Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 12.08.2018.

14:27

Deset eseja i pobeda Srbije nad Ukrajinom

Omladinska ragbi 13 reprezentacija Srbije igraće u nedelju 11. avgusta za pet mesto na EP za igrače do 19 godina starosti koje se održava u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Deset eseja i pobeda Srbije nad Ukrajinom
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

Drugog takmičarskog dana šampionata mladi ragbisti Srbije su na stadionu Nastavnog centra u Makišu savladali Ukrajinu 54:26 (22:6), tako da će za vikend igrati u B finalu EP.

Ulogu favorita Srbije je u duelu sa Ukrajincima opravdala već u prvom poluvremenu gde je domaćin prevođen Zejnom Bijorcem lako stekao dvocifrenu prednost. Jedan od petorice Australijanaca srpskog porekla koji igraju za našu reprezentaciju na ovom turniru postigao je tri eseja u prvom i potom još jedan esej u drugom delu.

Raspložen je bio i kapiten Vladimir Miltunovć koji je zabeležio u nastavku het-trik, dok je sjajno organizovao igru domaćina tokom čitavog meča Danijel Marjanović. Za razliku od prvog meča na turniru protiv znatno jače Engleske, Srbija je imala dosta više prostora za igru i fizički nije bila inferiorna, naprotiv. Ukupno srpski ragbisti su postigli čak deset eseja protiv Ukrajine.

Sa druge strane, posle rekordnog poraza u četvrtfinalu od Velsa (90:0), Ukrajinci su odigrali sasvim solidno, pogotovu u drugom poluvremenu u kojem su postigli četiri eseja. Međutim, dileme ni jednog trenutka nije bilo ko će biti pobednik, iako su se gosti približavali u nekoliko navrata na ispod 20 razlike koliko je bila uglavnom prednost u veće delu meča.

"Jako bitna pobeda za nas, pogotovu za sampouzdanje posle veoma teškog meča sa Englezima, koji su objektivno dosta jači, ali opet mi smo se jako želeli da ih iznenadimo. Bez obzira što smo mi sada bili favoriti, nije bilo lako igrati protiv veoma dobre Ukrajine. Ima još dosta stvari koje moramo popraviti jer želimo da turnir završimo sa još jednom pobedom", rekao je posle meča kapiten Srbije Vladimir Milutinović.

Rival Srbije u borbi za peto mesto – tzv. B finalu EP biće poznat kasnije danas posle meča između Irske i Italije. Takođe, danas se igraju i polufinali mečevi u kojima se sastaju Engleska i Vels, odnosno Francuska i Škotska. Završne borbe za konačni plasman na EP u Beogradu zakazane su za subotu 11. april.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve