Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 03.05.2020.

13:39

Ragbisti sa Novog Zelanda stigli u Australiju – sledi karantin pa nastavak takmičenja

Sportisti jednog kluba sa Novog Zelanda doputovao je danas u Australiju, pošto mu je obezbeđeno izuzeće od zabrane putovanja zbog nastavka Nacionalne lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Ragbisti sa Novog Zelanda stigli u Australiju – sledi karantin pa nastavak takmičenja
Photo by Mark Nolan/Getty Images)

Ragbisti kluba Voriors su čarter letom stigli u Australiju, u kojoj će provesti 14 dana u karantinu, pre nego što se 28. maja nastavi takmičenje koje je prekinuto zbog koronavirusa.

Voriorsi su jedini klub iz tog šampionata koji nije iz Australije.

Australijski zvaničnici su dali dozvolu za 36 člana tima usled usporavanja rasta broja zaraženih.

Dvojica igrača, David Fusitu i Natanijel Rouč su ostali na Novom Zelandu, a klub je saopštio da je njima data dozvola da se kasnije pridruže ekipi jer se nisu osećali dobro.

Nacionalna ragbi liga je suspendovana od 24. marta.

Ragbisti sa Novog Zelanda su izrazili zadovoljstvo zbog nastavka, iako to znači da će duži vremenski period biti odvojeni od kuće, što su ocenili kao izazov.

"To je bio težak deo, oprostiti se od porodice na parkingu i gledati kako moja dva deteta odlaze", rekao je kapiten tima Rodžer Tuivasa, čiji tim narednih pet meseci neće biti kod kuće.

"Ovo je posao, tako gledamo na to u ovom trenutku", dodao je.

Sezona u australijskom ragbiju biće smanjena na 20 kola, uključujući dva koja su igrana pre prekida takmičenja, a veliko finale zakazano je za 25. oktobar.

Nacionalna ragbi liga je uložila veliki napor da nastavi takmičenje, pošto je Australija pokazala uspeh u borbi protiv korona virusa.

Broj novozaraženih na dnevnom nivou se značajno usporava poslednjih nedelja, što je omogućilo ukidanje nekih ograničenja.

Australija je zabeležila 6.800 zaraženih korona virusom i 95 umrlih. Novi Zeland ima malo više od 1.100 pozitivnih i 20 smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve