Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.06.2008.

18:23

Petnaesti deo: Opet Mua!

Umoran sam od sinoćnje jurnjave po periferiji Beča i manijaka koji ne znaju da prihvate poraz, pa mrze sve „Turčine“, „obojene“ i one koje nisu „prave vjere“... a „maternji“ im je toliko loš, da i „njihovi“ moraju da ih mole da ponavljaju svaku drugu reč ne bili skapirali sta su im „njihovi“ rekli. A „junaci“ čim vide policiju odmah se sete da su u EU a ne u „ljepoj domovini“. Da stvar bude jadnija, sladolede su jeli od tih „Turčina“ koji prodaje u cenrtalnoj ulici u Beču. Pravi „domoljubi“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Junaci“ su ujutru skinuli kockaste dresove i glumili turiste, a noć pre toga bili su „žestoki“. Patetično!

Viđam se na kafi sa Nihatom. Ljubimo se, čestitam mu pobedu. Srećan je. Pitam ga da li su bili bolji? „Naravno da nismo. Bili smo srčaniji i imali onog ludaka na golu, a sreća prati lude zar ne?“. Kažem mu da me napadaju kako sam ih ocrnio (iako sam, naravno, navijao za njih), jer sam rekao da većina njegovih nema veze sa vezom.“ I nemaju, ali ljudi vole kada slabiji pobedi. Pogotovo „one“, to je vama Srbima slađe nego bilo šta drugo, zar ne?“. Smejemo se od srca. Ide na večeru sa Terimom i sa njim ce gledati utakmicu. Čućemo se telefonom. U kratkim crtama iznosimo očekivanja o „sudaru dva Holanđanina“. Zaključujemo da ce Hidink pobediti samo ako to bude duel njih dvojce ne i kvaliteta ekipa, jer su „Dačeri“ mnogo bolji. “Znaš šta ako ste vi, onakvi, mogli da pobedite „one“, pa ne bi me začudilo da postoji i Deda Mraz ili što bi rekli „braderi“ Djed Mrazić, ne?“. Nihat umire od smeha. “Nemoj to dva puta da kazeš, videces da njihov djed postoji“. Pada dogovor da idemo zajedno na Špance i žabare. Pozdravljamo se, i krećem da šetam gradom.

Dobro je, nema Nemica (kojih Nemica?!) ili Italijanki (kojih Italijanki?!). Miran sam. Lažem, nisam!!! Gledam oko sebe i ne mogu da verujem!!! Ko je plastični hirurg?! Pa njega treba zabraniti! Mislim, ako je ovo priroda napravila, onda odoh u Ruse. Odmah! Ruskinje se samo smeju i šetaju „sebe“. Sram ih bilo! Jedan Rus i dve ili tri Ruskinje! Nemoral i nenormal! Ima li on ženu i decu? Ima, jedna je se sa njim, kao i druga! Ausi i Italijani samo gledaju i slikaju sa njima. A „ove“ kao da nemaju rec NE u svom rečniku! A to sto bi trebalo da predstavlja odeću, je sve samo ne to! Providno im je sve (no brus a ako su ono tange, onda bolje da ih i nema!). Ja sam naravno, žmurećki i trčeći pokušavao da odem iz Vavilona. Neke me pitaju da se slikam sa njima. Odbijam sa gnušanjem. Posle par koraka odlučim da okrenem ženu mi. Ali umesto toga, videh nešto zbog čega to nisam uradio! Nemoral iz EU ! (kao da nešto drugo odatle i može da stigne!) Holanđanka, umesto majice nosi iscrtanu majicu! (Podrazumeva se da to nisam video, već mi je to opisao jedan prolaznik, sa otvorenim ustima od šoka, jer sam bio dužan da vam opišem „blagodeti EU“). I to u bojama zastave. Skrnavi i zastavu! Auuu..! Pita me nešto na engleskom.Gledam u drugom pravcu. Nešto joj je čudno. Ponovi pitanje i ponovim isto. I onda, nevaspitanje! Mrtva ladna mi okrene lice ka njoj!!! „Izvinite, gde ovde ima neki dobar klub sa dj-jevima a da radi preko dana?“. „Pa kod kuće, devojko“! „Tvoje?“, reče nasmejano. Ja u zemlju da propadnem! Tada sam primeto da ih je više! Isto „obučene“. „Baš si sladak“, šalju „poljubac“ i odlaze. Gde ide ovaj svet?! (Italijani kao da su heroinski ovisnici, a Holanđanke dileri. Tako ih savatavaju. Ma junkievci imaju više obraza od ovih!)

Zovem Luiđija. Opsijuem mu ovaj nemoral. On se prodra: “puta, bastardo....madre mio..Ja u automobilu u gužvi na auto putu u sred Austrije a tu raj!!! Zasto me kažnjavaš Bože?!!!“ „A žena?!“, pitam ga. „Kakva žena? Pa zar ne reče da ih tu ima koliko treba? Ha ha ha ha...“

Gde ide ovaj svet?!

Gledam u nebo, zemlju.... samo ne u ovo! Nekako sam došao do kuće.

Tekma je još jedan u moru dokaza da je Hidink genije, Van Basten „samo strelac drugog najlepšeg gola na svetu“ (malo li je?), Rusi kad slušaju igraju sjajno i koriste talenat koji je nesporan. Totalno su nadigrali „Dačere“, sve vreme kontrolisali igru, diktirali tempo... a gol koji su Holanđani dali i koji se zove „leti, leti, leti...lopta?“ ih nije „pokopao“ (znam jednu reprezentaciju koji bi, a vi?!) i stavio ih na sam vrh kandidata za osvajanje EURO-a 2008. Svaka čast.

Uostalom to ste i i videl, ali ono sto niste, bolje da niste.

Šta je sve novinar u stanju da uradi, kako bi napravio dobar izveštaj, ne možete ni da zamislite! Posle tekme idem u fanzone. U nemoral! Holanđanke đuskaju i grle sa svima. Ruskinje skidaju i ono sto je „glumilo“ odeću i đuskaju. Pijane sa kao i njihovi muškarci! Šta cu, moram da uradim svoj posao! Moram da gledam to sto se događa! Kao pravi profesionalac, pratim svaki „detalj“. A i nije ih bilo baš mnogo (if you know what I mean?). Odbijam par poziva na „đus i zez“. Ipak sam zenjen čovek pun morala, a ne kao ovi iz EU! I onda šamar! Ma kakav šamar, DANDARA!!!!

Prilazi mi Ruskinja bez mnogo „detalja“. Zove ma na „đus i..“. Kako sam odbio (ne moram valjda vise da vam pišem o mom moralu...), sledi pitanje :“Are you gay?!!!!“ „Aaaaa????“ ( u prevodu: „zar ti ja ličim na nekog Belgijanca ili Šveđanina ili bilo kog člana iz te organizacije EU, koja to izvozi...?) Pokazujem joj, sa ponosom, burmu (malo je falilo i srednji prst). „Uf, pa i oni sklapaju brakove?!“ Zemljo otvori se!!! Šta bre da joj kazem na to? Mislim u pravu je. Htedoh da okrenem zenu, ali nisam. Znam šta ce reći: “Super!!!! Idi i đuskaj sa njima, lepo se provedi i nemoj da zabušavaš već me napravi ponosnom. Da Ruskinje svima pričaju o tebi!“ Koga li sam ja to oženio?!

Gotovo je. Ipak sam ja pravi i časni muškarac. To znači da cu za koju godinu nositi mrežicu na glavi, uoči i za vreme spavanja, pidžamu iz dva dela kojoj se ne zakopčava prvo i poslednje dugme, papuče i čarape...U 22h pročitam novine, pogledam Vesti na tv da vidim da li je formirana proevropska vlada tj. da li će se formirati do kraja nedelje ili za Vidovdan... kako je protekao 78. dan pregovaranja oko formiranja nove vlade i koji su koraci u smeru formiranja iste učinjeni u tom danu...ko je iz opozicije dobio minstarstvo policije i sve ostale resore kako bi dobili vladu...kakvo ce biti vreme i to je to. Šta ce mi više?!

Možda ove bez odeće i morala?!

P.S. A u nedelju u Beč stižu Španjolke i Italijanke. Aaaaaaaaaa....!!!!!!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve