Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 18.06.2015.

13:23

Ragbisti i ragbistkinje se bore za Rio

Narednog vikenda, 20. i 21. juna, u Zagrebu će biti održani turniri B divizije Prvenstva Evrope u Ragbiju 7 u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92, rugbyserbia.com

Autor:B92, rugbyserbia.com

Default images
rugbyserbia.com

Ovi turniri su ujedno i nastavak kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Muška reprezentacija Srbije u Ragbiju 7 je pre dve sedmice uspešno odradila posao u Zenici i osvajanjem trećeg mesta plasirala se na turnir u Zagrebu. Rivali u grupi C, na stadionu “Stjepan Spajić”, našim ragbistima biće reprezentativci Švajcarske, Norveške i Bosne i Hercegovine.

Selektor Milan Orlović i menadžer Petar Stanić na put u Zagreb povešce ovih 12 igraca: Igor Dejanović (Partizan), Andrija Janković, Andrej Banduka, Danijel Kajan, Vitor Ljubičić, Aleksandar Nedeljković, Istok Totić (BRK Crvena zvezda), Marko Kneževic, Marko Isailović, Uroš Babić, Miladin Živanov (Rad Mozzart), Milan Marinković (Ardrossan Academicals, Škotska).

U Zagrebu ce kvalifikacije za Rio započeti i ženska reprezentacija Srbije. Selektor Dejan Tasić i trener Nenad Matejić su se odlučili za ovih 12 igračica: Isidora Savković (kapiten), Jovana Milanko, Snežana Popadić, Jelena Starčevic, Zora Beljić, Jasna Simović, Marija Tomić (ŽRK Beograd), Marija Zlatković (KBRK), Marija Maslaković, Ivana Srejić, Sanja Ristić (Partizan), Marija Stefanovska (Rad).

Devojke u prvoj fazi takmičenja očekuju utakmice sa Letonijom, Izraelom i Austrijom, a selektor Tasić je optimista.

“Posle napornih priprema i vidnog napretka na pripremnom turniru očekujemo plasman u višu grupu. Shodno tome da su se neke ekipe promenile u poslednjem trenutku jedina prava konkurencija trenutno u grupi nam je ekipa Letonije“, ističe Tasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve