Nova vest
Ekipni sportovi

Subota, 17.07.2004.

10:03

TD'F: Baso ispred Armstronga

Izvor: B92, sportnet.hr

Autor:B92, sportnet.hr

Default images

Italijan Ivan Baso, član danske ekipe CSC, pobednik je 12. etape biciklističke trke "Tur de Frans" vožene od Kastelsarasina do vrha uspona na La Monži u Pirenejima u dužini od 197.5 kilometara.

Baso je deonicu prošao u vremenu 5:03:58 sati, a isto vreme ostvario je i drugoplasirani Amerikanac Lens Armstrong, petostruki pobednik "Tura".

Ovo je prva velika pobeda u karijeri za 27-godišnjeg Basa, koji je pre dve godine bio najbolji mladi vozač na "Turu", dok je prošle godine trku završio na sedmom mestu.

Najveći Armstrongovi konkurenti za ukupnu pobedu pre početka "Tura", Nemac Jan Ulrih i Amerikanac Tajler Hamilton već nakon prve prave brdske etape izgubili su gotovo sve izglede za ukupnu pobedu.

U ukupnom plasmanu žutu majicu zadržao je Francuz Tomas Vekler sa 5:24 minuta prednosti u odnosu na Armstronga, dok je na trećem mestu još jedan Francuz, Sandi Kazar sa 5:50 minuta zaostatka.

U subotu je na rasporedu 13. etapa, još jedna u Pirenejima, od Lanemezena do vrha uspona na Plato de Beju u dužini od 204.5 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve