Nova vest
Fudbal

Subota, 14.06.2008.

19:37

Anri: "Hrabro protiv Italije"

Napadač fudbalske reprezentacije Francuske Tijeri Anri izjavio je danas da njegova ekipa mora hrabro da uđe u odlučujuću utakmicu protiv Italije, u poslednjem kolu Grupe C Evropskog prvenstva.

"U meč sa Italijom moramo da uđemo hrabro i potignutih glava. Ovo nije prvi put da se moji saigrači nalaze u ovako teškoj situaciji. Mislim da ćemo uspeti da prevaziđemo sve teškoće", rekao je Anri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Anri je postigao jedini gol za "trikolore" protiv Holandije.

"Razočarani smo, ali nismo u depresiji, ipak, sinoć nisam mogao da zaspim. Naš cilj je da se plasiramo u četvrfinale i osvojimo turnir. Ako Rumunija pobedi Holandiju, ni pobeda nam neće značiti, ali moramo da se borimo", rekao je Anri.

Najbolji strelac svih vremena francuske reprezentacije rekao je da nije potpuno spreman za maksimalne napore.

"Osetio sam bol, ali ponekada morate da ignorišete taj bol i date sve od sebe, iako niste 100 odsto spremni", rekao je Anri.

Francuska je protiv Holandije stvorila nekoliko povoljnih šansi za gol, a Anri je propustio najbolju, kada je izašao sam ispred golmana Holandije Edvina van der Sara, ali je loptu šutnuo daleko preko gola.

"Nismo igrali loše, imali smo mnogo šansi, ali smo ipak izgubili sa 4:1. Teško je prihvatiti ovakav poraz, ali igrali smo protiv ekipe koja je igrala izuzetno, sa puno samopouzdanja, i sve što su pokušali - uspeli su", dodao je Francuz.

Anri je pohvalio Holanđane, koji su turnir počeli pobedom nad svetskim prvakom Italijom od 3:0.

"Njihova igra protiv nas, a naročito protiv Italije nema nikakve veze sa srećom. Moramo da zaboravimo ovaj poraz i da se koncentrišemo na sledeću utakmicu", rekao je Anri.

Poslednja utakmica Grupe C između Francuske i Italije igra se u utorak, 17. juna u 20.45 sati u Cirihu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve