Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 27.01.2006.

23:51

ZOI: Pao sneg, pokrio breg

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Severne delove Italije u petak su pogodile jake snežne padavine, donoseći brojne probleme za učesnike u saobraćaju, ali i olakšanje za organizatore predstojećih Zimskih olimpijskih igara.

Sneg je otežao odvijanje drumskog i železničkog, ali i vazdušnog saobraćaja, pošto je milanski aerodrom Linate u petak popodne bio zatvoren, dok je u drugim vazdušnim lukama, uključujući i najveći milanski aerodrom Malpensa, broj letova drastično smanjen.

I pored svih poteškoća, sneg su pozdravili organizatori Zimskih olimpijskih igara, koje 10. februara počinju na području Torina.

U tom italijanskom alpskom regionu do sada nije bilo ozbiljnijih snežnih padavina, što je izazvalo zabrinutost da na olimpijskim terenima neće biti dovoljno prirodnog snežnog pokrivača.

Kompanija Alitalija, koju poslednjih dana teško pogađa štrajk jednog dela zaposlenih, saopštila je da je morala da otkaže ili odloži sve svoje letove na severu zemlje.

I aerodromi u Bergamu, Parmi i Đenovi nisu radili na nekoliko sati, a brojne škole u regionu odlučile su da u subotu ne rade.

Italijanska civilna zaštita saopštila je da je na severu zemlje palo i do 70 centimetara snega i pozvala građane da ne putuju ukoliko to nije neophodno.

Nedavno su organizatori ZOI saopštili da su na staze stavili dovoljne količine veštačkog snega, ali su naveli da se i dalje nadaju prirodnim padavinama, kako bi i okolina bila pod snegom i kako bi se izbegle neprijatne slike koje sigurno ne bi privukle turiste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve