hrvatskom održao sam sastanak sa reprezentativcima i trenerima. Mislim da svi moraju da budu iskreni prema sebi, pogotovo kada stvari ne idu dobro. Na sastanku je bilo mnogo teških reči, ali siguran sam da su me svi razumeli", rekao je Balak za britanski list Dejli Miror.

Balak je dodao i da Nemačka mora da vrati sve osobine koje su krasile ekipu u prošlosti.

"Nedostajala nam je kreativnost, lakoća u dodavanju lopte i samouverenost, i dogovorili smo se da moramo da se promenimo, kako bismo sve to vratili. Selektor Lev se složio sa mnom", rekao je Balak.

Kapiten Nemačke je naglasio da dobro sarađuje sa selektorom Levom.

"Radim sa Levom već četiri godine. Razmenjujemo ideje i često me pita za mišljenje, tako da smo se dobro upoznali", rekao je Balak.

Nemačka će u sredu u 20.45 u Bazelu igrati polufinale Evropskog prvenstva protiv reprezentacije Turske.

Balak je rekao da ne želi da potcenjuje ekipu Turske, ali i dodao da je njegova ekipa motivisana za takmičenje u završnici turnira.

"U ekipi ima mnogo igrača koji su doživeli šokantan poraz u polufinalu Svetskog prvenstva 2006. godine od Italije. Nijedan fudbaler nije zaboravio gol koji smo primili u 118. minutu. To nam ne predstavlja teret, već motivaciju. Ne potcenjujemo Tursku, znamo da će oni dati sve od sebe", rekao je Balak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: