Kraj puta za Tirama i Makelelea

Izvor: B92

Sreda, 18.06.2008.

11:06

Default images

Poraz reprezentacije Francuske od Italije (0:2) nije značio samo kraj Evropskog prvenstva za "trikolore", već i oproštaj Kloda Makelelea i Lilijana Tirama od nacionalnog tima.

Makelele, koji ima 35 godina, odigrao je 71 utakmicu za reprezentaciju Francuske, a posle meča sa Italijom rekao je da je došlo vreme da mlađi fudbaleri dobiju šansu.

"Još ranije sam najavio da je ovo moje poslednje takmičenje u dresu reprezentacije. Presrećan sam što sam imao priliku da igram za Francusku, ali sada je došlo vreme da dodje nova generacija, a ja ću ih podržati", kazao je Makelele posle meča sa Italijom.

Makelele, koji igra za Čelsi, za reprezentaciju je debitovao 1995. godina na prijateljskom meču sa Norveškom.

Odbrambeni fudbaler Lilijan Tiram, koji ima 36 godina, odigrao je 142 utakmice za nacionalni tim, što je rekord Francuske.

"Završavam reprezentativnu karijeru posle ovog poraza. Jedan veoma važan period mog života se završio. Nastaviću da igram, ali ne znam u kom klubu", rekao je Tiram koji je prošle sezone nosio dres Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: