Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 20.02.2006.

21:19

Majer: "Sportisti nisu kriminalci"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Slavni austrijski skijaš Herman Majer izjavio je da se organizacija za borbu protiv dopinga odnosi prema sportistima kao da su kriminalci.

U centru pažnje svetske javnosti je još uvek nedokazani doping skandal u koji je umešana austrijska nordijska selekcija i njen trener Valter Majer.

"Ono što je za mene zaista strašno je organizovati takvu vrstu lova na jednog čoveka, loviti tog čoveka kao Osamu bin Ladena. A to jednostavno nije za poređenje", rekao je Herman Majer na konferenciji za novinare, nakon što je osvojio olimpijsku brozu u veleslalomu.

Olimpijski zvaničnici su u subotu kasno uveče pretresli prostorije austrijskih reprezentativaca u biatlonu i skijaškom trčanju i testirali desetak njih, pošto su imali dojavu da se tu nalazio trener Valter Majer, kojem je zabranjeno da se pojavljuje na Igrama posle doping skandala na prošlim ZOI, kada je uhvaćen u davanju krvnog dopinga svojim sportistima.

Herman Majer, koji je na ZOI u Naganu 1998. godine osvojio dva zlata dodao je da je testiranje na doping normalno i da treba da postoji, ali da sportisti ne treba da budu tretirani kao kriminalci.

"Ali to mora da se radi po određenim pravilima. Prošle nedelje meni je prišlo dvoje ljudi za koje sam mislio da su navijači. Zamolili su me da se zajednički fotografišemo, pristao sam, a zatim su me šokirali, kada su pokazali legitimacije i tražili test krvi i urina”, rekao je Herminator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

2 d

U fokusu

Vidi sve