Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 17.10.2005.

15:33

Renate Gečl se oporavlja od povrede

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Austrijanka Renate Gečl, pobednica Svetskog kupa u spustu, vratila se u ponedeljak na stazu posle povrede kolena.

Gečl, bronzana sa šampionata sveta iz februara prošle godine, umereni je optimista u pogledu nastupa na startu sezone, koji je zakazan za subotu.

Moraću da vodim računa o stanju svog kolena, ali sam samouverena i mislim da će sve biti u redu”, rekla je skijašica, koja je povredila ligamente levog kolena tokom priprema za startnu trku sezone – veleslalom u austrijskom Zeldenu.

Renate Gečl je 2000. bila pobednica u generalnom plasmanu Svetskog kupa, a od tada je tri puta osvajala zvanje vicešampionke.

Ona je teško povredila koleno tokom trke u Lenzerhajdeu (Švajcarska), u martu 2002. godine, ali je uspela da se oporavi i vrati na stazu dvostrukom pobedom u Kortini sledeće godine.

Gečl će odbranu titule u spustu za Svetski kup početi od 2. do 4. decembra u kanadskom Lejk Luizu. Ako zaleči povredu, nema sumnje da će biti jedna od favoritkinja na ZOI u Torinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve