Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 22.07.2006.

11:21

T-Mobile otpustio Jana Ulriha

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

U danu kada su se najbolji biciklisti sveta sa Alpa spuštali u Burgundiju, legendarni Jan Ulrih dobio je otkaz u ekipi T-Mobile.

U obrazloženju za otkaz svom glavnom vozaču i njegovom kolegi Špancu Oskaru Sevilji nemačka ekipa je saopštila da šampion Tura iz 1997. ni na koji način nije pokušaio da dokaže nevinost posle optužbi da je na Trci oko Španije koristio doping.

Pošto Jan Ulrih i Oskar Sevilja nisu učinili ništa da odgovore na optužbe, jedini logični i neophodni potez posle suspenzije bio je da im damo otkaz“, rekao je tim menadžer T-Mobila Olaf Ludvig.

Krajem juna organizatori Trke oko Španije poslali su dokaze da su 32-godišnji Ulrih i 29-godišnji Sevilja koristili zabranjene supstance za poboljšavanje učinka. Dvojica biciklista odmah su reagovala najavom da će dokazati da nisu krivi, ali u međuvremenu nisu ponuđeni nikakvi dokazi o nevinosti.  

Skandal sa Vuelte žestoko je pogodio Tur d’Frans, jer je veliki broj vozača, među kojima četiri najveća favorita, odustalo pred sâm početak trke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve