Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 04.06.2021.

15:00

Evropski ragbi 7 turnir na Banjici tokom vikenda

U petak u Beogradu počinje Rugby Europe Conference 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Evropski ragbi 7 turnir na Banjici tokom vikenda

Tokom tri dana biće održano takmičenje u olimpijskoj disciplini u ragbiju 7, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ukupno 18 nacionalnih selekcija, po devet u obe konkurencije, će odmeriti snage i povesti borbu za prva mesta koja garantuju plasman u viši rang takmičenja.

Na žalost, zbog epidemiološke situacije, publici neće biti dozvoljen ulaz na stadion Kralj Petar I na Banjici, ali sve mečeve mogu ispratiti preko direktnog strima na platformi sajta Rugby Europe.

Turnir je od izuzetne važnosti za Rugby Europe jer će iskustva u organizaciji biti preneta na ostale turnire koji se igraju tokom letnje sezone.

Na teren prvo izlaze ragbistkinje koje će svoje takmičenje početi u petak, a kompletirati u subotu. Učešće će uzeti ukupno 9 nacionalnih selekcija: Izrael, Austrija, Letonija, Litvanija, Hrvatska, Andora, Luksemburg, Bugarska i Monako.

Početak turnira je zakazan za 09:30h, dok će se u subotu do 19:00h završiti takmičenje u ženskoj konkurenciji. Takmičenje u muškoj konkurenciji počinje u subotu u 10:00h. Raspored utakmica možete ispratiti preko Rugby Europe sajta.

Kao i u ženskoj konkurenciji učešće će uzeti 9 reprezentacija: Bugarska, Moldavija, Monako, Crna Gora, Srbija, Austrija, Andora, Slovenija i San Marino.

Reprezentacija Srbije ulazi sa visokim ambicijama i nada se plasmanu u sam vrh. Orlovi se vredno pripremaju pod dirigentskom palicom selektora Marka Kapora i menadžera Ljubomira Bukvića.

Kraj turnira je zakazan za nedelju u 18:30h kada je na programu poslednja utakmica. Raspored utakmica možete ispratiti preko Rugby Europe sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve