Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 27.07.2005.

18:39

Alberto Garsija posle kazne na SP

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Evropski rekorder na 5.000 metara u hali Alberto Garsija pozvan je u reprezentaciju Španije za Svetsko prvenstvo u Helsinkiju, mesec dana pošto mu je istekla dvogodišnja suspenzija zbog dopinga.

Garsija je suspendovan 2003. godine, pošto je na Svetskom prvenstvu u kros-kantriju u Lozani bio pozitivan na EPO.

Ove sezone Garsija je ostvario rezultat od 13 minuta i 10,58 sekundi na 5.000 metara, ali je na prvenstvu Španije proteklog vikenda bio tek sedmi, jer je imao problema sa žuljevima na stopalima.

Garsija je evropski rekord postigao 2003. godine. Mesec dana kasnije, na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu bio je drugi na 3.000 metara, odmah iza Etiopljanina Hajla Gebreselasija.

Španci najviše nade za osvajanje medalja polažu u Konču Martines u ženskom troskoku, "bronzanog" olimpijca Žoana Lina Martinesa u skoku u dalj i Antonija Reinu na 800 metara.

Svetsko prvenstvo održaće se u Helsinkiju od 6. do 14. avgusta. Glavni grad Finske bio je domaćin prvog šampionata sveta 1983. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve