Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 11.02.2007.

05:04

K6N: Pobede Engleske i Škotske

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Ragbisti Engleske ostvarili su drugu pobedu u Kupu 6 nacija, pošto su u drugom kolu lako savladali Italiju 20:7.

Škotska, koja je prvog dana nove sezone poražena od Engleza, u drugom kolu je bila bolja od Velsa 21:9.

Englezi su u drugom uzastopnom meču na Tvikenamu pitanje pobednika rešili u prvom polzuvremenu, tokom kojeg su sa tri uspešno izvedene kazne Džonija Vilkinsona i jednim esejom Džejsona Robinsona stekli prenost od 14:0.

Italijani su u prvom kolu kod kuće pregaženi od mešovitog sastava Francuske, au drugom poluvremenu londonske utakmice konačno su pokazali da umeju da igraju ragbi.

Mnogo bolji početak drugog dela "Azuri" su krunisali esejom Andree Skanavake, koji je uspešno izveo pretvaranje i doveo goste na samo jednu akciju od izjednačenja.

U finišu meča Vilkinson je sa još dva uspešna kaznena udarca rešio sve probleme za domaći tim. Najbolji igrač Svetskog kupa 2003. oborio je rekord po broju poena u Kupu 5 i Kupu 6 nacija koje je zabeležio jedan igrač. Zabrinjavajuće za Engleze zvuči podatak da su sve poene u dve ovosezonske pobede za njih zabeležila dvojica igrača, koja su se vratila u tim posle duge pauze.

U drugom meču dana, na Marejfildu, Škoti su bili bolji od Velsa u veoma lošem meču. Velški tim je prošle nedelje namučio prve favorite K6N Irce, ali je u Edinburgu igrao ispod očekivanja.

Sve poene na meču postigli su iz kazni kapiteni Kris Paterson i Stiven Džouns. Do poluvremena Škoti su vodili 9:6, a kvalitet je još opao u nastavku, kada je domaćin uspeo da napravi ubedljiviju razliku.

Englezi iz dva kola imaju dve pobede, od preostale tri ekipe samo Škoti imaju jedan trijumf.

Derbi kola igra se u nedelju, kada u Dablinu Irska dočekuje Francusku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve