Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 26.01.2007.

21:50

Dvoranski hokej u Vršcu u februaru

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Centar "Milenijum" saopštio je u petak da će od 2. do 4. februara u saradnji sa Hokejaškim savezom Srbije organizovati Međunarodni turnir u hokeju u sali "Srbija open 2007".

Na turniru učestvuju predstavnici i klubovi iz Italije, Bugarske, Slovenije, Madjarske i Srbije, odnosno oko 200 učesnika u muškoj, ženskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

"Dvoranski hokej je zimska verzija hokeja na travi, jednog od najstarijih olimpijskih sportova. Igra se na rukometnom terenu, bez auta, loptica se gura štapovima, a udarci su dozvoljeni samo iz šesterca. Igra se u patikama, ne na rolšulama", rekao je Aleksandar Kampfer rukovodilac sportskog programa u Centru "Milenijum".

Zvanični deo turnira igra se u dvorani, a revijani turnir igraće se 3. februara u 21 sat na otvorenom klizalištu ispred Centra "Milenijum".

"Ulaz je slobodan, očekujemo veliko interesovanje. Ovo je samo prvi u nizu turnira koji će od sledeće godine postati tradicionalni i dobiti status balkanskog takmičenja", rekao je Kampfer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve