Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 25.09.2018.

09:20

Ragbisti Zvezde bez poraza završili regularni deo sezone

Ragbisti Crvene zvezde očekivano su regularni tok Superlige Srbije u ragbiju 13 priveli kraju novom sigurnom pobedom.

Izvor: B92

Autor:B92

Ragbisti Zvezde bez poraza završili regularni deo sezone
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

"Crveno-beli" su na stadionu Mladog Proletera na Zvezdari savladali Dorćol 58:12 (34:6).

Meč 6. kola ujedno je bio i poslednji u ligaškom delu nacionalnog prvenstva gde je već nekoliko nedelja unazad poznat raspored za plej-of.

Zvezda je zahvaljujući sezoni bez poraza ranije osigurala prednost domaćeg terena i u polufinalu plej-ofa čekaće pobednika duela između Radničkog iz Niša i osvajača Grupe B. Na drugoj strani Dorćol će se sastati sa Partizanom na startu doigravanja.

U duelu aktuelnog i bivšeg dugogodišnjeg šampiona Srbije nije ponovo bilo puno dileme, pošto su crveno-beli vodili od početka do kraja, osiguravši tako 16 pobedu u isto toliko mečeva ove sezone u svim takmičenjima. Međutim, protiv u završnici prvenstva i regionalne Balkan Super Lige očekuje se da Dorćolci makar pruže jači otpor jer se u tim vraćaju bitni duže povređeni igrači.

Kapiten Dorćola i reprezentacije Srbije Dalibor Vukanović je igrao protiv Zvezde, dok se za plej-of očekuje povratak još jednog iskusnog internacionalca, Stevana Stevanovića. Vukanovićev oporavak od povrede bitan je za nacionalni tim uoči šampionata B, ali protiv Zvezde nije imao puno uticaja na rezultat.

Uporedo sa završetkom ligaškog dela srpskog prvenstva, startovalo je i doigravanje u Balkan Super Ligi. Prvi učesnik polufinala biće turski šampion Kadikoj Bulsi koji su u Istanbulu u četvrtfinalu plej-ofa eliminisali Radnički iz Niša 35:26 (18:16).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve