Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 24.04.2010.

20:33

Ragbi: Ubedljiv poraz Srbije

Ragbi reprezentacija Srbije izgubila je od Litvanije sa 77:5 poslednjem kolu Kupa nacija - Divizijia 3A.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na stadionu SC Mladost u Pančevu Litvanija je izuzetno motivisana ušla u mec, pošto im je uspeh nad Srbijom bio 18. uzastopna pobeda, što je novi svetski rekord. Do sada su najduži niz imali Novi Zeland i Južna Afrika od 17 uzastopnih pobeda. Litvanija još uvek ima sanse da izbori učešće na Svetsko prvenstvu 2011 u Novom Zelandu.

Uprkos porazu i visokom rezultatu, trenersrpske ragbi reprezentacije Kristijan Žagar nije bio nezadovoljan pruženom igrom.

"Zadovoljan sam igrom i borbenošću igrača, ali ne u potpunosti. Kao ni rezultatom koji je mogao da bude i malo drugačiji. Ipak, ono što je prikazano na terenu jeste pravi odraz snaga naše i reprezentacije Litvanije".

Kapiten Litvanije Mindaugas Misevičijus bio je srećan zbog rekorda, ali kao krajni cilj ističe plasman na SP:

"Najvažnije je da smo ovaj meč završili bez povreda. Velika je stvar ostvariti 18 pobedau nizu i prija nam da smo svetski rekorderi. I pored rekorda, mi naš cilj još nismo ostavrili. Želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo 2011. godine na Novom Zelandu. Tako da smo ovu pobedu i rekord već arhivlrali. Prvi sledeći meč za nas – 8. maja protiv Ukrajine (pobednik Divizije 2A) – za nas je najvažniji".

Reprezentacija Srbije, oslabljena neigranjem nekoliko standardnih reprezentativaca, ostala je u sredini tabele grupe, ali je izgubila šansu da se plasira u viši rang takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve