Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 27.09.2019.

16:57

Solun domaćin Kompanijskih sportskih igara

Skoro 200 učesnika iz srpskih kompanija, uz prijatelje iz Severne Makedonije i Grčke, uveličali su svečano otvaranje Prvih kompanijskih sportskih igara.

Izvor: B92

Autor:B92

Solun domaćin Kompanijskih sportskih igara
Foto: S.Ð.

Organizator je Srpska federacija kompanijskog sporta, a mesto održavanja Agia Trijada u blizini Soluna.

Na svečanom otvaranju prisutne je pozdravio predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta Velizar Đerić, nekadašni ministar sporta SR Jugoslavije i potpredsednik Sportskog saveza Srbije. Specijalni gost, a na neki način domaćin, bio je Branislav Prelević, legenda grčke košarke, danas generalni sekretar Grčko-srpske privredne komore u Solunu.

Poseban govor, i to na tečnom srpskom jeziku, održao je i Grk Kostas Georgakos, predsednik Grčko-srpske privredne komore, a čast da zvanično otvori Igre pripala je počasnom predsedniku Srpske federacije kompanijskog sporta i direktoru “Srbijašuma” Igoru Braunoviću.

Inače, prava zabava može se videti na takmičenjima u odbojci na pesku, fudbalu na pesku, pikadu, stonom tenisu, veslanju na dasci, navlačenju konopca na pesku, plivanju i ostalim morskim disciplinama. Iako se vode izbudljive i neizvesne borbe, rezultat je ipak stavljen u drugi plan, a akcenat je na druženje i stvaranje novih prijateljstva.

Pobednici će na kraju dobiti pehare u trajno vlasništvo, a ostali učesnici medalje i diplome.

Igre su počele u sredu i trajaće do nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve