Španci za prekid 88-godišnjeg posta

Izvor: ÈŽ

Nedelja, 22.06.2008.

00:22

Default images

U poslednjem četvrtfinalu na EP u Austriji i Švajcarskoj sastaju se Italija i Španija. Ekipa Luisa Aragonesa superiorno je osvojila prvo mesto u grupi D sa sve tri pobede. Italija se "provukla" u poslednjem meču sa Francuskom koji je rešila u svoju korist sa 2:0. Španija je pokazala veoma dobru igru i već u prvom meču nagovestila juriš na titulu. Neočekivano "Furija" je sa 4:1 savladala trećeg polufinalistu ekipu Rusije. Posle toga bili su bolji od Švedske i Grče istim rezultatom 2:1.

Italija je imala znatno teži posao, jer je već na prvom meču izgubila veoma ubedljivo od Holandije sa 3:0. Ekipa Roberta Donadonija novi šok svojoj naciji priredila je na meču sa Rumunijom kada je odigrala 1:1, sa do tada, veoma agilnom ekipom sa Balkana. U odlučujućem meču sa Francuskom "Azuri" su se trgli i uspeli da prođu dalje.

Sada je na redu eliminaciona faza i zaboravlja se sve što se dešavalo u prva tri kola.

Donadoni zna da će njegova ekipa morati da "umrtvi" ritam Španaca, ali je poručio svojim momcima da probaju da se što više opuste pred meč. Italijani su do sada primili četiri gola i svesni su da najveća opasnost preti od tandema Tores –Vilja, koji su do sada postigli zajedno pet golova.

"Nedavno smo igrali sa Španijom, sjajna su ekipa. Ne igraju dobro u završnicama velikih turnira ali igrom do sada su pokazali da su veoma motivisani i voleo bih da i mi odigramo jednako poletno. Nisu mnogo fizički jaki, ali dosta trče. Dosta smo naučili jedni od drugih na prijateljskom meču pre prvenstva. Imamo i mi svoje adute. Jedino što sada tražim od svojih igrača je da uživaju u igri, to je osnova za dobru igru", rekao je Donadoni.
uefa.com
S druge strane biće veoma raspoloženi Fernando Tores, koji je imao sjajnu sezonu u Engleskoj. El Ninjo je svoj prvi reprezentativni gol postigao 2004. godine upravo na meču sa Italijom. Međutom, Španci nisu na takmičarskim mečevima pobedili Italiju neverovatnih 88 godina. Poslednja pobeda bila je na Olimpijskim igrama u antverpenu 2. septembra 1920. godine i to je bila jedina pobeda Španije na neutralnom terenu u prvom susretu dve ekipe. Meč je završen 2:0 što je ujedno i najveća pobeda Španije nad Italijom

Tores misli da zna kako bi trebalo da igraju sa Italijanima.

"Italijanski stil igre nije dopadljiv, ali oni su ga doveli do perfekcije. Mi ćemo imati više loptu u posedu, ali moramo da vodimo računa da je ne gubimo na opasnim delovima terena i da ne pravimo prekršaje u blizini našeg gola. Ovo prvenstvo za mene tek sada počinje. U takmičenju po gupama možeš da kiksneš, sada to više nije moguće", rekao je Tores.

Pobednik tog meča ide na duel Rusiji, koja je u poslednja tri meča istakla kandidaturu za titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: