Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 21.11.2006.

16:52

Ian Torp u penziji u 24. godini!

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Najuspešniji australijski plivač svih vremena, Ian Torp, odlučio je da završi karijeru. Torp ima samo 24 godine, a u "penziju" odlazi sa devet olimpijskih medalja, od čega pet zlatnih.

"U nedelju sam odlučio da ne učestvujem na svetkom prvenstvu. Ta odluka povukla je za sobom i drugu, mnogo težu, da se više na bavim plivanjem profesionalno. Bila je to teška odluka, ali sam ponosan na sebe što sam tako odlučio. Imam 24 godine, u stvari samo 24 godine. I dalje sam mlad za sva iskušenja koja me očekuju i koja ću u nastavku života doživeti. Naravno, dovoljno sam i star da prihvatim sve što sam ostvario do sada i što mi je omogućilo život kakav imam i uopšte priliku da život promenim," rekao je fantastični Torp u dirljivom obraćanju novinarima.

Na svetskim prvenstvima osvojio je 11 zlatnih medalja, a drži svetski rekord na 200 i 400 metara slobodnim stilom. Na Olimpijskim igram u Atini osvojio je između ostalih, zlatne medalje na 200 i 400 m slobodno, a postao je prvi plivač u istoriji Olimpijade koji je na jednim Igrama osvajao trofeje na 100, 200 i 400 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve