Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 31.10.2015.

20:44

Novozelanđani treći put na krovu sveta

Ragbisti Novog Zelanda odbranili su titulu prvaka sveta pošto su u finalu Svetskog prvenstva, na stadionu „Tvikenham“ u Londonu, savladali Australiju sa 34:17.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

To je treća titula za „Ol Blekse“ po čemu su jedinstveni. Bili su šampioni pre četiri godine, kada su bili i domaćini takmičenja, a prvo mesto osvojili su i daleke 1987.

Novi-stari šampion odlično je počeo utakmicu i već u trećem minutu poveo sa 3:0. Australija je uspela da izjednači sedam minuta kasnije, ali od tada su ’Ol Bleksi’ zagospodarili terenom i do poluvremena nanizali čak 13 poena.

Kada su u 43. minutu preko Ma Nonua postigli esej i poveli sa 21:3 delovalo je da će Novi Zeland ubedljivo odbraniti titulu. Međutim, Ben Smit je dobio žuti karton a Australija je na najbolji mogući način iskoristila prednost igrača više u narednih 10 minuta i smanjila na 21:17.

Ipak, to je bilo sve od popularnih ’Volabiza’, a izabranici Stiva Hensena do kraja utakmice napravili su seriju od 13:0 i došli do pobede od 34:17.

Najefikasniji u pobedničkom timu, ujedno i igrač meča bio je Denijel Karter sa 19 poena dok je kod Australije Bernard Foli postigao 7.

Naredni Svetski kup biće odigran 2019. u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve