Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 23.07.2006.

12:49

Vaterpolisti bez poraza do F6

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore (sastavljena od igrača iz Srbije) završila je polufinalni turnir Svetske lige bez izgubljenog boda.
U utakmici poslednjeg, petog kola, naš tim bio je bolji od domaćina završnice, Grčke, 13:7. Naši vaterpolisti su igrali odlično sa igračem više, a najefikasniji je bio Aleksandar Šapić, koji je postigao pet golova.

Grci su imali "priključak" do finiša utakmice, ali su naši vaterpolisti četiri minuta pre kraja, pri rezultatu 9:7, pojačali i ostvarili ubedljivu pobedu.

Malo smo se ispraznili protiv Hrvata, gde smo odigrali preko očekivanja. Grci su umrtvili igru, a kada smo uhvatili ritam, sve je bilo gotovo. Zadovoljan sam jer su Grci školovan, odličan tim,“ rekao je prvi trener Dejan Udovičić.

Ide sve kako treba. Možda je rezultat protiv Grka bio i ubedljiviji nego što je to bilo u bazenu. Odradili smo posao na najbolji način. Forma se diže po planu i sigurno je da ćemo na vrhuncu biti u Beogradu,“ rekao je kapiten Vlada Vujasinović.

Pored selekcija Srbije (i Crne Gore) i Grčke, na završni turnir plasirala se i selekcija Španije, posle sigurne pobede protiv Hrvata - 10:8. U drugoj polufinalnoj grupi, plasman na F6 obezbedile su selekcije Sjedinjenih Država, Australije i Francuske.

Organizator turnira dodelio je „Roljanov pehar“ Denisu Šefiku kao najboljem čuvaru mreže na turniru.

"Plavi" se u nedelju uveče vraćaju u Beograd, u sredu se okupljaju u Novom Sadu. U Atinu, na završni turnir Svetske lige, polaze 1. avgusta.

Srbija i Crna Gora – Grčka 13:7 (3:3, 3:1, 1:1, 6:2)
Gradski bazen. Gledalaca 300. Sudije: Moliner (Španija) i Bok (Nemačka). Igrač više: Srbija i Crna Gora 8 (7), Grčka 7 (3).Peterci: Grčka 1 (1).
SRBIJA I CRNA GORA: Šefik, Trbojević 1, Gocić, Udovičić 2, Savić 2, Ikodinović 1, Nikić 1, Filipović 1, Ćirić, Šapić 5, Vujasinović, Prlainović, D.Pijetlović. Prvi trener Udovičić.
GRČKA: Repas, Milonakis 1, Stelatos, Kokinakis 1, H. Afrudakis, Fundulis 1, Kohilas 1, Ntoskas 1, G. Afrudakis 2, Miteludis, Hadzidakis, Dimu, Karampetos. Selektor Kampanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve