Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 20.06.2020.

14:01

Pomereno finale Kupa, startuje ragbi Superlige Srbije

Finale Kupa Srbije u ragbiju 13 između Crvene zvezde i Dorćol Tigrova odloženo je dogovorom oba kluba za vikend 4. i 5. jula.

Izvor: PT

Autor: PT

Pomereno finale Kupa, startuje ragbi Superlige Srbije

Umesto finalnog duela, ovog vikenda će startovati Super Liga Srbije i to utakmicom između Zvezde i Radničkog Novi Beograd koja će se igrati u nedelju 21. jula na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari (17.30).

Do promene rasporeda došlo je na inicijativu Tigrova koji su posle teškog gostovanja Radničkom iz Niša prošle nedelje u polufinalu Kupa ostali sa velikim brojem povređenih igrača. Crveno-beli, koji brane trofej u Kupu, sportski su prihvatili molbu rivala i posle brze reakcije čelnika Ragbi 13 federacije Srbije, raspored takmičenja u prolećnom delu sezone je promenjen.

"Zahvalio bih se svima na razumevanju i konstruktivnom dogovoru da odložimo finale tako da obe ekipe mogu da budu u punom sastavu kako bi pružili ljubiteljima ragbija istinski spektakl", rekao je kapiten Tigrova Stefan Nikolić.

Šampion Srbije će tako vikend iskoristiti da otvori domaći šampionat gradskim derbijem protiv neugodnog Radničkog. Tim sa Novog Beograda je pre vanrednog stanja u baražu izbacio upravo Dorćol Tigrove i tako zauzeo poslednje mesto u Super Ligi Srbije za ovu godinu. Ranije je već bilo poznato da će pored Zvezde još Partizan i niški Radnički činiti elitnu diviziju srpskog ragbija 13.

Radnički u duel ulazi posle nedelju dana pauze bez takmičarskih mečeva nakon eliminacije u četvrtfinalu Kupa. Sa druge strane, očekuje se da će Zvezda malo kombinovati sastav posle teške utakmice protiv Partizana prošle nedelje u polufinalu Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve