Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 30.06.2015.

08:46

Dorćol šampion Srbije u ragbiju 9

Ragbisti Dorćola ovogodišnji su šampioni Srbije u ragbiju 9, turnirskoj verziji ragbija 13.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Foto: Miloš Šakan

Na završnom turniru Prvenstva Srbije koji je za vikend održan na terenu Sportskog centra Inge u Beogradu, Dorćol je u finalu savladao Partizan sa 48:4.

Nakon što je prošlog vikenda održan kvalifikacioni turnir, ukupno deset ekipa i 124 igrača učestvovalo je u finalnim borbama za titulu najboljeg tima u ragbiju 9.

U prvoj fazi takmičenja formirane su tri grupe čiji su pobednici uz najbolju drugoplasiranu ekipu izborili plasman u polufinale, dok su ostali razigravali za plasman od petog do osmog mesta.

Najuzbudljiviji meč na turniru odigrali su „večiti rivali“ u prvom polufinalu u kojem je Partizan u trećem produžetku esejem Kušića savladao Crvenu zvezdu sa 16:12. U drugom polufinalu, Dorćol nije imao problema protiv Radničkog iz Niša (26:8), da bi potom takođe lako u finalu savladao umorne crno-bele. Treće mesto pripalo je Zvezdi koja je savladal Nišlije 16:4

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dalibor Samardžić iz Dorćola, dok je najbolji strelac bio Pero Madžarević iz Radničkog iz Nove Pazove.

Turnir je svojim prisustvom uveličao i predsednik Međunarodne ragbi liga federacije Najdžel Vud koji stigao u Srbiju kako bi nadgledao organizaciju Kongresa Evropske federacije ragbi lige (RLEF) koji se narednog vikenda održava u Beograd, odnosno organizaciju istorijske utakmice između Rusije i Ukrajine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2017. godine čiji je domaćin naša prestonica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve