Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 21.07.2006.

23:30

Tur: Osamnaesta etapa Tosatu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Italijan Mateo Tosato pobednik je 18. etape biciklističke Trke oko Francuske, koja je vožena u petak.

Posle 197 kilometara vožnje od Morzina do Makona Tosato je doneo prvu etapnu pobedu ekipi KvikStep na ovogodišnjem Turu.

Osamnaestom etapom biciklisti su se spustili sa Alpa u Burgundiju,a u poslednje dve etape Oskar Pereiro ulazi sa minimalnom prednošću u odnosu na Karlosa Sastrea i Flojda Lendisa.

Etapa je odlučena kada su 17 kiometara pre kraja Tosato i njegov zemljak Kristijan Moreni krenuli za beguncem Ronijem Šolcom iz Nemačke. U Makon su tri vozača ušla poravnato, sa minutom prednosti u odnosu na rivale, a u finišu pobedio je 32-godišnji Tosato, koji je tako ispunio životni san.

Lendis je najveći favorit pred hronometar, pretposlednjeg dana trke. Tih 57 kilometara između Le Kresoa i Montko le Mina po svemu sudeći će idlučiti ukupnog pobednika. Pereiro u njih ulazi sa 12 sekundi prednosti u odnosu na Sastrea i Lendisov zaostatak za liderom je ravno pola minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve