Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 17.07.2004.

18:12

Armstrong dobio 13. etapu

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Amerikanac Lens Armstrong pobednik je 13. etape biciklističke trke Oko Francuske, koja je u subotu vožena kroz Pirineje, od Lanemezana do platoa Bej. Armstrong je u cilj stigao ispred Italijana Ivana Basa (koji ga je na sličan način pobedio u prethodnoj etapi), posle najtežeg uspona u dosadašnjem toku Tura.

Žuta majica i dalje ostaje u vlasništvu domaćeg vozača Tomasa Feklera, koji je na plato bei stigao trinaesti, četiri i po minuta iza vodećeg tandema. Njegova prednost u odnosu na branoca titule je sada samo 22 sekunde, a Baso kasni minut i 39 sekundi. Jan Ulrih je ponovo podbacio – Nemac nije uspeo da izdrži tempo koji su Armstrong i klupski drug Hose Asevedo napravili na startu završnog uspona. On je na kraju etape kasnio više od 2 i po minuta, a ukupno zauzima osmo mestro sa +8,01.

Trinaesta etapa vožena je preko šest sati po izuzetno teškoj stazi. Početak etape je pravo zagrevanje, uključujući i dva uspona treće kategorije, a prvo iskušenje je na stotom kilometru, gde je brdski cilj na kraju uspona prve kategorije (14,2 kilometra na 6 posto nagiba). Od tog trenutka pa do kraja (etapa je duga 205 kilometara) vozače su čekala još tri uspona, a onaj završni bio je dug gotovo 16 kilometara, uz nagib od 7,8%!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve