Roberto Donadoni otpušten

Izvor: B92

Utorak, 24.06.2008.

18:23

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Donadoni dobio je otkaz, preneli su italijanski mediji. Pred početak Evropskog prvenstva Donadoni je produžio ugovor do 2010, sa klauzulom po kojoj može biti raskinut u roku od 10 dana ukoliko Italija ne dođe do polufinala. Italija je u nedelju eliminisana sa šampionata Evrope, posle četvrtfinalnog poraza od Španije, pa je fudbalska federacija Italije odlučila da prekine saradnju. Donadoni je posle nedeljnog poraza izjavio da mu ne pada na pamet da daje otkaz.

“Ne vidim razlog. Utakmicu smo izgubili na penale. Ne možete reći da stvari funkcionišu kada se pobeđuje, niti da ne funkcionišu kada ne pobeđujete.”

Donadoni je na čelo nacionalnog tima došao posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj, pre dve godine, kada je zamenio Marčela Lipija, ali nikad nije uživao poverenje medija ni javnosti.

Upravo je Lipi glavni kandidat za novog selektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: