Javni poziv Saveza za osnivanje ragbi klubova

Ragbi savez Srbije poziva sve zainteresovane da osnuju ragbi klubove.

Izvor: B92, zvanični sajt, Ragbi savez Srbije
Podeli
Foto: Ragbi savez Srbije
Foto: Ragbi savez Srbije

Cilj Ragbi saveza Srbije je da se ovaj sport proširi po Srbiji i da se osnuje što više ragbi centara.

Trenutno Srbija ima 13 klubova u osam gradova.

To su Beograd, Novi Sad, Pančevo, Starčevo, Kruševac, Loznica, Petrovac na Mlavi i Vršac.

U okviru Strateškog plana razvoja ragbi sporta Ragbi savez Srbije je predvideo osnivanje novih ragbi klubova u svim lokalnim sredinama u kojima postoji interesovanje za formiranje novih klubova.

Ragbi savez Srbije posebnu pažnju usmerava ka mlađim kategorijama.

Cilj svih činitelja u ragbi sportu je da što više mladih proba, trenira i zavoli ragbi sport i sve njegove vrednosti.

Vezano za to, Savez je kreirao takmičenja u smeru da svi početnici igraju utakmice sa protivnicima sličnog nivoa i iskustva.

Upravo zato su i formirane razvojne lige u konkurenciji U16 kadeta i U14 pionira koje imaju za cilj da u njima mladi ragbisti stasavaju dok ne dođu do nivoa kada se mogu takmičiti sa iskusnijim timovima.

Takođe posebna pažnja će biti usmerena i ka ženskom ragbiju, gde će se kroz Žensku Razvojnu Ligu formirati timovi za takmičenja u budućem periodu.

Foto: Ragbi savez Srbije
Foto: Ragbi savez Srbije

Naredne sezone nas očekuje dosta uzbuđenja i međunarodnih aktivnosti.

Ragbi Savez Srbije će imati čast da organizuje Evropesko Prvenstvo u ragbiju 7 – Konferencija 1 koje će se održati u Beogradu, takođe ragbi je od naredne godine postao deo i Evropskih univerzitetskih igrara koje se takođe održavaju u Beogradu.

Kada na to dodamo regularne aktivnosti Reprezentacije Srbije i uz domaća takmičenja, dobijamo zaista veoma bogatu godinu prepunu zanimljivosti.

Upravo zato je zimski period od velike važnosti za planiranje i postavljanja temelja uspešne ragbi organizacije. Kao što je rekao Bendžamin Frenklin „Ukoliko ne uspete da se pripremite, pripremate se za neuspeh“, najbitnija stvar je organizacija, planiranje unapred, sloga, strpljenje i požrtvovan rad.

Prednost imaju lokalne sredine van Beograda, što za cilj ima razvijanje novih regija po celoj Srbiji a samim tim i uspešno širenje i razvijanje ragbi sporta.

Ukoliko ste zainteresovani da postanete deo jednog od najbrže rastujućih sportova u Srbiji, sve kontakt informacije možete dobiti preko preko ovog linka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.