Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 15.08.2006.

22:04

Užice dočekalo Oliveru Jevtić

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Najboljoj atletičarki Srbije Oliveri Jevtić i njenom treneru Slavku Kuzmanoviću u Užicu je priređen skroman doček, a zatim i svečani prijem u Skupštini grada, povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Geteborgu.

Skandiranjem "Olivera, Olivera", najtrofejniju sportiskinju Užica na platou ispred zgrade opštine dočekalo je nekoliko desetina njenih sugrađana koji su joj čestitali najveći uspeh u karijeri.

Na panou koji je postavljen na zgradi užičke opštine u znak dobrodošlice krupnim slovima bile su ispisane reči "Dobro došla kući srebrna Olivera, hvala ti za prvu srpsku medalju".

Olivera Jevtić i njen trener Slavko Kuzmanović pozdravili su svoje sugrađane i predstavnike užičke lokalne samouprave i zahvalili na srdačnom dočeku uz obećanje da će učiniti maksimum kako bi osvojili medalje na značajnim atletskim takmičenjima – sledeće godine u Japanu na Svetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama u Pekingu za dve godine.

Predsednik užičke opštine Tihomir Petković rekao je da se Užice Jevtićevoj "sigurno nije odužilo onoliko koliko je zaslužila, ali da će ostati upisano da je Olivera i pored brojnih ponuda iz bogatijih zemalja i klubova ostala verna svom Užicu i Zlatiboru".

"Užice mora naći način da ti se oduži, jer je zaista impresivna slika tvojih uspeha", dodao je Petković koji je poznatoj sugrađanki obećao veću pomoć za pripreme i u znak pažnje za postignut uspeh u Geteborgu uručio joj umetničku sliku i novčani poklon od 100.000 dinara uz napomenu da je to "za početak".

U razgovoru sa novinarima Olivera Jevtić je rekla da će joj upućena priznanja i novčana pomoć države svakako olakšati pripreme za buduća takmičenja, a napomenula je i da tek postaje svesna kakav je uspeh postigla u Geteborgu.

Ona je dodala da će sebi i saradnicima priuštiti odmor posle koga slede intenzivni treninzi i odlasci na nove atletske trke.

Prijemu u svečanoj sali Skupštine opštine prisustvovali su i Oliverini roditelji – majka Draginja i otac Milorad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve