Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 21.02.2006.

16:02

Novo 'zlato' za Nemce u bijatlonu

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Bijatlonci Nemačke osvojili su i četvrtu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu. Nemačka štafeta (Gros, Reš, Fišer i Grajs) je bila najbrža u trci na 4x7,5 kilometara ispred ekipa Rusije i Francuske.

"Bio je ovo sjajan nastup," rekao je posle trke trener Nemaca Frank Ulrih, "Možda je izgledalo lako, ali su momci pokazali da su vrlo dobro pripremljeni i psihički jaki."

Nemci su vođstvo preuzeli posle trećeg izlaska na strelište i do kraja su čuvali prednost koja je na cilju iznosila više od 20 sekundi. Francuzi su do bronzane medalje došli u finišu trke, kada je Poire bio brži od Bergmana.

Razočaranje dana, kao i na prethodnim takmičenjima bijatlonaca priredili su Norvežani. I pored loših nastupa u Torinu smatrani su za ozbiljne kandidate za medalju, a završili su na petom mestu.

Fišer i Grajs su proslavili drugo zlato na ovim Igrama, a Fišer sada ima tri pobede u štafetama na Olimpijskim igrama i, kao i Gros, osam medalja, od toga četiri zlatne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve