Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 25.03.2010.

21:36

Ragbi: Juniori Srbije na EP

Juniorska reprezentacija Srbije u ragbiju XV do 18 godina učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Italiji od 26. marta do četvrtog aprila.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska reprezentacija takmičiće se u C grupi, a orlići prvu utakmicu igraju u subotu u Koneglijanu protiv Danske. Meč počinje u 14.30 sati. Osim Srbije i Danske, u grupi se nalaze još Švedska, Austrija, Mađarska, Bugarska, Letonija i Luksemburg.

Ovo je deseti Evropski šampionat na kome učestvuje 24 reprezentacije, sa ukupno 620 igrača. Od 2005. godine Srbija igra na završnim turnirima i najbolji ostvareni plasman je prošlogodišnje 22. mesto.

Do ove godine na završnom turniru nastupalo je32 reprezentacije, ali je ove godine broj smanjen pre svega zbog svetske ekonomske krize.

Selektor Srbije Marko Jovanović optimista je pred šampionat na Apeninskom poluostrvu.

“Očekujem da na EP ostvarimo do sada najbolji rezultat, što znaci da očekujem bolji plasman od 22 mesta. Reprezentacija je vredno radila sedam dana na pripremama u Loznici. Sve vreme sa nama je bio trener iz Velsa Gari Roberts, koji je mnogo unapredio našu igru. Veliko pojačanje dobili smo u Marku Vukoviću, našem igracu koji već nekoliko godina igra za italijanski Kalvisano”.

U Italiju putuje 26 igraca:

Mađanović, Fetoski, Petković, Kusić, Petrović, Todorović, Srbljanin, Ćirković, Jasari, Sofranić, Jovanović, Banduka, Panić, svi iz KBRK-a, Vlajić, Cvetković, Gaić, Smileski (Dinamo Pančevo), N. Stanković (RFC Iron Fortress Smederevo), Milenković, Savić (RK Kruševac), Đ. Stanković, Stevanović, Lukić, Kostić, Puzović, Vuković (Kalvisano).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve