Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 07.06.2020.

10:52

Partizan pobedom od 76:0 do polufinala Kupa Srbije

Ragbisti Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije u ragbiju 13 pošto su u na stadionu Sportskog centra "Inge" eliminisali Beogradski ORK 76:0 (24:0).

Izvor: LN

Autor: LN

Partizan pobedom od 76:0 do polufinala Kupa Srbije
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

Posle tačno 77 dana pauze zbog pandemije COVID-19 virusa, nastavila se takmičarska sezona u srpskom ragbiju 13 i očekivano, crno-beli su uspeli da izbore dalji plasman u borbi za drugi trofej ove sezone.

Rival Partizana u narednoj rundi biće pobednik meč između branioca trofeja Crvene zvezde i ekipe Car Dušan Silni čiji se četvrtfinalni duel tek očekuje. Žreb koji je održan odmah posle meča, bio je neumoljiv i potencijalno ponovo spojio večite rivale pre finalne utakmice.

Prethodno, Zvezda mora da opravda ulogu favorita, kao što su to bez mnogo muke uspeli da učine izabranici Admira Hadžića. Razvojni tim Ragbi 13 federacije Srbije (igrači rođeni 2001. godine i mlađi) nije mogao da pruži teži otpor znatno iskusnijem Partizanu.

Kao što je i najavljeno, četvrtfinalni dueli Kupa igraju se bez prisustva publike, poštujući mere Vlade Republike Srbije. Takođe, zbog bezbednosti svi mečevi igraju se na terenu SC "Inge" na Zvezdari.

Pre uvođenja vanrednog stanja, plasman u polufinale izborila je ekipa Radničkog iz Niša. Žrebom, koji su vodili reprezentativci Stevan Stevanović iz Partizana i Vladislav Dedić iz Crvene zvezde, odlučeno je da će se za plasman u finale Nišlije boriti sa pobednikom duela Dorćol Tigrovi – Radnički Novi Beograd.

Polufinale Kupa Srbije igra se narednog vikenda, odnosno 13. i 14. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve